Skocz do zawartości

Obrazki na stronę

Blastowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem w fazie tworzenia nowej strony i poszukuję miejsca z którego mogę pobrać obrazki na stronę. Najchętniej interesowałyby mnie obrazki z takimi ludzikami jak poniżej umieściłem:

https://www.click2me.pl/img/pozycjonowanie-i-artykuly.jpg

https://www.click2me.pl/img/bledy-w-pozycjonowaniu.jpg

i inne z tej serii...

Czy jest ktoś w stanie pomóc?

Ps. w ostateczności inne również dobre obrazki na stronę o SEO

multikomto

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na sxc.hu można czasami znaleść coś fajnego, ale nei oczekiwałbym cudów. Możesz również (jeśli masz czas) szukać po flikr.com fot z odpowiednią licencją, ale za dużo zmarnowanego czasu to kosztuje.

Lepiej zapłacić i mieć porządnie. Fotolia jest dobra, głównie ze względu na cenę - jakość zdjęć niezła, ale jeśli nie chcesz oszczędzać, to polecam istockphoto.com - droższe, ale zdjęcia z najwyższej półki.

• 1 miesiąc temu...

praktycznie na każdym możesz kupowac poszczególne zdjęcia.

Ja ze swojej strony mgę polecic deposit gdzie po założeniu konta możesz pobierać przez 7 dni po 5 zdjęć za free ( nawet te największe).

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Wyprowadźcie mnie z błędu, ale w deposit jedna licencja=jedno użycie pliku, natomiast np. licencja standardowa fotolii pozwala na wielokrotne ożywanie zakupionego pliku?

Zawsze jeszcze jest aparat i samodzielne pstrykanie + PS

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Wyprowadźcie mnie z błędu, ale w deposit jedna licencja=jedno użycie pliku, natomiast np. licencja standardowa fotolii pozwala na wielokrotne ożywanie

Nie wyprowadzimy :P Fotolia ma praktycznie standardową licencję royality free, a w deposit wymyślili sobie dziwne dodatkowe obostrzenia. Ale czasem taka licencja też może się opłacić kupującemu. Choć ja wolę kupić prawdziwe royality :P

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

No 35 darmowych fotek na kilka projektów styknie, zatem zarejestrować się warto :)

A czy fotolia nie ma dziwnych zapisów?

z https://pl.fotolia.com/Contract/View/L

3. Ograniczenia

Niezależnie od innych zapisów, bez ograniczenia do wymienionych restrykcji, Użytkownik Pobierający bez Prawa Wyłączności uznaje, zgadza się niniejszym gwarantuje, że nie będzie:

(...)

używać Pracy w sposób redakcyjny, bez umieszczenia informacji o autorze i prawach autorskich przylegających do Pracy: "© [Nazwa/nazwisko autora] / [Nazwa agencji dostarczającej Obraz];

(...)

Skoro już temat jest, to gdzie można znaleźć grafiki które można wykorzystać do logo, identyfikacji wizualnej itp.?

A czy fotolia nie ma dziwnych zapisów?
z https://pl.fotolia.com/Contract/View/L

używać Pracy w sposób redakcyjny, bez umieszczenia informacji o autorze i prawach autorskich przylegających do Pracy: "© [Nazwa/nazwisko autora] / [Nazwa agencji dostarczającej Obraz];

(...)

To jest jak najbardziej normalny zapis. Zauważ, że tu mowa o "sposobie redakcyjnym" :) Praktycznie wszędzie się to stosuje. Popatrz choćby na podręczniki - na stronie redakcyjnej jest zazwyczaj takie info (zbiorczo - strona..., foto:...), a czasem nawet oddzielnie pod każdym foto.

Skoro już temat jest, to gdzie można znaleźć grafiki które można wykorzystać do logo, identyfikacji wizualnej itp.?

Wkraczasz na grząski grunt :). Jeśli mówisz o prawdziwej identyfikacji wizualnej i logo z prawdziwego zdarzenia - to grafiki do tego znajduje się zazwyczaj we własnej głowie wspieranej różnymi inspiracjami i wiedzą z książek (np. pana Frutigera - "Człowiek i jego znaki"). Następnie z kartki, ołówka i skanera ;)

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Acha... czyli w użyciu jako fragment grafiki nie muszę określać praw autorskich. Nie do końca rozumiem co znaczy termin "w sposób redakcyjny"

Co do identyfikacji, to mam raczej na myśli coś czego można użyć do strony za powiedzmy 1k zeta, czyli jako dodatek a nie profesjonalny logotyp - to bym raczej zostawił profesjonaliście. Zatem pisząc logo miałem na myśli takie cuś

Czy założenie konta na Deposit Photos do czegoś zobowiązuje? Czy po wykorzystaniu 7 darmowych dni muszę cokolwiek płacić?

Chcę pobrać jedno zdjęcie z depositphotos.com, ale nie mam przypisanej karty do konta paypal, więc nie mogę skorzystać z bezzpłatnego abonamentu. Czy ktoś byłby tak miły i pobrał dla mnie zdjęcie? Link wyślę na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności