Skocz do zawartości

The Only Ping Machine [TOPM] - nowe kompleksowe narzędzie do pingowania stron

Amidamaru6669

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zapraszamy do pobierania aktualizacja zarówno Użytkowników wersji Freeware, jak i Pełnej komercyjnej - dostępny jest The Only Ping Machine 1.2.5. Link: https://TOPM.TheFirstPath.com/index.php?get . Wszyscy Użytkownicy dostaną powiadomienie w programie do 3 dni.

Lista zmian:

1.2.5

- Format plików wewnętrznych .TOPMP zmieniony z XMLa na SQLite - znaczny wzrost szybkości przygotowania pingów i rozpoczęcia pingowania

- Całkowicie wyeliminowany poważny błąd krytyczny, polegający na nie zamykaniu przez system nieużywanych sub-wątków i wątków programu. Dzięki temu cała aplikacja działa o wiele bardziej stabilnie + pingowanie jest znacznie szybsze i stabilniejsze

- Dodana opcja przy manualnym pingowaniu "Powtarzaj w nieskończoność" - pozwalająca pingować w kółko cały czas

- Zmiana okienka "DEBUG" na okienko "Wątki" w pingowaniu, dodane okienko informacyjne LOG

- Drobne poprawki dotyczące obsługi list

- Poprawienie pingowania automatycznego

- Drobne optymalizacje podczas pingowania automatycznego

- Naprawiony błąd, który powodował, że czasem niepoprawnie zapisywana była ilość pingów jakie pozostały do wykonania

Miłego korzystania z programu - The First Path Technologies.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Miłego korzystania z programu - The First Path Technologies.

Miłe korzystanie z programu to było jakieś 5 minut po uruchomieniu.

Nie wiem, czy ty wogóle sprawdzasz czy program działa, po napisaniu poprawki ?. Poświęć 3 minuty, a sam się przekonasz ze znowu jest zle.

Powiem tak, lepiej zrobić słaby produkt który chodzi, niż wielofunkcyjny który nie chodzi. Może czas wyrzucić wielowątkowość gdyż twój soft sobie z tymi nie radzi !. Sorry ale taka jest prawda.

Potestowałem i oto co wyszło:

Zarzuciłem poprawke, zrobilem urlist i zarzucilem 1 wątek. Wchodze na serwer i widzę że program zatrzymał się na 14 %, ilość wątków z 130 na początku zmalała do 3. No nic, może tak musi być. Wchodze za pare godzin i znowu ilość wątków 3 a i procentowo znowu 14 % ( czytaj. zwiecha programu). Tak jak powiedziałem nie wyelminowałeś skutku.

Zmień może tak, wyrzuć wielowątkowość bo sobie z nią nie radzisz ( inaczej tych przykrych słów nie ujmę), i zmień na jednowątkość. Wiem, że to osłabi produkt, ale chyba lepiej mieć coś skromnego co działa, niż super wielofunkcje które nie działają.

To tyle mojej porannej rozpiski, a teraz kłade się spać.

@Zarobek - OK, poproszę o LOGi. Nie będę odpisywał na poszczególne zdania... LOG z Menu Start -> The Only Ping Machine -> Odczytaj... poproszę.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

@Zarobek - OK, poproszę o LOGi. Nie będę odpisywał na poszczególne zdania... LOG z Menu Start -> The Only Ping Machine -> Odczytaj... poproszę.

Wiesz co powiem ci szczerze, że nie zaznaczyłem opcji "Rób Logi", a nie chce mi się odnowa zarzucać.

Tak jak powiedziałem potestuj, napisze ci instrukcje:

1. wejdz na xml-sitemaps.com

2. Zrób urlist(lista odnosnikow) onet.pl

3. Wrzucasz do the only ping 500 adresów, 20 adresów ping, bez proxy, ilość subwątków 100, 1 wątek i opcja pentluj.

4. Włącz menedżer urządzeń z opcja "Lista wątków" i patrz co się dzieje. Program będzie działać kilka godzin, ale poźniej znowu ścina się, ilość wątków spada z 130 na 3 i ram stoi.

Nie jestem programistą i nie mam wiedzy, ale u ciebie powinno też się zawiesić.'

Nie będę odpisywał na poszczególne zdania...

Hmm, wiem że we wcześniejszym poście "pojechałem po bandzie", ale robota zwalona więc tak musiałem.

To nie ja jestem ten zły, to ja jestem ten który chce pomóc więc korzystaj. Za chwile może mi się znudzić użeranie się w tym temacie ;)

@Zarobek - doceniam i dzisiaj potestuje ;) Szkoda, że LOGów nie ma, bo to by bardzo pomogło, ale może te testy wykażą, że jest to ogólna tendecja, więc to sprawdzę. Dzięki ;)

• 3 tygodnie później...
Niektóre opcje nie działają jak np. Sprawdzanie nieprawidłowych linków/proxy/ping servów. Zapytałem autora programu, dlaczego nie działa - odparł, że niektórym ta opcja w ogóle nie działa :-)

Mimo to polecam, choć mogłoby być nieco tańsze...

Dlaczego polecasz soft który nie działa ? :).

Ja NIE polecam, no chyba że wrogowi ;).

Program ma predyspozycje do rozwoju, wystarczy poprawić te błędy i narzędzie będzie jednym z lepszych. Póki co czekamy na jakikolwiek znak od właściciela ;).

Malo co w tym sofcie dziala.

Nie dziala usuwanie serwerow proxy, nie dziala usuwanie serwerow pingowania, nadal przy wiekszych listach do pingowania - 5-10tys sie wiesza i pluje bledami. Bledy zglaszam juz chyba od miesiaca

TOPM dziala jedynie dobrze jesli ktos chce pingnac sobie kilkadziesiat linkow

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

Odpowiadam: projekt nie jest martwy :D Po prostu jest dużo roboty, ale poprawki są robione i będą wydane.

@firstline - zapewne chodzi Ci o pingowanie z XMLa - podczas dodawania możesz wybrać taką opcję. Natomiast póki co była wyłączona opcja importu/eksportu z/do XML, ponieważ został zmieniony sposób zapisu na bazę danych. W następnych wersjach ta opcja zostanie usunięta.

Pozdr.

Odpowiadam: projekt nie jest martwy smile.gif Po prostu jest dużo roboty, ale poprawki są robione i będą wydane.

Pozdr.

Witaj,

w takim razie proszę o konkretną odpowiedź. Kiedy w programie zostaną naprawione błędy ?.

Z rozmowy gadu gadu napisałeś że 25 sierpnia, z tego co pamiętam dzisiaj jest 10 wrzesnia ;P.

Pozdrawiam ciepło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności