Skocz do zawartości

Masternet.pl hacked

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Asdrian, prosze podaj link do info z limitami CPU na Waszym hostingu, bo tu - jakość, tu - rgulamin, tu - linia eko, tu i linia biznes, nie mogę jakoś znależć słowa:

CPU

limit

obciążenie

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
MasterNET.pl nie ponosi odpowiedzialności za skutki dostępu do zasobów i danych Abonenta przez osoby nieupoważnione na skutek ujawnienia lub "złamania" hasła identyfikującego Abonenta. MasterNET.pl zaleca Abonentom regularną zmianę haseł identyfikujących Abonenta.

nie ponoszą odpowiedzialności to nie będą się tłumaczyć.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

@zakręcony poważnie piszesz, że firma nie podaje limitów CPU? to są tylko skutki braku zapoznawania się z ofertą o regulaminie już nie ma co wspominać, firma owszem podaje informacje, iż im więcej strony więcej zapotrzebowania na różnego rodzaju parametry ale wystarczy tylko zapoznawać sie z tym co firma pisze i przedstawia.

Panie Adrianie, jestem klientem masternetu (kilka domen, 2 nieduże strony, żadnego zaplecza seo), który dopiero co zauważywszy nagłe niedziałanie strony hostowanej na serwerze s5.masternet.pl i niemożność zalogowania się przez FTP zaczął "na szybko" szukać jakiejś informacji na sieci, czy być może jest awaria (aby nie kłopotać BOK każdorazowo z pytaniem "czy coś nie działa po stronie masternetu".

Google pokazało mi ten wątek. Czytałem go jako osoba postronna i szczerze mówiąc nie trafia do mnie Pana postawa jako przedstawiciela firmy. Nie przeczytałem żadnego zdania wyjasnienia sytuacji (czy był włam, czy nie), żadnego skromnego "przepraszamy za niedogodności". Tylko reagowanie na zaczepki forumowiczów i niestety stopniowe schodzenie do lekkiej pyskówki/w zaparte.

Odnosząc sie do cytowanego fragmentu i kwestii poruszonej przez innych (zasoby serwera). Również z zaciekawieniem jeszcze raz przejrzałem Państwa regulamin i nie widzę tam punktu szczegółowo mówiącego o limitach zasobów (np. "zużycie czasu CPU X%" albo chociaż "znaczne zużycie", etc.).

Jedyne co znalazłem to (par. 5 pkt. 3 i 4):

Abonent nie może korzystać z Usługi w celu utrzymywania serwisów lub rozpowszechniania wiadomości o treści erotycznej oraz warezowej (zawierających nielegalne oprogramowanie) lub których elementy (np. skrypty CGI, duże pliki danych) wykorzystywane są przez inne serwisy nie utrzymywane przez MasterNET.pl

Abonent nie może korzystać z Usługi w sposób godzący w integralność systemu informatycznego MasterNET.pl

Przyłączam się do prośby o wskazanie nam (paragraf i punkt) zapisów mówiących dokładniej o ograniczeniach zasobów. Być może po prostu je przeoczyliśmy.

I pytanie dodatkowe, czy występują poważniejsze problemy z s5? Połączenie FTP wróciło, strona nadal niedostępna (could not connect to server). Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności