Skocz do zawartości

Sen czy rzeczywistość

arve_lek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciekawa sprawa z tym paraliżem w wiki .. mówisz, że to Ci się właśnie przytrafiło?

"Według antropologów paraliż senny może odpowiadać za pojawiający się w wielu kulturach motyw demona nocnego, który paraliżuje swoją ofiarę, czasem po to, by wykorzystać ją seksualnie (por. mara, sukub, inkub)."

nic Cie nie boli?

No to tematyką zbliżamy się powoli w kierunku horrorów Mastertona :-) Tam też w nocy dzieją się dziwne rzeczy i seksu też nigdy w jego książkach nie brakuje, także z demonami.

Z ciekawości poczytałem o tych świadomych snach i nawet nie wiedziałem, że to co czasami mi się zdarza ma takie określenie. Od czasu do czasu podczas snu zdaję sobie sprawę, że to nie rzeczywistość i najczęściej w tym momencie myślę, że się już obudziłem, a tak naprawdę rozpoczyna się kolejny sen i jest niewiarygodnie realistyczny.

jak już sobie zdajesz sprawę, że śnisz, to zacznij się tym snem bawić ;) na tym polega frajda ;)))

a co do snów i wygrywania w totka.. nie będę się rozpisywał bo są tu osoby co mnie znają.. i mogą zacząć ziewać jak znowu zobaczą tą opowiastkę.. ale w skrócie :) może się przyśnić wygrana.. wiem to na 1000% ^^ . Temat snów jest naprawdę ciekawy .. a moja mama zaskoczyła niejednokrotnie i mnie i znajomych dość celnym rozszyfrowaniem sennych opowieści.. raz było się z czego cieszyć a raz niekoniecznie niestety

Ciekawa sprawa z tym paraliżem w wiki .. mówisz, że to Ci się właśnie przytrafiło?

Tzn. jak widziałem to "coś" to mogłem się ruszać itp. Ale wcześniej zdarzały mi się sytuacje, że nie mogłem się ruszyć pomimo tego, że byłem świadomy tego co się dzieje dookoła mnie. Nie jestem jedyny w rodzinie komu się takie coś przydarzyło. Mój 16 letni kuzyn nie mógł się ruszyć i ktoś przykrył na niego kołdrę. Tylko oczywiście w pokoju nikogo prócz niego nie było ;)

nic Cie nie boli?

haha, nic mnie nie boli :)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

sen jak sen, ale wyobraźcie sobie, że zdajecie sobie sprawę, że to już na 100 % nie sen, a jednak faktycznie nie jesteście w stanie się ani ruszyć ani wypowiedzieć słowa ;) to jest dopiero horror ;) zdarzyło mi się to 2 razy w życiu ;) 1 raz - wiele lat temu, jak spałem u ciotki i wujka z ich małym synalkiem.. i bestia włożyła mi podczas snu rękę pod szyję :) prawie umarłem na zawał :] budze się w nocy i zero możliwości ruchu.. chce coś powiedzieć a tu tylko bełkot ;] konkretnie mnie wtedy zblokowało ;d musiałem sie tym bełkotem wydrzeć, żeby sie dzieciak zbudził ;) jak już mi krew dopływała to najpierw odzyskałem mowę a potem to tragiczne uczucie jak odrętwienie z ciała schodzi... bleeee. 2 raz niestety dotyczył już braku czucia od pasa w dół.. i to był większy horror bo zdawałem sobie sprawę, że to wina pękniętego krzyża.. ale to też już historia na szczęscie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności