Skocz do zawartości

Nowy Firefox

Szemron

Rekomendowane odpowiedzi

Przed kilkoma godzinami zaktualizowałem Firefoxa do wersji 4.0.1 no i nie jestem zbytnio zadowolony. Ogólnie zawsze po aktualizacjach, które zmieniają interface, ciężko mi się przestawić, ale prędzej czy później człowiek się przyzwyczaja. W nowej wersji FF są jednak dwie rzeczy, które mnie strasznie irytują i nie bardzo wiem, jak sobie z tym poradzić.

1) Zawsze otwieram linki w nowym oknie, nie w nowej zakładce. Taki mi lepiej, wygodniej i nie chcę tego zmieniać. Teraz po kliknięciu w link prawym klawiszem myszy, pierwsza z góry opcja to "Otwórz odnośnik w nowej karcie", a "Otwórz odnośnik w nowym oknie" jest dopiero na pozycji drugiej. Da się jakoś zmienić kolejność tego w menu?

2) W poprzedniej wersji Firefoxa był sobie pasek stanu, na którym wyświetlały się informacje o wczytywaniu się danych oraz adresy URL po najechaniu na link. Teraz mi miga jakieś badziewie, wyskakuje i się chowa - przy przeładowaniach stron, przy najechaniu na link. Da się przywrócić normalny pasek stanu?

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Ja nadal nie mogę znaleźć przycisku odświeżania strony, a zamiana miejsc otwierania strony w nowym oknie i zakładce to po prostu masakra.

Też z początku nie mogłem znaleźć przycisku odświeżania. Irytuje mnie też wyłączanie paska dodatków, tego na dole. Później chciałem ściągnąć coś z youtube, i nie wiedziałem gdzie są przyciski do włączenia tego paska.

Jeżeli przy ściąganiu z youtube jesteśmy, to nieciekawą sprawą jest kompatybilność dodatków. Jest kilka przydatnych dodatków których autorzy nie rozwinęli do wersji 4, no i trzeba szukać odpowiedników.

Źle zrobiłem przenosząc się z 3.6.

Jeśli zaś chodzi o otwieranie w nowej karcie to wystarczy klikać środkowym przyciskiem/rolką lub z przytrzymaniem Ctrl i już macie nową kartę bez potrzeby wykonywania dwóch kliknięć :)

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Edycja kolejności opcji w menu: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/menu-editor/.

Pasek stanu: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/ad.../status-4-evar/.

Przycisk odświeżania można przenieść (menu kontekstowe / Dostosuj...).

Nie podoba mi się to, że nie ma opcji usuwania historii po określonej liczbie dni.

@NetBusters

Mnie też nie przekonywał Win7 - odkąd pamiętam używałem tylko i wyłącznie XP. Ale jako, że jedyną stałą w życiu jest zmienność, to trzeba było wypróbować i... nie pożałowałem ;) Odkąd mam Win7 nie zaliczyłem jeszcze zwisa, padu, restartu itp., ponadto system jest uzupełniony w użyteczne programy, typu backup... ;)

Co do przeglądarki - Firefoxa używam od kilku lat. Dzisiaj z nudów przeczytałem sobie testy przeglądarek i najlepiej wypadł Chrome, z którego właśnie piszę - przeglądarka jest lekka, szybka i ładniutka ;) Jak nie będzie problemu z potrzebnymi wtyczkami, to zostaje przy Googlowej wersji ;)

Ostatnio też aktualizowałem Firefoxa i kilka rzeczy było dosyć denerwujących.

//Przepraszam za offtop ;)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności