Skocz do zawartości

przeprowadzka z nazwa.pl

conor84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym założyć nowe konto hostingowe oraz przenieść dwie domeny (eu oraz pl). Nie mam zbyt wielkich wymagań co do parametrów konta, generalnie najważniejsze to: tanio i solidnie. Domeny opłacone są do grudnia czy po przeniesieniu będę musiał je ponownie opłacić? Ile trwa taki proces? Na koniec pytanie o pocztę, chciałbym mieć możliwość przeniesienia poczty wiadomości kontaktów itp na nowy serwer, bez ich utraty ( da się to zrobić? na razie zaimportowałem wszystko z konta do Thunderbirda).

jezeli chodzi o domeny to polecam ovh, chyba najtansze przy przedluzaniu (bedziesz musial zaplacic tylko za przedluzenie).

jezeli chodzi o poczte to wszystko zalezy na czym masz teraz i gdzie chcesz przeniesc, google apps da ci obsluge poczty i bez problemu zaimportujesz kontakty, nie wiem tylko jak jest z wiadomosciami, ale chyba bedzie ciezko zwlaszcza w darmowej wersji

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Z poczty korzystałem poprzez (active office) na nazwa.pl miałem tam podpiętą jedną z domen. Najlepiej by było gdybym mógł się przenieść z całą zawartością poczty... jest to możliwe i bezproblemowe w jakimś hostingu? Ewentualnie czy mogę zgrać wszystko z jakiegoś klienta poczty? Teraz mam wszystko skopiowane do thunderbirda.

dokladnie o tym pomyslalem IMAP np. w google apps,

1. sciagasz całą obecną pocztę na thunderbirda

2. konfigurujesz domenę w usłudze google apps lub innej z obsługą IMAP

3. konfigurujesz nowe konto w thunderbirdzie

4. metodą drag&drop przenosisz maile na nowy serwer.

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

ovh - hosting jak i domeny. Tanio i solidnie ;) Parametry raczej spore.

Jeżeli chodzi o przeniesienie danych z konta pocztowego to nie mam pojęcia...

Dziwna ta firma, opłaty za przedłużenie doszukałem się dopiero w pdf'owej wersji regulaminu. ;]

I raczej nie wygląda to zachęcająco:

Rejestracja - 0zł

Przedłużenie (wymagane) - 123zł

Gdzie w np. takim masternet czy ovh koszt to ~70zł (rejestracja + przedłużenie).

Niestety też kupiłem domeny w nazwa.pl i za jakiś czas będę je przenosił prawdopodobnie do OVH. Jako ciekawostkę podam, że jak domena w nazwa.pl jest w miarę nowa to po kliknięciu przedłuż pojawia nam się cena 60zł. Jednak na jakiś czas przed terminem przedłużenia ta magiczna cena wzrasta do ~120zł.

Witam .......uciekaj z nazwa.pl jak najszybciej się da :)

Polecam serwer linuxpl.com.....zero problemów i tanio ,co do Domen to bardzo dobry jest OVH :)

Pozdrawiam..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności