Skocz do zawartości

Poszukiwania firmy do pozycjonowania

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, że są inne kryteria jak chociażby forma działalności - natomiast słaba strona na ogół skazuje większość projektów na niepowodzenie.

Sprawdz sobie top10 na takie frazy jak :

opony

bizuteria

nieruchomosci

obrazy

biznes

I wiele wiele innych - nie znajdziesz tam "slabych" stron robionych za 100 czy 150 zl.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja też jestem selektywny ... zapewne tez bym "mebli" nie wziął - zapewne bo nei widziałem strony wiec cięzko się odnieśc do takich rzeczy. też nie odpowiadam na wszystkie mejle bo czesto musiałbym spytać "a o co konkretnie chodzi" ?

wracając do mebli - pokaż mi strone to odpowiem. zasada jest prosta.

edit: przy trudnych frazach i sporej konkurencji patrzy sie na pewne aspekty np czy klient będzie wypłacalny, kim jest, kto zleca seo, czy jest skłonny i na ile zrobić optymalizacje serwisu...

dziś moge powiedzieć, że pewnych fraz/serwisów bym nie pozycjonował ale 3ba się z klientami bujać za pare groszy i jeszcze narzekają.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co ma wygląd strony do powagi oferty?

Niejednokrotnie wiele osób przed postawieniem porządnego serwisu stawia właśnie strony za 150zł

Serio? Serio?! A jak byś potraktował zapytanie ofertowe napisane na papierze toaletowym? Z elegancka kupą na środku? Taki klient to musi być fajny i jaką poważną ofertę nam wysłał. Pewnie jeszcze byś mu dał zniżkę. Ofertę żula za zrobienie loda też pewnie potraktujesz na poważnie. Ale tak odbiegłem od tematu.

Odpowiadając na Twoje pytanie - ano wygląd strony świadczy o właścicielu i jeżeli właściciel jest dumny ze strony która wygląda jak kupa jamnika, to nie trzeba być ekonomoonanistą aby wiedzieć że z takim klientem nie warto współpracować.

Ja tam nie wiem kim jest it_management - dla mnie nawet może to być żydem polskiego pochodzenia - ale wiem że o zarządzaniu klientami ma pojęcie. I można mówić że wszyscy klienci są tacy sami i każdego trzeba traktować ta samo. Jasne. Ale to właśnie dzieli ludzi z głową od ludzi którzy pracują dla ludzi z głową. I ja wiem po której stronie jesteś.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

ReTop: A chciałbyś współpracować z takim chamem jak ja..., świnio? Bo dokładnie to samo mówi klient, który chce pozycjonować stronę za 150 zł na hasło na 4000 zł. Wchodzi do ciebie z kupą na bucie, obrazi Twoją kobietę i napluje ci w pysk. Tak to właśnie wygląda. A na koniec chce, żebyś mu pożyczył 300 zł. Pożyczyłbyś? No właśnie. A rodzinie byś pożyczył? No właśnie.

A teraz pomyśl. I zignoruj to że nazwałem Cię świnią, bo wcale nie chcę być Twoim wrogiem. Chciałem tylko zaznaczyć swój punkt widzenia - że nie każdego traktujemy tak samo. A nazywając Cię świnią chciałem wzbudzić w Tobie gniew przeciwko mojej osobie i żebyś mnie potraktował jak kogoś kogo nie lubisz. Czyli inaczej po prostu. Wiem, świnia ze mnie.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

bez sensu ta kłótnia. Osobiscie pozycjonuje firmę której strona zrobiona jest za 50 złi doskonale mi się z nimi współpracuje. Kontakt wyśmienity. Może to z racji że mam ich od początku gdy zaczynałem pozycjonować i brałem co leci. Nie można ignorować osób które mają "słabe" strony ponieważ klient to klient. Wiadomy jest fakt że strona musi przyciągać klienta ale może właśnie pozycjonowanie przyciągnie na tyle klientów że zarobi na lepszą stronę. Początki firm nie są łatwe a wielu z nich właśnie dzieki widoczności w wyszukiwarce dorobiły się "fortuny" zaczynając właśnie od stron za 50 zł.

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

Mimo, że trochę odbiegamy od tematu to doskonale wiem o co Ci chodzi i Twój przekaz jest wystarczająco mocny.

Nie wiem na ile śledziłeś temat, ale napisałem również:

it_management ma poniekąd racje jednak należy rozróżniać serwis chwilowy od końcowego kiczowatego.

Często zdarza się, że przychodzi klient z zastępczym projektem bo zależy mu na czasie i szuka firmy pozycjonerskiej.

Jeśli strona jest kiczowata ma mnóstwo adsensów, formularze do zapisu na listę adresową itp to również podchodzę do tego sceptycznie.

Przytoczę jeszcze: Całkiem niedawno było głośną o serwisie ŚwiatKotów.pl na który została przyznana dotacja 8.1 o wysokości (o ile się nie mylę) 600k.

W tedy serwis wyglądał jak zapleczówka i stał na wordpress o ile nadal tak nie wygląda.

To cena 1200 zl/msc za top10 to realna cena... Ja bym dał trochę mniej 1000zł/msc przy wyborze conajmniej 4 fraz

a ja bym zapłacił 2razy tyle za dobre pozycje na meble i jeszcze odsprzedałbym to z zyskiem.

Większość ludzi, którzy piszą o takich frazach za kwoty <1000 zł nie stanęły w oko z oko z utrzymywaniem przez dłuższy czas na topie takich fraz jak:

opony, apteki, projekty domów itp.

[....]

Ale nie oceniaj klienta na podstawie jego strony. Przy obecnych dotacjach unijnych możesz stracić kawałek fajnego tortu.

Pozdrawiam,

Mariusz

Nie wiem jak jest teraz ale jeszcze w zeszłym roku miałem kontakt z kilkoma fimami , które pozyskały dotacje i budżet na SEO/SEM nie przekraczał 1500 / miesiąc - a już kuriozum była firma chcąca za 400 pln pozyskać kilka tyś użytkowników ...

Pierdzistołki przyklepujacy dotacje unijne nie mieli bladego pojęcia o promocji w internecie, mam nadzieję, że może teraz się to zmieniło ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@aniec2, ReTop

30.06.11 jest start, więc zobaczymy, czy 599k poszło do kieszeni właściciela, czy może jednak zrobią coś fajnego(wątpię w to, ale zobaczymy)

Jak dla mnie taka kwota jest stanowczo za duża jak na stronę nastawioną na jedną branżę. Rozumiem jakby chcieli konkurować z interią, czy innym o2, ale tu pewnie zrobią zrzynkę z koty.pl i po sprawie. Na takie głupoty marnuje się pieniądze, zamiast zostawić to wszystko wolnemu rynkowi - on sam weryfikuje dobre projekty. Ale ja, ani wy nie macie na to wpływu niestety :)

Gry na pc to najlepszy sposób na odpoczynek po pracy.

Ceny cenami, a i tak Klient do Ciebie wróci jak skorzysta z usług tej piątej firmy za 77 zł :) Trochę to może potrwa zanim przejrzy na oczy lub poczyta forum ale pewnie wróci :P

-----edyta

W kwestii powyższego adresu o kotkach, to paranoją jest przyznawać 672000 zł na projekt serwisu o kotach.

"Celem projektu jest stworzenie portalu swiatkotow.pl, który ma zbierać w sobie wszystko, co związane jest z szeroko pojętą kocią tematyką. Misją portalu jest stworzenie przestrzeni, gdzie będą mogli spotkać się wszyscy, dla których kot jest ważnym elementem życia. Projekt skierowany jest do miłośników i właścicieli kotów, hodowców oraz firm sprzedających koci asortyment.

Portal będzie zawierał pięć kategorii głównych. W zakładce Wiedza zawarte będzie kompendium wiedzy o kotach, pojawi się również bogaty słownik kocich pojęć. W sekcji Opieka i edukacja będzie można zaznajomić się z podstawowymi zasadami opieki nad kotem, sposobami żywienia i pielęgnacji. Będą tu porady lekarzy weterynarii i psychologów zwierzęcych oraz dodatkowo zabawy edukacyjne dla dzieci, a także e-learning.

W kategorii Koty rasowe znajdą się artykuły o rasach kotów i prowadzeniu hodowli. Każdy hodowca będzie mógł stworzyć profesjonalną wizytówkę swojej hodowli.. Uzupełnieniem będą zapowiedzi i relacje z wystaw. Dział Społeczność umożliwi każdemu użytkownikowi prezentację siebie i swojego pupila oraz podzielenie się ciekawymi zdjęciami czy filmami. Zakładka Bazar będzie zawierać wszelkie usługi i towary związane z kotami: od rekomendacji i ogłoszeń, przez sklepy oferujące koci asortyment, aż po wyszukiwarki weterynarzy, schronisk, hoteli dla zwierząt czy miejsc, gdzie można spędzić wakacje z kotem."

@Beer: we wniosku o dotację z którym współpracowałem na SEO + SEM było 5500 netto / miesiąc. Szkoda, że dostałem tylko rozliczenie za jeden kwartał bo projekt upadł :)

@Mar_Dal: Autor tematu powinien dokładniej przeczytać oferty, które są do niego wysyłane. Kwota 77 złotych netto dotyczy płatności za ryczał w pewnej wrocławskiej firmie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności