Skocz do zawartości

Masternet.pl hacked

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To się dopiszę, bo właśnie szukałem informacji co się dzieje.

W masternecie (serwer s2) mam ~15 stronek SEO. Ogólnie 2 wp, 1 joomla i reszta to leciutkie stronki autorskie. Serwera nie doglądam, korzystam tylko z filezilla na Linuksie - haseł z zasady nie przechowuje (choć nie słyszałem aby komuś z linuxa hasła wykradziono) - powiem więcej przez 10 minut szukałem hasła do ftp bo od roku się nie logowałem i dopiero mnie olśniło, że może być takie samo jak do panelu ;-)

Oczywiście wszystkie pliki htaccess usunięte. Dodatkowych plików na serwerze nie zauważyłem - mieliście je w głównym folderze? U mnie ich nie było więc pewnie już usunęli. Żeby było śmieszniej moje pliki były dość niestandardowe, a oprogramowanie w starych wersjach więc się trochę napociłem, żeby odtworzyć te usunięte "hateki".

Próbowałem się dodzwonić, ale włącza się poczta - w sumie dzwoniłem po godzinach więc trudno się czepiać, ale mając taki kryzys w firmie nie pojechałbym na weekend. Wysłałem maila więc pewnie też dostanę wypowiedzenie ;-) Kurde miesiąc temu przedłużyłem i już żałuję.

A kiedyś nawet polecałem tą firmę - chyba komuś się znudziło prowadzenie hostingu.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

@Kobol, pewnie dostałeś maila że twoje pliki zostały spakowane, trzeba je pobrać, sprawdzić i dopiero odblokują serwer

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

no ja mam tam 1 stronke... z tego co widze jest czysta

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ten etap pewnie przede mną - na razie z masternetem brak kontaktu. Sprawę zauważyłem w okolicach 16-tej dzisiaj. Stronki już działają, ale pewnie wnioskując po waszych postach dostanę info, że to moja wina i mnie zablokują ;-) Chyba już na wszelki wypadek zapuszczę pobieranie całego serwera, żeby potem nie było kłopotów jak im się coś wymyśli.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

No proszę, za tydzień kończy mi się umowa na serwer i domenę i miałem się do masternetu przenosić, a tu widzę, że klientów to oni mają raczej w nieco głębszym poważaniu niż się można było spodziewać.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

No proszę, za tydzień kończy mi się umowa na serwer i domenę i miałem się do masternetu przenosić, a tu widzę, że klientów to oni mają raczej w nieco głębszym poważaniu niż się można było spodziewać.

Rok temu bym ich nawet polecił - oczywiście jako tani serwer pod mało znaczące stronki. Na dzień dzisiejszy odradzam - i nie chodzi tu tylko o kwestię tego nieszczęsnego ataku i późniejszego zachowania. Z BOK'iem nie ma kontaktu - jeśli ktoś chce to odpisze na maila, jak nie chce to nie odpisze. O dodzwonieniu się też z tego co wiem można zapomnieć. Rozumiem, że nie jest to wysokopłatna usługa, ale nawet za te kilkadziesiąt złotych oczekiwałbym przynajmniej odpowiedzi na maila w 48h.

Na chwilę obecną zastanawiam się czy nie przenieść od nich domen bo boję się sytuacji, że za pół roku znikną z rynku... Nie wiem co wtedy dzieje się z domenami, które stoją na ich dns'ach bo jeszcze takiej sytuacji nigdy nie miałem.

Na chwilę obecną zastanawiam się czy nie przenieść od nich domen bo boję się sytuacji, że za pół roku znikną z rynku... Nie wiem co wtedy dzieje się z domenami, które stoją na ich dns'ach bo jeszcze takiej sytuacji nigdy nie miałem

Nie wiem jak to dokładnie nazwać, spróbuję wytłumaczyć: consultingservice.pl jest oficjalnym partnerem NASK, masternet.pl, domenomania.pl są z kolei partnerami consultingservice.pl.

Więc nawet jeśli twój "operator" domeny zbankrutuje lub nie będzie Ci chciał wydać kodów etc. to kontaktujesz się z consultingservice.pl i muszą Ci wydać kody AuthINFO, wtedy możesz przenieść się gdziekolwiek niezależnie od czegokolwiek.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności