Skocz do zawartości

Jaka jakość linków (000webhost.com + domena .tk)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wesołe towarzystwo.

Planuje postawienie drugiego poziomu zaplecza przy użyciu hostingu 000webhost.com i darmowych domen .tk. Zastanawiam się jaką moc będą miały linki pochodzące z takiego zaplecze ? Nie wiem czy warto tracić czas, na takie rozwiązanie jeśli linki będą lichej jakości :) wiadomo czas to pieniądz.

Może po prostu nie warto tracić czasu i lepiej zainwestować w stabilne serwery i normalne domeny i zrobić to "po Bożemu" ? Co myślicie ?

Pozdrawiam.

Jeden hosting i typ TLD dla całego zaplecza to zły pomysł... Jak napisał kiedyś Lenin:

Lepiej mniej ale lepiej.

I co do tego racji odmówić mu nie można;)

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zaznaczam, że to zaplecze ma służyć do podlinkowania tego właściwego zaplecza a potem strony właściwej :) nie mam zamiaru tworzyć całego zaplecza na darmowy, niepewnym hostingu. Jak z linkami z takiego zaplecza? jaka ich moc ?

Nasunęło mi się kolejne pytanie:) Czy dobrym pomysłem jest podłączenie całego zaplecza pod jedno konto analytics ? Tak coś czuje, że nie jest to chyba najlepszy pomysł :)

pozdrawiam.

No cóż miałem kiedyś takie zaplecze i jeżeli naprawdę jesteś spłukany z kasy to można takie coś zrobić. Parę ale:

- nie stawiaj otwartego katalogu ani precla, bo jak spamiarki zaczną ci to atakować to cię wywalą z hostingu

- jak cię wywalą z hostingu i na domenie tk nie będzie nic stało dłużej jak tydzień dwa, to domenę też ci zabiorą

- to że zabierają tk w przypadku działających serwisów to bzdura, musiałbyś mieć super ruch i mega zarabiającą stronkę, aby ci to zrobili (słyszałem tylko o jednym takim przypadku, możliwe że spreparowanym)

- moje sugestie, darmowy hosting - NIE (strona bardzo wolna, wolno łapie linki, przez co ma dużo mniejszą moc), domeny .TK - TAK

pozdro.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

- to że zabierają tk w przypadku działających serwisów to bzdura, musiałbyś mieć super ruch i mega zarabiającą stronkę, aby ci to zrobili (słyszałem tylko o jednym takim przypadku, możliwe że spreparowanym)

Pisze to co zauważyłem na własnej skórze. Część domen poleciała, ale jest to ilość do przełknięcia, powiedzmy 10%. Nie były one ani super, ani zarabiające. Jedyny wspólny mianownik to właśnie ruch w/g ich statystyk 10k / miesięcznie (ich statystyki są zawyżone)

Linki z nich są takie same jak z innych domen, nie zauważyłem, by te domeny były jakoś specjalnie dyskryminowane przez G.

Co do free hostingu, też nie polecam.

Analytics - NIE

Dzięki panowie za spostrzeżenia. Postawię parę blogów tematycznych na free hostingu z użyciem domen dot.tk zobaczymy co z tego wyniknie, ma trochę wolnego czasu i energii :jezyk1: jak już jesteśmy w temacie zaplecza i hostingu to z jakich hostingodawców korzystacie, jakich polecacie. Przeklikałem już sporo stron z ofertami, niewiele się od siebie różnią ;) Szukam hostingu pod zaplecze na około 100 stron, cechy szczególne : różnorodność adresów IP oraz jako taka niezawodność :)

Jakieś propozycje? Ewentualne czego się mam wystrzegać, albo kogo się mam się wystrzegać przy wyborze provider'a.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności