Skocz do zawartości

Czz klikanie ze słów kluczowych pomoże?

Lixen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

moje pytanie dotyczy strony Transport międzynarodowy

Mianowicie po wpisaniu w Google frazy 'transport miedzynarodowy'

strona wyskakuje na 6 podstronie

Czy jeśli będę co jakiś czas wpisywał w G podaną frazę i klikał w stronę mojej firmy to Google zacznie wyświetlać mnie wyżej w wynikach, czy jest to bez znaczenia?

z góry dziękuje

regulamin

Poczytaj to forum, zaznajom się z definicjami słów

pozycjonowanie stron,

katalogowanie stron

optymalizacja stron

pressel page

Opanowanie podstawowych wiadomości na ten temat powinno dać Ci jakiś obraz sytuacji.

Co do odpowiedzi na pytanie to nie, nie ma to żadnego znaczenia.

O pozycji strony w Google decydują przede wszystkim takie czynniki jak ilość linków do tej strony w internecie

oraz sama treść strony. Poczytaj na forum jak zdobywać linki do Twojej strony i zacznij działać a strona pójdzie w górę.

wysokiej jakości pokrowce na kolumny i statywy

Odpowiedzieć na to pytanie można sobie samemu i bez czytania forum. Czy na prawdę sądzisz, że w setkach tematów na tym forum, pisząc tysiące odpowiedzi, dyskutuje się o klikaniu od czasu do czasu w link zamiast napisać przy kawie program, który robi to sam i iść na piwo? :) Jest tyle podwieszonych tematów, przeczytanie ich zajęłoby mniej czasu niż napisanie posta i czekanie na odpowiedź. Jeżeli nie masz czasu to można też po prostu za to zapłacić i mieć problem z głowy

goly_one_5.gif

No ja bym nie był taki pewien tego. Nie potrafię teraz przytoczyć źródła, ale było wiarygodne, które opisywało zjawisko,w którym Google, porównując klikalność innych stron w 10 na daną frazę, i innych top10 na różne frazy, w przypadku dużych różnic, MOŻE przesunąć stronę przed tą, z mniejszą klikalnością.

Odpowiedzieć na to pytanie można sobie samemu i bez czytania forum. Czy na prawdę sądzisz, że w setkach tematów na tym forum, pisząc tysiące odpowiedzi, dyskutuje się o klikaniu od czasu do czasu w link zamiast napisać przy kawie program, który robi to sam i iść na piwo? wink.gif Jest tyle podwieszonych tematów, przeczytanie ich zajęłoby mniej czasu niż napisanie posta i czekanie na odpowiedź. Jeżeli nie masz czasu to można też po prostu za to zapłacić i mieć problem z głowy

Po to jest dział dla początkujących.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Odpowiedzieć na to pytanie można sobie samemu i bez czytania forum. Czy na prawdę sądzisz, że w setkach tematów na tym forum, pisząc tysiące odpowiedzi, dyskutuje się o klikaniu od czasu do czasu w link zamiast napisać przy kawie program, który robi to sam i iść na piwo? :) Jest tyle podwieszonych tematów, przeczytanie ich zajęłoby mniej czasu niż napisanie posta i czekanie na odpowiedź. Jeżeli nie masz czasu to można też po prostu za to zapłacić i mieć problem z głowy

Tak na prawde sądze inaczej bym nie pytal.

Czytam forum i jakoś wybacz tego tematu nie znalazlem (konkretnie)

Sorry nie kazdy moze taki program napisac, za to kazdy moze byc dupkiem który zamiast konkretów przywali sie do nowego.

Czytałem większość podwieszonych (nie tylko z działu dla początkujących) czy w związku z tym mógłbyś dodać 2 do 2 i skumać że skoro zapytałem to nie dostałem satysfakcjonujących odpowiedzi czy tylko wklejasz standardowe riposty żeby nawalić postów?

Jedno wiem, Tobie nie zapłacę.

PS: Splif: bardzo dziękuję za odpowiedź. sugerowalem sie pozycjami innych stron, gdzie układ linki i słowa kluczowe były zupełnie inne a jednak były przed moją. Dzięki Tobie postanowiłem sam to sprawdzić. Wynikami oczywiście się podzielę.

regulamin

@Lixen, gdyby klikanie w link coś dawało to na forum byłby dział "Klikanie w linki" a dalej skrypty klikające itd. Wszyscy by klikali zamiast linkować.

Nie ma co gdybać widzę że osoby tu piszące odpowiadają na podstawie przypuszczeń i domysłów a nie doświadczeń.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

O pozycji strony w Google decydują przede wszystkim takie czynniki jak ilość linków do tej strony w internecie

oraz sama treść strony. Poczytaj na forum jak zdobywać linki do Twojej strony i zacznij działać a strona pójdzie w górę.

A możesz to poprzeć testami? Lub wiarygodnym źródłem? ja nie był bym tego pewien nie mogę powiedzieć że tak nie jest ale...

@Lixen, gdyby klikanie w link coś dawało to na forum byłby dział "Klikanie w linki" a dalej skrypty klikające itd. Wszyscy by klikali zamiast linkować.

Gdyby powstał chociaż 1 taki program Google by to zmieniło... Jest całe mnóstwo technik, narzędzi, i tym podobnych nie opisanych na tym forum branża seo to samoluby nie każdy wszystkim się dzieli a na pewno nie czymś co działa i daje dobre efekty...

Tak na prawde sądze inaczej bym nie pytal.

Czytam forum i jakoś wybacz tego tematu nie znalazlem (konkretnie)

Sorry nie kazdy moze taki program napisac, za to kazdy moze byc dupkiem który zamiast konkretów przywali sie do nowego.

Nie miałem zamiaru Cię urazić, jeśli tak się stało to przepraszam. Po prostu wiele osób przychodzi i zaczyna od zadawania pytań, na które (moim zdaniem) odpowiedź można znaleźć po przeczytaniu postów podwieszonych. Problem najwyraźniej w tym, że to co dla osób, mających styczność z tematem, jest jasne, dla innych nie musi być, o czym powinienem był pamiętać...

Nadal podtrzymuję, że nie będzie to miało wpływu na pozycję. Po pierwsze jest to zbyt mała skala (jedno kliknięcie raz na jakiś czas), po drugie będą to prawdopodobnie kliknięcia z jednego IP (podejrzewam, że na tym się będzie opierał Google, nie na koncie z jakiego klikamy), po trzecie na pewno zostały wprowadzone algorytmy, które zabezpieczają przed takim działaniem, inaczej każdy by w ten sposób robił.

Pozdrawiam

goly_one_5.gif

Nadal podtrzymuję, że nie będzie to miało wpływu na pozycję. Po pierwsze jest to zbyt mała skala (jedno kliknięcie raz na jakiś czas), po drugie będą to prawdopodobnie kliknięcia z jednego IP (podejrzewam, że na tym się będzie opierał Google, nie na koncie z jakiego klikamy), po trzecie na pewno zostały wprowadzone algorytmy, które zabezpieczają przed takim działaniem, inaczej każdy by w ten sposób robił.

Pozdrawiam

a co z klikaniem przez servery proxy? 50 klikniec dziennie to wcale nie tak malo. Poza tym wydaje mi się że Google wiąże jakoś słowa z wyszukiwarki ze stroną którą wybieramy z wyników...

Dzięki za odpowiedzi. Poklikam sobie przez miesiąc i dam znać czy to działa.

Pozdr

regulamin

ja w tej materii doświadczenia nie mam ale, hipotetycznie - jeśli google wyświetla opis strony - w regionalnych nawet wizytówkę - i załóżmy że któraś z wizytówek ma tak niesamowitą fote że przyciąga użytkowników i oni klikają nie w pierwsze wyniki tylko w tę konkretną wizytówkę - to, czy w myśl zasady google - aby promować wartościowe serwisy które cieszą się zainteresowaniem użytkowników sieci - taka stronka nie zostanie (powinna zostać) przesunięta wyżej w wynikach..?

oczywiście to tylko teoretyczne rozważanie a teoria często rozmija się z praktyką.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Spekulacje, spekulacje. Ktoś nawet pisał, że współczynnik odrzuceń ma wpływ na pozycje. Brak testów powoduje rozpowszechnianie się mitologii pozycjonerskiej.

@Lixen - nawet gdyby "wyklikiwanie" pozycji z proxy miało jakikolwiek wymiar to pamiętaj, że strona wyprzedzająca Cię w wyszukiwarce zdobędzie ich więcej i to generycznych. Syzyfowa praca; musiałbyś robić to codziennie (siedzieć i klikać z bramek) - dla mnie to w ogóle jakiś ekstremalny (nie znaczy, że zły) punkt widzenia. Moim zdaniem lepiej przysiąść do budowy zaplecza niż dywagować nad tak marginalnym czynnikiem, który mógłby mieć (moim zdaniem nie ma) znaczenia w SERP'ach.

Zastanawiam się jak miałoby wyglądać wyprzedzenie pozycji ruchem na stronie, z których adres w TOP 1 zgarnia ok. 10 000 wejść dziennie.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Nie chcę się konkretnie wypowiadać bo nie wiem czy klikanie ma znaczenie wszędzie, ale opowiem co robię. Na zlecenie jednej z firm utworzyłem "farmę sztucznego ruchu". Firma daje mi scenariusze ruchu. W rezultacie 20 maszyn wirtualnych Windows realizuje te scenariusze. Różne przeglądarki, różne wersje językowe, różne IP (TOR). Wszystko startuje z Googla. Walczę z tym tematem już prawie rok. Ciągle zmieniają scenariusze i pauzy i różne tam. Nie jest to firma krajowa. Myślę, że chodzi o pozycjonowanie lub jest drugie "ukryte dno".

Dzięki za odpowiedzi. Poklikam sobie przez miesiąc i dam znać czy to działa.

Jeżeli Google to robi regularnie, i ma to zapisane w jakiś sposób w algo, to na pewno nie jest to równanie typu Strona A: 200 wejść, Strona B: 500 wejść = Strona B przeskakuje stronę A. Więc taki "test" za dużo odpowiedzi nie da. Tak jak Paq powiedział, spekulacje.

Ktoś nawet pisał, że współczynnik odrzuceń ma wpływ na pozycje.

Jakie to by piękne było. Ludzie sami kreowaliby wyniki wyszukiwania. A ile robotów by powstało, które BR obniżają :)

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności