Skocz do zawartości

Wykańczanie konkurencji

wilq man

Rekomendowane odpowiedzi

mowa o szkodzeniu konkurencji... ale wlasciwie gdzie ta szkoda sie odbywa?

ano szkoda sie odbywa na obcym i nalezacym do kogos innego rankingu stron internetowych (jednym z wielu swoja droga), ktory ten ktos obcy sam sobie ustala wg wlasnych wymyslonych przez siebie zasad.

zamiezasz udowodnic w sadzie ze czyjes dzialania sprawily ze twoja strona w obcym i nienalezacym do ciebie ani strony przeciwnej rankingu stron wg 'trafnosci wynikow' (hehe - bedziesz to musial konkretnie zdefiniowac) obnizyla swoja pozycje?

nawet jezeli to udowodnisz to jak udowodnisz swoja strate?

zyskales klientow bo ktos tam cie za darmo zamiescil w swoim rankingu? ktos tam cie usunal z swojej listy rankingowej a ty ich straciles i poniosles strate?

wytwornie plyt tez ponosza strate gdy wydawane przez nie piosenki spadaja w toplistach przebojow?

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Przeciez policja czyms takim sie nie zajmie. Maja obowiazek przyjac sprawe, ale po kilku dniach dostaniesz najprawdopodobniej zawiadomienie, ze porkuratura sie tego nie podejmuje. Jak bedziesz chcial to bedziesz musial o to walczyc na drodze cywilnej, a nie karnej.

Poza tym udowodnienie tego bedzie bardzo trudne, o ile w ogole mozliwe.

Dokładnie jest tak jak mówisz , policja / prokuratura i sądownictwo póki co ma nikłe pojecie o SEO.

A innym zainteresowanym w temacie "wykańczania konkurencji" poradziłbym większe skupienie na temacie "jak być wyżej od konkurencji" .

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Nie jestem pewien czy temat dobrze podpinam- pewnie nie ale,

Z początkiem tego roku postawiłem na nowej domenie sklep na PrestaShop. Postanowiłem go nie indeksować do momentu kiedy uporam się z rewrite na przyjazne URL-e. Ku mojemu zdziwieniu po miesiącu moja nowa domena pojawiła się w indeksie google. Pewna interesująca mnie fraza wbiła nawet na 8 miejsce w google.pl. Na chwilę obecna w narzędziach dla webmasterów widzę 270 linków z jakiegoś serwisu bigwahzoo.com, 14 z slap.gr i jeszcze kilka linków z innych. Podstrona z 8 miejsca wypadła całkowicie z wyników googla. Dodam, że osobiście nie wstawiłem do tej pory ani jednego linka. Czy mógłby mnie ktoś oświecić o co chodzi i czy powinienem się martwić? Dodam że z SEO jestem zielony.

Przy tak malej ilosci linkow wszystko powinno byc raczej ok. Mozliwe, ze masz po 1 stara domene, ktora wczesniej byla przez kogos uzywana i jeszcze zostaly do niej jakies linki, lub tez ktos sie pomylil i zle wpisal adres i podlinkowal Twoja strone.

Mloda domena moze miec takie tendencje, ze na chwile wskoczy na calkiem wysokie miejsca, ale z braku linkow pozniej wyleci dalej. Takie zjawisko nazywa sie Fresh Site Bonus - chociaz sa spory czy tak naprawde istnieje. Jak zaczniesz linkowac to powinienes osiagnac bez wiekszego problemu te pozycje na ktorych sie pojawila.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 2 miesiące temu...

Witam. Mam pytanie czy przez "wykończenie" strony rozumiecie tylko filtr czy aż ban? Bo jeśli tzw. konkurencja doprowadzi przez swl do bana to jak można się tłumaczyć przed G, że to nie my sami doprowadziliśmy do takiej sytuacji? :) Reasumując zawartość tego tematu "wykończenie" młodej prężnie rozwijającej się konkurencji jest ..o zgrozo możliwe? A jeśli tak to po co firmy które widzą zagrożenie miałyby się pozycjonować jak mogłyby pozbywać się konkurencji na wstępie ....

bardzo łatwo mozna wykończyć świeżą domenę nagłym przyrostem linków z SWL dynamicznego. Natomiast im domena strasza tym trudniej ja "ubić".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

bardzo łatwo mozna wykończyć świeżą domenę nagłym przyrostem linków z SWL dynamicznego. Natomiast im domena strasza tym trudniej ja "ubić".

Skoro "cyberpolicja" jest tylko w Kryminalnych Zagadkach na polsacie, to jak można uchronić się przed takimi działaniami albo dojść do sprawców. Bo jak stworzysz sobie swoje małe arcydzieło z którego możesz być "dumnym" i zaczyna ci iść, a co gorsze zainwestowałeś w projekt pieniądze i czas to ciężko jest się pogodzić z .... stratą.

Czy jest możliwe zlokalizowanie źródła swl-a z przybliżeniem do konta?

zamiast szukac przyczyn zadbac o wlasne SEO. Jeśli dorbze to zrobisz przyrost linków z SWLa Ci nei zaszkodzi - no chyba ze ktos przyłozy pierdyliardy :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wydaje mi się, że są skuteczniejsze metody od SWLi ;) Ostatnio zafiltrowałem u siebie 2 podstrony serwisu, który jest z rok pozycjonowany. Fakt, wyleciały podstrony, na ich miejsce wskoczyła strona główna ale poleciała kilka pozycji w dół ze względu na słabszą optymalizację pod dane słowo kluczowe.

Strona ma zaplecze na ponad 100 domenach, kilkaset linków ze statlinka, pierdyliony wpisów w preclach/katalogach itd. Zaszkodzić sobie/komuś nie jest tak trudno.

SEO BulletProof VPS.

Załóż konto na dropbox.

Wydaje mi się, że są skuteczniejsze metody od SWLi ;) Ostatnio zafiltrowałem u siebie 2 podstrony serwisu, który jest z rok pozycjonowany. Fakt, wyleciały podstrony, na ich miejsce wskoczyła strona główna ale poleciała kilka pozycji w dół ze względu na słabszą optymalizację pod dane słowo kluczowe.

Strona ma zaplecze na ponad 100 domenach, kilkaset linków ze statlinka, pierdyliony wpisów w preclach/katalogach itd. Zaszkodzić sobie/komuś nie jest tak trudno.

czyli udało ci się doprowadzić do filtra. Ale mnie nurtuje pytanie czy w tym procesie można bana dostać i jak cienka jest ta granica?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności