Skocz do zawartości

The Only Ping Machine [TOPM] - nowe kompleksowe narzędzie do pingowania stron

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo miło jest mi dostarczyć kolejne statystyki :)

Statystyki na 26.05.2011r.

Czas: około miesiąc po uruchomieniu sprzedaży

Do statystyk wliczają się: tylko Użytkownicy wersji Pełnej Komercyjnej, którzy wyrazili wolę wysyłania anonimowych danych statystycznych

Uruchomień programu: 380

Poprawnie wykonanych i zaakceptowanych pingów: ponad 180 tysięcy

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam,

informacja dla osób, które po włączeniu programu otrzymują komunikat o błędzie "EConvertError ..." - poprawione będzie to w najbliższej łatce.

Póki co fix na ten problem jest następujący:

1. Zabić wszystkie procesy TOPM.exe i Ping.exe

2. Odinstalować program TOPM

3. Pobrać plik plik https://topm.thefirstpath.com/TOPM-Usun-wszystko.bat i uruchomić go (wszystkie ustawienia zostaną usunięte)

4. Zainstalować ponownie TOPM

5. Pobrać plik https://www.mediafire.com/file/33x9fcy3ytu0...onvertError.zip , następnie wejść do folderu gdzie zainstalowano program i zastąpić plik TOPM.exe tym z pobranego archiwum

Wszystko działa.

Pozdr.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Statystyki na 03.06.2011r.

Czas: około miesiąc i 1,5 tygodnia po uruchomieniu sprzedaży

Do statystyk wliczają się: tylko Użytkownicy wersji Pełnej Komercyjnej, którzy wyrazili wolę wysyłania anonimowych danych statystycznych

Uruchomień programu: 490

Poprawnie wykonanych i zaakceptowanych pingów: ponad 312 tysięcy

Serwerów dodanych przez Użytkowników: 4 proxy, 8 pingowania

Wystawionych ocen przez Użytkowników: 140

• 2 tygodnie później...

Trwa Konferencja SEO - Search Marketing Day 2011 - z tej okazji przez 3 dni - do końca Konferencji mamy znacznie zniżki! Zapraszam do zakupu - https://TOPM.TheFirstPath.com/index.php?buy

Statystyki na 22.06.2011r.

Czas: około półtora miesięcy po uruchomieniu sprzedaży

Uruchomień programu: ponad 670

Poprawnie wykonanych i zaakceptowanych pingów: ponad MILION

Serwerów dodanych przez Użytkowników: 4 proxy, 8 pingowania

Wystawionych ocen przez Użytkowników: 220

Z okazji tego, że niedawno do statystyk został włączony milionowy ping promocja do 26.06.2011r.! Zapraszamy do kupna właśnie teraz: https://TOPM.TheFirstPath.com/index.php?buy po promocyjnej cenie

Trochę proponował bym zainwestować w infrastrukturę , bo ja może jestem trochę konserwatywny w przekonaniach ale jak pobieranie jest z jakiegoś dziwnego serwisu a potem trzeba czekać aby pobrać plik, a potem jeszcze się ściągą 20kB/s to trochę dziwnie to wygląda. Przez ten czas to czasami zdarzę dwa programy ściągnąć , zainstalować i wyrzucić z komputera :D

Co to za kontrolki tak wygladają ? https://topm.thefirstpath.com/index.php?screens

TMS , albo Rlbbon ?

@Maximus Marius - inwestycja na pewno w końcu przyjdzie :D Bo póki co niestety jest jak mówisz - ale liczyłem to komuś kiedyś - mamy na tyle duże pliki i tyle pobrań, że potrzebowalibyśmy dedyka żeby to uciągnął :) No ale na pewno przyjdzie ten czas, że to zrobimy.. A serwisy dobieram z małymi limitami i koniecznie nie a`la RapidShare, żeby komuś nie zabierać limitów. Jak odświeżysz pokaże się inny - wspieramy MediaFire i taki nowy 4shared.

Może polecisz coś taniego, lepszego? Wiem, że masz w tym doświadczenie.

A kontrolki - tam jest ich dosyć dużo :) Akurat to ani Ribbon, ani TMS, trochę wzorowane na Ribbonie oczywiście, ale jednak to jest własna klasa i dużo dobrych komponentów :) Zresztą z tego co pamiętam w tym programie też są TMSy.

@edit: tak, TMSy też są, do tego JVCLe i jeszcze trochę rzeczy.

Paczka SEO of The First Path Technologies - taka okazja może się już nie powtórzyć! SEO-Leniviec, SEO-Git! i The Only Ping Machine na płycie CD za 175 zł!

Zapraszam się do zapoznania z ofertą: https://allegro.pl/show_item.php?item=1691462317 - polecam zakup wszystkich Firmom zajmującym się SEO :D

Pozdrawiam.

Pojawiła się wersja programu The Only Ping Machine oznaczona numerkiem 1.1.1.

Zapraszamy do pobierania aktualizacji zarówno Użytkowników wersji Freeware, jak i werji Pełnej Komercyjnej (instalator nadpisze aktualną wersję).

Aby pobrać najnowszą wersję kliknij tutaj

https://TOPM.TheFirstPath.com/index.php?get

Do kilku dni pojawi się także stosowny komunikat w programie.

Lista zmian:

1.1.1

- Teraz Analizator LOG-ów potrafi wykonać automatyczną analizę na podstawie danych:

* Możliwość wypisania wszystkich całkowicie niedziałających serwerów pingowania na podstawie LOGu

* Możliwość wypisania wszystkich zaindeksowanych podstron na podstawie LOGu

* Dane z automatycznej analizy mogą posłużyć za informacje, jakie źródła, czy serwery pingowania należy wyłączyć

- Poprawiony interfejs Analizatora LOGów

- Od teraz anonimowe dane statystyczne (zawierające jedynie liczbę pingów i uruchomień) są wysyłane przez Użytkowników wszystkich wersji, bez znaczenie, czy Funkcje Społeczności Użytkowników TOPM są włączone. Stało się to częścią naszej polityki prywatności

- Poprawka kilku małych bugów

• 2 tygodnie później...

Wczoraj popelnilem blad i kupilem TOPM. Wczesniej odpalilem wersje DEMO ale jest bardzo mocno ograniczona np mozna pingowac max 5 linkow wiec niestety nie wychodza bledy ktore ma.

Ze strony produktu :

Minimalne wymagania:

System operacyjny: Windows XP lub nowszy

CPU: Procesor Pentium II

RAM: 24 MB pamięci RAM dla TOPM

Min. wymagania optymalne:

CPU: Procesor dwurdzeniowy Pentium IV lub lepszy; najlepiej z obsługą HyperThreading lub podobnej technologii

RAM: 128 MB RAM lub więcej dla TOPM

Moja konfiguracja

Windows XP SP3

Intel T2300 2x1.66ghz

RAM:2GB

Sprzet juz stary ale bez problemu mozna odpalic na nim Scrapebox z 30-40 watkami pingowania czy postowania, Magic Submitter z 40 watkami, Adder 7 i wiele innych i cos tam jeszcze na laptopie porobic. Gdy testowalem TOPM nic poza nim nie bylo odpalone.

1) Dodanie listy URLi rzedu 5000-6000 to zwis gniota przez pare minut.

2) Pozniej wisi kolejne pare minut gdy kliknie sie w „przygotuj pingowanie”

3) Pozniej juz chyba z kilkanascie minut wisi po kliknieciu pinguj zanim zacznie pingowac – po kilku minutach zawsze zaczynam cos robic na 2 komputerze wiec dokladnie ile to zajmuje nie wiem.

4) Niby mozna odetchnac z ulga ale... po jakis 30-40 minutach pingowanie wiesza sie na amen i mozna zaczynac od poczatku . TOPM w czasie dzialania generuje raport wiec wyraznie widac ze wisi choc support probuje wciskac kit ze pomimo ze wisi to pinguje...

Oprocz tego potestowalem sobie TOPM pingujac swoj wlasny serwer, za kazdym razem uzywajac innej listy URLi. O ile statystyki przy wylaczonych proxy byly prawdziwe to przy wlaczonych proxy statystyki generowane sa przez blizej nieznany mi algorytm. TOPM potrafi zglosic 0 wykonanych poprawnie pingow, a w logach mojego serwera mam jak byk ze wszystkie pingi doszly, tak samo w druga strone raportuje ze wyslal 10/10 a nie dochodzi zaden. Testy wykonywalem rowniez na serwerach Googla i bylo analogicznie. Raz TOPM zglasza ze 0 pingow poprawnych a Googlebot probuje wlazic na URLe, w innym tescie ze pingi doszly a Googlebota sie nie pojawia.

Chcialem uzyskac odpowiedz na pytanie, czemu tak wolno dziala dodawanie do listy zrodel (to moga byc zwykle linki, RSS badz XML) , wiec dowiedzialem sie ze „Dodawanie trwa o wiele dłużej niż samo pingowanie z racji tego, w jaki sposób dodawanie działa (dosyć zaawansowane są możliwości tej listy).”

Poniewaz nie moglem znalesc w liscie zrodel innych funkcji niz: dodanie, odjecie i edycja elementu (zrodlo moze byc linkiem textowym/RSS/XML, mozemy wybrac czy pingowac automatycznie/recznie oraz zmienic nazwe strony i priorytet) wiec probowalem sie dowiedziec o te bardziej zaawansowane mozliwosci. Tym bardziej, ze nie da sie grupowo zmienic np z link->RSS i trzeba by bylo np 50 000 elementow robic jeden po drugim. W odpowiedzi, dowiedzialem sie ze „Te funkcje zobaczy Pan wchodząc w zakładki - u góry jest co można zrobić, można również prawym przyciskiem myszy, bądź klikając na nagłówki kolumn. Niestety to spowalnia listę, ale pracujemy nad tym.” To juz wiedzialem, wiec brnalem dalej i w koncu dowiedzialem sie ze „Tak jak pisałem - pracujemy nad tym. To nie jest lista - można dla każdego elementu z osobna ustalać np. godzinę pingowania i jego tryb. To nie jest sobie jakiś tam tekst linków.”

No kurder nie rozumiem przeciez poczatkowo pisano mi, ze „dosyć zaawansowane są możliwości tej listy” wiec ja nie rozumiem.

Dwukrotnie tez pisalem ze czasem przy wejsciu na opcje logow pojawia sie windowsowy blad - to juz calkowicie nie interesuje supportu.

Wyglada na to, ze zwrotu nie dostane wiec pozostaje jedynie sie modlic ( a ja jestem ateista), ze toto zacznie kiedys dzialac dla list wiekszych niz kilkaset linkow (tyle zdazy pingnac zanim sie zwiesi).

ODRADZAM

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

@akuku - dziękujemy za opinię i tak jak pisałem - pracujemy nad tym. Dwie sprawy: po 1. nie ma problemu, żeby dostał Pan zwrot - pytał się Pan, czy otrzyma zwrot, czy coś z tym zrobimy - zaproponowałem poczekać do następnej wersji - nie odpowiedział Pan. Po drugie chyba nie do końca zrozumieliśmy się w: "Chcialem uzyskac (...) wiec ja nie rozumiem. ". To co Pan cytuje "Tak jak pisałem - pracujemy nad tym. To nie jest lista - można dla każdego elementu z osobna ustalać np. godzinę pingowania i jego tryb. To nie jest sobie jakiś tam tekst linków." - cóż... pisał Pan że jest Pan programistą z doświadczeniem, więc sądziłem że zostałem zrozumiany... Ale widzę że nie - chyba widzi Pan, że jest to lista, tak? Tłumaczę, że nie jest to sobie link po linkiem (np. tekst), tylko dosyć zaawansowany XML z dużą ilością obiektowości, ponieważ możliwość np. pingowania automatycznego, wyboru dla każdego linku parametrów, notatek, pobieranie ocen i innych rzeczy JEST zaawansowane i po prostu dlatego operowanie na tej liście jest wolne, ale pracujemy nad tym. Nie widzę w tym żadnego oszukiwania, braku informacji, czy innego spisku.. Po prostu próbuję to wytłumaczyć. Dziękuję za wszystkie informacje, głównie te techniczne przesłane mailem - program jest we wczesnej wersji, ma błędy, nad którymi pracujemy i staramy się rozwijać program, by był coraz szybszy i przydatniejszy.

Pozdrawiam

Zapraszamy do pobierania The Only Ping Machine 1.2.0, który ma wiele zmian związanych przede wszystkim z jego wydajnością.

Program można pobrać z:

https://TOPM.TheFirstPath.com/index.php?get

Następnie instalator nadinstaluje bieżącą wersję, zachowując licencję i ustawienia. Uwaga: może być wymagane zabicie wszystkich procesów TOPM.exe oraz Ping.exe przed rozpoczęciem instalacji.

Pełna lista zmian:

1.2.0

- Domyślnie dla nowych Użytkowników LOGowanie zaawansowane jest wyłączone. Zalecamy dotychczasowym Użytkownikom wejście do Ustawień, odznaczenie "Zapisuj zaaw. LOG pingowania" i zapisanie

- Zmiana sposobu zapisu/odczytu/przechowywania danych takich jak: źródła pingowania, serwery pingowania, serwery proxy z XML-a na bazę SQLite

* Wzrost wydajności przy skomplikowanych/masowych operacjach do 50.000% - przykład: dodawanie kilku tysięcy źródel przedtem: ok. 8 minut, teraz: ok. 2,5 sekundy - zwiększa to znacznie komfort pracy z programem

* Powoduje to również mniejszą awaryjność programu

* Jedyne miejsce jakie korzysta jeszcze z XMLa to sam program do pingowania oraz ustawienia

* Automatycznie Użytkownikom starszych wersji program zaproponuje automatyczną konwersję starych baz XML na najnowsze SQLite (program robi to automatycznie)

- Poprawiona ogólna stabilność programu

- Wyeliminowane kilka drobnych błędów

- Poprawiony przycisk "Dodaj wiele" podczas edytowania źródła

Pozdrawiam.

Witam,

Mam pytanie zwiazane z kupnem programu the only ping.

Program uruchamiam i pracuje świetnie, dochodzi jednak do momentu kiedy zostaje zatrzymany ( pingowanie nie idzie dalej). By zbadać sprawę otworzyłem sobie manager zadań i dochodze do wniosku że program otwiera wątki i ich nie zamyka, co sprawia że program strasznie zamula. Ponadto zadania zostają wstrzymane!.

Wydaje mi się ze to ze względu na to, że windows ma ograniczoną ilość maksymalnych wątków na jeden proces. Obecnie mam 1849 wątków i program stoi w miejscu i nic się nie dzieje.

Prosze o odpowiedź w tej sprawie i o ewentualne poprawki. Program sam w sobie jest dobry, ale niestety wymaga poprawek :rolleyes:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności