Skocz do zawartości

Masternet.pl hacked

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@ATP75

Nie tylko Twoje. Lekko przeraża mnie liczba hackniętych stron przez tą grupę...

a mnie przeraza reakcja masternetu. jawnie wpieraja mi ze to moja wina i to mi ktos wykradl haslo a nie zhackowali serwer. respect dla obslugi. najwyzsza pora aby przenies strony na inne serwery, a w masternecie zostawic jedynie domeny ze wzgledu na najlepsze ceny.

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

Ja mam jeszcze w Masternet.pl swoje strony i one także zostały zaatakowane (serwer s2, Niemcy). W miarę szybko doszedłem, że crackerzy dodali tylko bordo.htm i usunęli .htacces

Nie sprawdzałem jeszcze pozostałych plików, ale strony po uzupełnieniu brakującego pliku ruszyły.

Jako ciekawostkę dodam, że Masternet właśnie mnie poinformował, że nie przedłuży ze mną umowy, która się kończy w sierpniu 2011. Generalnie jakość działania ich serwera była bardzo niska i planowałem przenieść strony gdzie indziej, więc nie czuję się zbytnio dotknięty.

(...) Jako ciekawostkę dodam, że Masternet właśnie mnie poinformował, że nie przedłuży ze mną umowy, która się kończy w sierpniu 2011. Generalnie jakość działania ich serwera była bardzo niska i planowałem przenieść strony gdzie indziej, więc nie czuję się zbytnio dotknięty.

ja również dostałem takiego meila ze nie przedluza ze mna umowy. milo z ich strony! ale widze ze nie jestem jedyny, ciekawe jak reszcie ktorym stronki zhackowali?

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

Ja swoje strony mam na wielu serwerach, w tym także masternet. Do wszystkich hasła zapisane w T.Commanderze. I tylko na niektórych moich stronach na serwerze z masternetu pojawił się ostatnio iframe z wirusem.

Wchodzę pewnego dnia na jędną z moich stron i komunikat "Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!". Z części stron zdążyłem usunąć iframe, z części już nie i Google łyknął wszystko ;/

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

a mnie przeraza reakcja masternetu. jawnie wpieraja mi ze to moja wina i to mi ktos wykradl haslo a nie zhackowali serwer. respect dla obslugi. najwyzsza pora aby przenies strony na inne serwery, a w masternecie zostawic jedynie domeny ze wzgledu na najlepsze ceny.

Mogliby się tak tłumaczyć gdyby zhackwoane było tylko twoje konto: idą taktyką sony, nie przyznadzą się i nie poinformują klientów nooo może po czasie....

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Z drugiej strony nie wiem czy jest się z czego cieszyć, czy raczej płakać, że nie włamali się na stronę główną masternetu. Jako argument powiem, że wtedy wszyscy wiedzieliby, że to na 100% był włam, a wtedy taktyka Sony zdałaby się co najwyżej na marne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności