Skocz do zawartości

Konfiguracja/Zarządzanie VPS z Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, kupiłem serwer vps z windows 2003 pod scrapeboxa. Nigdy nie miałem vpsa, pod publikera mam hosting z hekko już skonfigurowany bo sam bym sobie nie poradził.

Ale ponoć z vps windows łatwiej :D

Macie może jakieś poradniki, jak co gdzie?

Nie znalazłem nigdzie na forum nic takiego (nie mówie że nie ma w temacie o sb, ale trudno coś tam znaleźć).

Dzięki za pomoc.

PS. serwerek z yardvps najtanszy na miesiac, zobaczymy co z tego będzie.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Łączysz się przez zdalny pulpit i pracujesz jak na normalnym windowsie.

Z porad to warto zainstalować sobie jakąś przeglądarke bo nawet minimalne przeglądanie stron jest bardzo bardzo uciążliwe w tej wersji systemu pod IE

Daj znać jak to działa www.skrypty.pro

@Daj znać jak to działa www.skrypty.pro

Na pewno dam znać w tym temacie, serwer już chyba aktywowany, także dzisiaj spróbuje wszystko sprawdzić.

@ 1.Windows serwer to prawie jak zwykły Windows wiec chyba poradzisz sobie.

Tak właśnie myślałem, dzięki za upewnienie.

@ 2.Ten VPS pod Scrapeboxa nie nadaje się

Mógłbyś rozwinąć myśl? Akurat to Ty go również polecałeś w temacie o sb (mówiłeś że nie testowany, oczywiście sam go również testuje, nie bierz tego personalnie :D

A co byś polecił? Ten może być:

https://biznes-host.pl/?s=vps-lh&a=plany_vps_win

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

chodzi o RAM i transfer. 512 za mało, transfer - w domu mam jedna kopje Scrapeboxa która rzadko odpalam to mam transfer ponad 400GB. Wiec teraz policz sobie ze Scrapebox będzie chodzić na okrągło, masz 1500 GB chyba nie starcze.

Napisałem ze nietestowany, ale chyba to najtańszy z Windowsem co znalazłem.

No tak, teraz rozumiem, ja niestety poza fajnymi lista doswiadczenia ile to wszystko bierze nie mam.

Mógłbyś MaxPan polecić jakiś serwer na którym Ty to trzymasz (24h/dobe)?

Dzięki, pobawie się yardvpsem w tym miesiącu a w następnym przerzucę na xss. Rozumiem MaxPan że przynajmniej 1gb ramu potrzeba przy dużej wysylce.

Na pewno napisze. Hosta jeszcze nie dostalem.

W regulaminie widzę tylko, że póki nie przeciążam serwera i nie działam niezgodnie z prawem to jest ok. Nie będę pytał, najwyżej mnie wywalą za sb.

SB to rodzaj spamu więc Polskie serwery w tym biznes-host odpada. tak jak @maxpan Polece xsserver.eu oni wyrazaja zgode na sb i nie sa tez drogie ja korzystam z vpsa z windowsem za 25$ na 1 licencje sb i jestem zadowolony może nie działa najszybciej ale jest ok

Nie mam zielonego pojęcia jak się zabrać do używania tego vpsa, ani co szukać w google, nigdy nie używałem zdalnego dostępu.

Jakbyście mogli powiedzieć co zrobić z tymi danymi to byłbym bardzo wdzięczny:

Server Details

=============================

Grass 1

Main IP: 216.*.*.*

Username: Adm***

Administrator password: cha***

IP address allocation:

2604:6600:***::***:***

ServerName: pki***

Chinese has been pre-loaded and to change this to Chinese, please do the following:

Start > Settings > Control Panel > Regional and Language Options > Language

SolusVM Control Panel

=============================

URL - https://manage.***.info:***

Login - vm***

Password - ***

Email - piotrkielski@eksperci.info

Pobrałem jakiś program DameWare Mini Remote Control, ale nie za bardzo wiem jak tego użyć, wpisałem IP i hasła, ale coś się nie łączy.

• 1 miesiąc temu...

Relacja z YardVPS:

Nie polecam, nie przedłużyłem hostingu - miałem problemy z sb, wlaczala mi sie licencja jakiegos hindusa :), dodatkowo co 30 min serwer padal, nic sie nie dalo zrobic.

Zakupilem teraz xsserver - wiecie czy mozna wrzucic ich faktury w koszty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności