Skocz do zawartości

Filtr - pozycjonowanie na jedno słowo

nikel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio dostałem filtr, zarzut brzmi - zbyt intensywne linkowanie na jedno słowo kluczowe, przyznaje się do winy... Zastanawiam się jak by to teraz naprawić w najszybszy sposób. Czy dalej pozycjonować dołączając inne słowa kluczowe, czy zrobić 301. Jak Wy moi drodzy blackhat'owcy postąpilibyście w takiej sytuacji, aby zminimalizować szkody...

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

Dywersyfikacja fraz jest mile wskazana. Dorzucaj teraz nowe hasła, a intensywność pozycjonowania zafiltrowanej frazy zmniejsz czasowo powiedzmy o połowę. Linkuj, czekaj.

Czy dalej pozycjonować dołączając inne słowa kluczowe, czy zrobić 301.

Zależy od tego ile czasu możesz poświęcić na walkę z frazą. Nałożony filtr to top 50 / 100 czy jeszcze dalej?

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

filtr to top 50-100, rozważam jeszcze czy nie wywalić tych subdomen (właśnie kilka subdomen dostało filtra) i utworzyć inne, zmienić troche content, i linkować od nowa we właściwy sposób, tak to chociaż jest pewność, że wyjdę z tego filtra, nieprawdaż?

Filtr za linkowanie na jedną frazę? Zastanawiam się od pewnego czasu, czy to w ogóle możliwe. Na linkowanie do mnie mam bardzo mały wpływ. Przecież ludzie mogą linkować do mnie na jedną frazę. Dlaczego mam za to dostać filtr? Mam mieszane uczucia w tym wypadku.

PS Również złapałem wiele filtrów na swoich domenach. Jednakże gdybym zdobył filtr za linkowanie na jedną frazę, to linkowałbym konkurencję. Ja nowe domeny linkuję na zupełnie inne frazy niż te, które chce pozycjonować. Po pewnym czasie zmieniam taktykę i linkuje na frazę właściwą. Oczywiście nie mam się tu zamiaru spierać. Ten temat chyba nigdy nie zostanie do końca rozwikłany.

ano ja też dostałem filtr na jedną frazę, byłem za pewny siebie i dorzuciłem za dużo linków w za krótkim czasie, na 20 pozycjonowanych ta jedna (składająca się z dwóch słów) poleciała parę godzin po tym jak dodałem linki, teraz jest na 55 pozycji a była 3, reszta w topie, zoptymalizowałem stronę pod inne frazy i spokojnie czekam,

Agencja Marketingowa Westom - SEO, SEM

Myślę, że że można przesadzić z pozycjonowanie na jedno słowo, możliwe że jest jakiś współczynik powiedzmy 90 % na jedno slowo, po przekroczeniu którego robi się to nienaturalne. Myślę, że jeżeli od początku zdywersyfikuje się linki, to i konkurencja wtedy nie może zaszkodzić.

Motty kiedy Twoja strona wyleciała?

Myślę, że że można przesadzić z pozycjonowanie na jedno słowo, możliwe że jest jakiś współczynik powiedzmy 90 % na jedno slowo, po przekroczeniu którego robi się to nienaturalne. Myślę, że jeżeli od początku zdywersyfikuje się linki, to i konkurencja wtedy nie może zaszkodzić.

Motty kiedy Twoja strona wyleciała?

strona spadła tydzień temu, na jedną ale ważną frazę, bardzo obleganą przez Adwords, więc wszedłem G w paradę, 5 godzin po dodaniu linka do dużego serwisu, inne frazy trzymają się dobrze, więc wygląda to na filtr, strona stara, linki od 9 lat, pozycje top 1-3,

Agencja Marketingowa Westom - SEO, SEM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności