Skocz do zawartości

Styl linków a Googlebot

vikingpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum i mam pytanie.

Czy dla Google ma znaczenie przy indeksacji jak wyglądają linki? Np.:

https://strona.pl/index.php?nav=motoryzacja...&producent=audi

https://strona.pl/index.php?nav=motoryzacja,audi

Mam na stronie ten drugi sposób i googlebot odwiedza tylko strony nav=pierwszy_czlon.

czy czyta - akceptuje taki link i nim podaza?

Jak najbardziej. Przyklad moge pokazac z trzema parametrami tu.

Nie chce mi sie w tej chwili szukac przykladu z wieksza iloscia parametrow, ale jestem pewien, ze az do 5 parametrow mialem zaindeksowane.

Jak najbardziej. Przyklad moge pokazac z trzema parametrami tu.

No właśnie. Podałeś przykład 1 z mojego pytania. Coś takiego jest indeksowane co można sprawdzić po pierwszej lepszej większej stronie. A chodzi mi o ten drugi przykład. Google zaindeksował tylko pierwszy człon - do przecinka. Piszę teraz nowy silnik i muszę wiedzieć jak mu to podawać - czego się dla google nie zrobi :lol:

Piszę teraz nowy silnik i muszę wiedzieć jak mu to podawać - czego się dla google nie zrobi :lol:

..hmm, napisalem nowy engine (php + mod_rewrite), w sumie pare minut pracki, wszystko po to abym mial wiecej wejsc z wp i onet.. i teraz kryzys maly mam.. zglosilem strone, to google liznal jedynie dwa razy glowna (zadnych podstron!), roboty wp/onet nie przylazly wogole, a madry robot.szukacz.pl znowu szalal.. poczekam jeszcze troche..

ogolnie wkurza mnie, ze trzeba robic siakies 'nice url'..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności