Skocz do zawartości

Wykańczanie konkurencji

wilq man

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można ściągnąć na kogoś bana albo filtr podlinkowując go z najgorszych śmietników i farm linków i w ten sposób pozbyć się konkurencji? Bo filtr można za to załapać a przecież Google nie wie czy robi to autor czy ktoś inny, każdy może dodać linka. Więc jak to jest z tymi ujemnymi linkami? Niby ich nie ma a jednak filtry się pojawiają co jakiś czas

Koledze z blogu się nie udało ale myślę że to możliwe. Temat mnie nurtuje: nie chcę tego nikomu robić, ale chciałbym się dowiedzieć bo głosy są różne. Sam mam takę testową domenę i na niej eksperymentuję. Ostatnio po podłączeniu do SWL wyleciała całkiem z wyników.

jeśli podłączysz ją do SWli wyleci ... co innego tak dobrać strategię aby domena obca wyleciała ... teoretycznie da sie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zglos sie do mojej konkurencji oni powiedza ci jak to zrobic

nasza firma byla kilka m-cy na top1 świeża domena tak wiec wystarczylo zapuscic swl rotacyjny i filtr juz po 2 tygodniach padaka 65 pozycja na najlepsza fraze!

sprawe oczywiscie zglosilismy na policje jako czyn nieuczciwej konkurencji - wiec raczej nie polecam mozna za to popierdziec pare lat bez netu z watpliwym towarzystwem

z tego co wiem w Polsce policja ostatnio jest uczulona na tematyke wlasnosci intelektualnej, nieuczciwej konkurencji, znakow towarowych itd (moze to wymogi unii) wiec zajeli sie tym ochoczo a sprzet maja do tego celu najlepszy

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

nasza firma byla kilka m-cy na top1 świeża domena tak wiec wystarczylo zapuscic swl rotacyjny i filtr juz po 2 tygodniach padaka 65 pozycja na najlepsza fraze!

sprawe oczywiscie zglosilismy na policje jako czyn nieuczciwej konkurencji - wiec raczej nie polecam mozna za to popierdziec pare lat bez netu z watpliwym towarzystwem

Tzn? Na podstawie jakich przepisów? Co ma do tego policja?

Jeśli udałoby Ci się coś ugrać to tylko na drodze cywilnej.

wiec zajeli sie tym ochoczo a sprzet maja do tego celu najlepszy

Tzn jaki?

A tak z ciekawości... jak masz zamiar udowodnić, że konkurencja odpaliła SWL i jak udowodnisz, że właśnie z tego powodu poleciałeś w SERPach?

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

witam, przeprowadzałem test wywalania strony z indeksu na pozycje przynajmniej trzycyfrową SWL'em i stwierdzam jednoznacznie że jak najbardziej DA SIĘ to zrobić, wywalonej strony w moim przypadku z pozycji 6 zniknęła poza pierwsze 10 stron wyników. fraza lokalna typu usługa+nazwa miasta, wykonane przez dowalenie dużej liczby linków w przyroście 100 dziennie, do ilości 5-7 tysięcy, po czym po zaindeksowaniu wszystkich wywalenie ich "na raz"

Zwykła policja się tym zajmuje? Zawsze sądziłem że oni z komputerami to tak nie bardzo. Może jest jakiś specjalny wydział do tego "cyberpolicja"?

No i jak udowodnisz konkurencji że to oni: jak ktoś zrobi to z kafejki albo punktu dostępowego na rynku w kawiarni?

chętnie bym się dowiedzieł jak się dalej sprawa potoczyła

Przeciez policja czyms takim sie nie zajmie. Maja obowiazek przyjac sprawe, ale po kilku dniach dostaniesz najprawdopodobniej zawiadomienie, ze porkuratura sie tego nie podejmuje. Jak bedziesz chcial to bedziesz musial o to walczyc na drodze cywilnej, a nie karnej.

Poza tym udowodnienie tego bedzie bardzo trudne, o ile w ogole mozliwe.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Poza tym udowodnienie tego bedzie bardzo trudne, o ile w ogole mozliwe.

To jest niemożliwe do udowodnienia - musiałbyś mieć dostęp do kodu źródłowego silnika wyszukiwarki googla i dowieść tego że akurat ta strona na tę frazę spadła i w tym czasie właśnie przez te linki w SWL. O ile to wogóle nie jest nielegalne - wydaje mi się że jest całkowicie legalne - nie możesz zabronić linkowania do wlasnej strony.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności