Skocz do zawartości

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO

sbart

Rekomendowane odpowiedzi

GoogleWatcher, możesz rozwinąć Twoją wypowiedź? Bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Serwisy nie lądują w top3 na na ogólne frazy tylko dlatego że mają dużo treści zaindeksowanych. SBart.pl nie jest obecnie pozycjonowany na żadne frazy, jest wzmacniany linkami z naturalnymi anchorami. Jedyne linki pozycjonowanymi frazami dodawane są przez autorów wpisów żeby wzmocnić swoje artykuły, a to niestety szkodzi serwisowi, dlatego z tym walczę i w miarę możliwości linki są systematycznie odpinane lub zmieniane są adresy URL artykułów do których ktoś przyłożył zbyt dużo liczbę niskiej jakości linków.

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

• Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

anchor text ale nawet nie mój, ponad 2-letni artykuł bardzo dobry i tematyczny

EDIT: przynajmniej admin sbart jest spoko, usunął mi tego linka :) Wielkie dzięki. Radzę przemyśleć politykę wstawiania anchor textów do artykułów żeby uniknąć takich kwiatków.

Nie tylko do sBart się przyczepiają jeśli chodzi o link (dostałem na też niezłym "serwisie dziennikarskim" info o nienaturalnym) - też był jako anchor. Każdy już wie, że uwalają każdą miejscówkę choćby to była mega mocna domena gdzie wstawimy zbyt dopasowany anchor :D

Dokładnie, chodzi tu tylko o anchor, a nie to, że to precel. Na Bankier ktoś da artykuł z takim anchorem to też ma takie same szanse, że dostanie powiadomienie.

• 4 tygodnie później...

Wszystko fajnie tylko szkoda tego precla.... ale co zrobić.... do mnie też się google przywaliło bo miałem zbyt dużo linków wychodzących.... mają nową zabawkę do wykrywania takich rzeczy...

Trzy hasła z mojej encyklopedii promuje teraz tj. anglikanizm, działo artyleryjskie - kartauna i aminokwasy. Po resztę haseł musicie sobie sami iść do encyklopedii.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Wszystkie zaległe artykuły zostały sprawdzone. Żeby usprawnić działanie serwisu, a szczególnie akceptację wpisów, wprowadzone zostały nowe zasady publikacji artykułów:

1. Zniesiona została płatność za aktywację konta w serwisie.

2. Wprowadzona została płatność za każde zgłoszenie artykułu do przeglądu (płatność SMS - 2,46 zł brutto).

Związku ze wprowadzeniem płatności za zgłoszenie każdego artykułu:

1. Czas moderacji wynosi 24h (w dni robocze).

2. W sytuacji gdy nie uda dotrzymać czasu akceptacji artykułu przez moderatora, użytkownikowi przyznane zostaną 2 kody SMS, na zgłoszenie kolejnych artykułów do przeglądu.

3. W razie odrzucenia artykułu, użytkownik otrzyma konkretną informację co należy poprawić by artykuł został zaakceptowany.

mindryl, bez obrazy, ale prezentujesz niestety typowo polskie podejście:) Czyli wszystko ma być za darmo i najlepiej na już!:) Weź pod uwagę że po drugiej stronie są ludzie, którzy mają swoje sprawy i swoje obowiązki więc charytatywnie nikt takiego serwisu prowadził nie będzie. W dodatku w sytuacji gdy trzeba jeden i ten sam artykuł odrzucać 10 razy bo komuś nie chce zajrzeć się do regulaminu. Jeśli nie jesteś w stanie wyłożyć tych 2zł za artykuł, to niestety obecnie w SEO to nie poszalejesz:)

Ja zapłaciłem te 9 zł na początku, dodałem może ze 3 artykuły i raczej nie zamierzam płakać z powodu pojawienia się opłat... Oczywiście, że byłoby cudownie gdyby to był serwis gdzie wpis dodaję za darmo, moderację mam w 24h i jeszcze serwis jest sukcesywnie i mądrze linkowany ale, niech sobie każdy odpowie na pytanie, "Czy prowadziłbym taki serwis na takich warunkach?". Ja na pewno nie. Wolę zapłacić i mieć moderację w 24h, i wiedzieć, że autor w miarę dba o ten serwis, niż wrzucać za darmo i czekać tygodniami na wpis.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Ja jestem ZA.Jeszcze byłbym bardziej ZA jeśli nei byłyby akceptowane arty z linkami do zaplecz :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności