Skocz do zawartości

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO

sbart

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Ostatnio bardzo długo się czeka na akceptację tekstu - w tej chwili jest ponad 60 wpisów oczekujących. Czy to chwilowe, spowodowane przerwą wakacyjną? ;>

Urlop? wręcz przeciwnie, praca wre:) Mogę zdradzić że przedmiotem pracy jest m.in. serwis artykuly.com.pl, który przejąłem i chcę z powrotem postawić na nogi, niestety pracy jest przy nim sporo, bo chcę zmienić system na Wordpressa no i konieczne jest przejrzenie wszystkich artykułów pod kątem jakości, inaczej SQT raczej filtra nie zdejmie. Także przepraszam wszystkich, że trzeba obecnie czekać tak długo na akceptację, mam nadzieję że uda mi się uporać z serwisem artykuly.com.pl dość szybko i wszystko wróci do normy.

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

A może nadałbyś status autora osobom, które mają już opublikowanych kilka artykułów i wiesz, że przestrzegają regulaminu?

Jak ktoś się wyróżnia, to oczywiście nadaję status autora. Niestety naprawdę mało kto w 100% przestrzega regulaminu, prawie w każdym artykule jest coś do poprawienia, dlatego jestem ostrożny jeśli chodzi o nadawanie wyższych uprawnieńB)

Mogę zdradzić że przedmiotem pracy jest m.in. serwis artykuly.com.pl, który przejąłem i chcę z powrotem postawić na nogi.

Świetna wiadomość - ktoś zrobi literówkę, utnie "y" i trafi do mnie :D Kiedy mniej więcej można się spodziewać otwarcia artykuly.com.pl?

Jak dla mnie musiałbyś wywalić wszystkie linki z artykułów, żeby SQT zdjął filtr - no może 90%.

Jakby to był algorytmiczny filtr to byłaby szansa na skróty, ale tak nie zdejmą ze strony z linkiem prawie w każdym artykule.

Mimo to powodzenia - napisz czy się udało.

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

tak, teksty które były dodane wcześniej będą oceniane wg starego zapisu

Filemandzowy: w artykuly.com.pl linki zostały zdjęte, niestety SQT przyczepił się do jakości artykułów i teraz trzeba je po prostu przejrzeć i usunąć te śmieciowe, a niestety jest ich trochę.

"Jak dla mnie musiałbyś wywalić wszystkie linki z artykułów, żeby SQT zdjął filtr - no może 90%."

Żeby SQT się nie czepiało to myślę, że musiałby to być serwis tematyczny umożliwiający wstawienie artykułów z linkami tylko od święta. Ale zawsze można zacząć od zasady - pierwszy link autora bez linka albo link tylko w co 2 artykule, tyle że ciężko jest to moderować, bo za każdym razem trzeba sprawdzać, kto ile napisał. Inny pomysł to możliwość zamieszczania linków tylko w notce o autorze - wtedy mimo że w każdym artykule będzie się znajdował link to będie on taki sam we wszystkich tekstach danego autora. Tym samym zmniejszysz ilość linków wychodzących z domeny.

Możesz też wymagać dodatkowych grafik - wykresów, statystyk itp., żeby teksty były bardziej profesjonalne, do tego jakieś cytaty itp. Generalnie ciężko będzie odfiltrować stronę uznaną przez Guglarzy za precel, ale warto próbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności