Skocz do zawartości

Masternet.pl hacked

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Sugeruje aby pewne osoby rzucające poważne oskażenia wobec firmy jak przewidywane bankructwo w ciągu pół roku (o zgrozo!), robiebie przez BOK idiotów z Klientów, chociaż bardzo ciekawym efektem jest, iż taki klient na forum jest ogromnie mądrym człowiekiem, a gdy kontaktuje się z supportem to nagle ma pierwszą styczność z serwerami, etc, kilka razy przemyślały to co wypisują w dodatku publicznie co może być śmiało traktowane jako działanie na szkodę firmy.

Nie tylko klient może wystawić negatywną opinię ale firma również ma wiele możliwości w tym prawnych.

Ci co uważają, że support robi z klientów idiotów, uważają że kłamie, nie ma żadnego sensu aby kontaktowali się z supportem bo po co, skoro i tak zakłada z góry że BOK kłamie, przecież mówi się, że klient ma zawsze rację i to nawet wtedy gdy jej kompletnie nie ma chociaż uważa że ma, nie mając głębszej wiedzy w sprawie w której się kontaktuje, nie czyta do końca otrzymywane informacje co skutkuje ponownym tym samym zapytaniem..

Zgadza się firma od pewnego czasu rozwiązuje umowy ze specyficzną grupą klientów, głównie z tymi co domagają się a wręcz żądają usług o parametrach za które nie zapłacili i z wielu innych powodów.

Ale wiadomo biznes hostingowy po wielu latach nie jest lekkim chlebem do zgryzienia :aniolek:

Tyle.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Panie Adrianie, ale przyzna Pan chyba, że po włamaniu na serwer i unieruchomieniu ogromnej ilości stron ładnie byłoby chyba zawiadomić klientów. Gdybym nie zauważył w porę SAM I ZUPEŁNIE PRZEZ PRZYPADEK to Google wyindeksowałoby mi wszystkie strony. Na szczęście ja nic istotnego u was nie trzymałem, bo nie mam zaufania do budżetowych hostingów, ale niektórzy mogliby ponieść spore straty finansowe. Myślę, że ładnie byłoby jednak poinformować swoich klientów, a nie potem dziwić się, że psioczą forach...

Oczywiście chętnie poznam Waszą wersję.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Czyli idziemy w zaparte. Masternet uważa, że to wina klientów, klienci uważają, że to wina Masternetu. I porozumienia nie będzie, ja strony przenoszę gdzie indziej i radzę innym, którzy działają w branży SEO aby robili to samo. Nie ma co się denerwować, jest wiele innych, lepszych histingów.

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

Ci co uważają, że support robi z klientów idiotów, uważają że kłamie, nie ma żadnego sensu aby kontaktowali się z supportem bo po co, skoro i tak zakłada z góry że BOK kłamie,

Dobrze P. Adrianie w takim razie jaka jest prawda ?? (tylko prosze nie pytać o co chodzi, bo tak wyglada romzowa z supportem)

Ja na tym forum naliczyłem chyba 8 osób którym coś wyparowało z serwera, doliczmy tych co się nie wypowiedzieli i tych co nie mają pojęcia że coś

się wogóle działo - jak dla mnie to zbyt duży zbieg okoliczności....

@lamer22 zapomniałeś z pewnością napisać (jak też chyba praktycznie wszyscy inni), że to firma Ci wypowiedziała dalszą umowę właśnie za posiadanie seo nieoptymalnego często atakowego przez boty seo śmietnika w dosłownym tego słowa znaczenia, pomijając już fakt iż firma nie świadczy usług typu seo, już nie wspominając o fakcie stawiania kilkuset stron w ramach jednego konta na jednym ip - bez komentarza.

@bkartol Tych co to spotkało i skontaktowali się z supportem otrzymali informacje, wspomniane przez Ciebie przypadki są tak ogromnie dużym zbiegiem okoliczności w stosunku do ładnych kilku tysięcy klientów.

Wystarczy tego, dalsze próby szargania dobrego imienia firmy będzie miało stosowne skutki.

...już nie wspominając o fakcie stawiania kilkuset stron w ramach jednego konta na jednym ip

Głupia sprawa, ale gdzie w Waszej ofercie jest info o limitowanej ilości stron? Z tego co macie w ofecrcie ilość domen do konta jest bez limitu, więc ilość strona na jednym koncie to chyba indywidualna sprawa każdego usera? SEO nieoptymalne, jakis nowy zwrot?

Zamiast sie napinać to jak Klient ma dziurawe oskryptowanie, wypunktujcie mu dziurki - macie logi więc chyba nie jest problemem udowodnienie, że Wasze serwery są szczelne. Jeżeli ataki na Wasz hosting (o ile mialy miejsce) zbiegły sie z wypowiadaniem usług dla Klientów, któtrzy "bawią" się w SEO, to chyba w wypowiedzeniach mają Klienci wykazane za co lecą? ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony eh, wyciągnąłęś kawałek wypowiedzi i wypisałeś coś co z danym przypadkiem nie ma nic wspólnego, chociaż może użyłem złego słowa, zamiast niezoptymalizowanego i zabezpieczonego przed atakami botów (spamiarek) ;)

Firma żegna się z danymi klientami już od dawna, no ale skąd to ma wiedzieć osoba trzecia jak ktoś nie przyjdzie na forum i nie napisze w dodatku lekko przekręcając fakty ale to juz standard.

Panowie tyle!

działania firmy są wyglądają jak chwytanie się przez tonącego brzytwy:

ja podam swój przykład, posiadam na koncie dwa serwery: Classic (serwer A) oraz Professional (serwer ;). Dostałem informację że serwer A został zablokowany z powodów dziur w skryptach, przez które mogą być dokonywane nieautoryzowane połączenia. Rozumiem, strony nie działają, ja mam sobie sprawdzić pliki itp.

Serwer B, również został "zaatakowany" w identyczny sposób jak A, nie został całkowicie wyłączony, można powiedzieć że brak reakcji masternetu, jednak co mnie zdziwło to że został jednak zablokowany bo nie można dodawać nowych domen, ale to co jest to działa.

Dodam że na serwerze A można dodawać domeny, mimo że strony są całkowicie zablokowane - "You don't have permission to access / on this server."

Moje uwagi do masternetu, bo cenię sobie wasze usługi

- klient nie ma wpływu na zabezpieczenie serwerów, czy ja nie mogę zrobić stron na wordpressach u was? bo ktoś może się przez nie włamać na serwer, gdyż dziur pewnie są w WP

- statystki transferu, nie są resetowane co miesiąc, przykład "82.066GB / 70GB" oraz "13.770GB / 10GB"

- wysyłacie informacje o blokadzie konta w stylu "zablokowaliśmy konto, plik są spakowane, proszę sprawdzić, a potem rób co chcesz", czyli nie ma instrukcji: czego szukać w tych plikach? jak aktywować usługę. Te maile to raczej dezinformacja niż informacja.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

@lamer22 zapomniałeś z pewnością napisać (jak też chyba praktycznie wszyscy inni), że to firma Ci wypowiedziała dalszą umowę właśnie za posiadanie seo nieoptymalnego często atakowego przez boty seo śmietnika w dosłownym tego słowa znaczenia, pomijając już fakt iż firma nie świadczy usług typu seo, już nie wspominając o fakcie stawiania kilkuset stron w ramach jednego konta na jednym ip - bez komentarza.

Adrianie,

moje zdanie jest takie.

Nie jestem administratorem serwera i nie znam się na tym. Po to wykupuję usługę w takim hostingu jak Twoja firma, po to by nie mieć problemów z zarządzaniem serwerem.

Skoro wykupiłem sobie największy pakiet, w którym jasno czarne na białym:

https://www.masternet.pl/?go=serwery_biznes

jest napisane: Ilość domen / stron bez limitu bez limitu

Bazy danych MySQL bez limitu bez limitu

To dlaczego argumentem usunięcia mojego konta jest to, że posiadam dużo stron. Śmietnik nie śmietnik. Wiekszość moich stron oparta była o pliki html jednak. Czy to jest takie niebzpieczeństwo dla waszego serwera.

Z mojej skromnej wiedzy wynika, że przenosić się na profesjonalne serwy (np. VPS) trzeba wtedy jak strony generują duży ruch i mocno obciążają serwery. Moje strony nie odnotowywały zbyt wielu odwiedzin, pewnie główny ruch to były roboty sieciowe.

Ale czy ja jestem specjalistą od tego aby wiedzieć, że te roboty tak bardzo niszczą serwer w Masternet?

Dlaczego nie dostałem informacji: Panie Grzegorzu, posiada Pan zbyt wiele stron, odwiedzane są one przez dużą liczbę robotów sieciowych przez co obciążają nasz serwer. Może Pan: A - zmniejszyć liczbę stron - B - zrezygnować z naszych usług z końcem okresu, ponieważ nie będziemy zainteresowani przedłużeniem.

Jedyne co dostałem to meila:

Informujemy, iż z dniem 2011-07-15 dobiega końca świadczenie usługi utrzymania usługi serwera o.... i punkt z regulaminu.

Wszystko super, jest to w regulaminie, ale ja naprawdę nie znam się na zarządzaniu serwerem, nie dostałem żadnego ostrzeżenia czy wskazania że coś jest nie tak i nagle wyrzuca się mnie. Nie podoba mi się takie traktowanie. Zostałem olany i tyle. A wystarczyłby jeden sensowny e-mail i byłoby po sprawie.

Ja ogólnie rozumiem wasze podejście do tego aby ograniczać klientów którzy mają dużo stron, ale po co piszecie na stronie, że liczba stron jest nieograniczona?

Wykupiłem usługę, działałem zgodnie z tym co było napisane w specyfikacji i Pa Pa! Nie podoba mi się to i tyle.

Pozdrawiam!

@Stwor pewnie dlatego, że zablokowana została tylko zawartość ftp, a operacje w panelu można było wykonywać.

Sory ale nie widzę nigdzie w systemie zgłoszenia z problamami Twojej usługi w DC PL, ponadto nie mamy żadnych skarg od bardzo długiego czasu w sprawie ich działania.

Proszę Cię nie pisz, że nie otrzymałeś przykładowej lokalizacji no chyba, że jak to często bywa nie czytało się do końca otrzymanej informacji..

@lamer22 napisz po prostu, że masz strony oparte tylko na plikach typu .html i żadnych skryptów php, żadnych baz danych - dobrze wiesz że to kłamsto! Więcej takich bredni nie będę komentował.

To, że jest napisane bez limitu to nie wiesz o tym, że im więcej rzeczy się ładuje to usługa wymaga co raz to większych zasobów, auto też będzie Ci więcej palić jak napakujesz do niego dużo ciężkiego bagażu, firma odpowiedziała Ci grzecznie "dlaczego".

@lamer22 napisz po prostu, że masz strony oparte tylko na plikach typu .html i żadnych skryptów php, żadnych baz danych - dobrze wiesz że to kłamsto!

To, że jest napisane bez limitu to nie wiesz o tym, że im więcej rzeczy się ładuje to usługa wymaga co raz to większych zasobów, auto też będzie Ci więcej palić jak napakujesz do niego dużo ciężkiego bagażu, firma odpowiedziała Ci grzecznie "dlaczego".

Nie lubię jak ktoś idzie w zaparte, bo jestem człowiekiem który lubi się dogadać a nie kłócić.

szacuję, że 80-90% moich stron to były strony typu:

5-10 plików php, w każdym pliku zaincludowany plik php który z bazy pobierał informacje o linkach, które ma wyświetlać.

Kiedyś miałem postawioną u was sporą stronkę, ale jak tylko zaczęła generować więcej odwiedzin to ją przeniosłem na inny serwer.

Mam tam również 6 stron rzeczywiście opartych na bazach, czyli teledyski, teksty piosenek itp. ale ruch generowany przez nie za duży nie jest.

Tłumaczenia z samochodem nie rozumiem. Skoro jest napisane, że liczba stron jest bez ograniczeń to mnie nie interesują przecież zasoby, ja nie płacę za "paliwo", tylko wy!. To tak jak kupuję bilet miesięczny na komunikację miejską. Mam się martwić tym, że jak będzie więcej ludzi to się mam dorzucić na nowy, większy autobus? Nie moje to zmartwienie tylko MPK. Dlatego moim zdaniem, jeśli wchodzicie na rynek z usługą Bez Limitu to musicie mieć na uwadze to, że przyjdą do was ludzie tacy jak ja, którzy będą chcieli z niej skorzystać! Prawda czy nie?

oj @lamer22, na prawdę nie chce mi się już tego kontynuować w nieskończoność a zwłaszcza co to już było wielokrotnie przerabiane.

6 stron opartych na bazach a baz ponad 60, bez komentarza.

A jak w autobus będzie zapchany pasażerami to czekasz sobie na następny albo zamawiasz taryfę ;)

Sory ale nie ma pojęcia o tym co piszesz, no ale sam przyznałeś się "że się nie znasz".

Pora zjeść jakiś obiad.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności