Skocz do zawartości

Umowa o dzieło

Tomek_XX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was pytanie jak to wygląda z tymi umowami o dzieło. Chodzi mi np o pozycjonowanie.

Przykładowo mam klienta co będzie płacić mi 100 zł na miesiąc. Ile on musi od tego odprowadzić podatku, a ile ja. Od osób które pozycjonują na umowę o dzieło proszę o przykładowy wzór umowy

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

Twój klient, firma, raczej powinni wiedzieć jak funkcjonuje umowa o dzieło, i to oni odprowadzają podatek. Dla rozliczenia pita w przyszłym roku wysyłają Ci pita informacyjnego, Ciebie nie powinno nic więcej obchodzić. Po wypełnieniu pita albo odzyskasz część odprowadzonego podatku (jeżli w roku zarobiłeś mniej niż kwota wolna) albo nic więcej nie będziesz musiał dopłacać.

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Twój klient, firma, raczej powinni wiedzieć jak funkcjonuje umowa o dzieło, i to oni odprowadzają podatek. Dla rozliczenia pita w przyszłym roku wysyłają Ci pita informacyjnego, Ciebie nie powinno nic więcej obchodzić.

A ja ma wrażenie, że to Tomek XX jest firmą i chce zabrać się za SEO, a nie wie jak podpisać umowę o dzieło z klientem.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Ja mam firme pozycjonującą strony i swoich klientów którym wystawiam FV juz dobrych pare lat :)

Pytanie moje dotyczy znajomego który chciałby pozycjonować jedna firmę jednak chciał w praktyce wiedzieć czy klientowi opłaca się np bardziej mi dać np 100 zł netto czy jemu tyle samo na reke jako umowa o dzieło. Chce on po prostu zarabiać na tym ale chce wiedzieć czy opłacalne jest dla niego wystawianie FV i płacić zusy czy robic to co robi plus pozycjonowac pare wyrazów

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

https://www.wynagrodzenia.pl/kalkulator.php

Tutaj masz kalkulator. Można sobie policzyć. Trzeba tylko wiedzieć jaki jest koszt uzyskania przychodu - czy 20 czy 50% ?

50% jest związane z przekazaniem praw autorskich :)

A które będzie u ciebie? Chyba 50%, ale to się trzeba upewnić

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności