Skocz do zawartości

Politycy znów chcą cenzurować fora..

NetBusters Group

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie wielu z was ogladając fakty czy inne wiadomości słyszał.. politycy znów chcą cenzurować fora internetowa... Wolność słowa.. Póki nie ma mowy o politykach... Co wy o tym myślicie? Politycy mogą więcej niż firma ze słoneczkiem w nazwie to im może się to udać... Co o tym myślicie?

Widzialem wypowiedz Donald T. podczas ostatniej sprawy odnosnie stron z filmikami... Jasno Twierdzil ze nie bedzie cenzurowal internetu! Bedzie walczyl z pedofilia i twardym hazardem.. to jest ok, wiec jak fora? fora o twardym hazardzie i pedofilii? Nie ma sie czego Bac!

youtube:

Na studiach mialem prowadzic forum studenckie. Wymagania odnosnie mojej osoby: podpisanie pisemka, ze odpowiadam za tresci ktore tam sie znajduja, kazdy nowy post mial byc czytany i akceptowany/usuwany przez moja osobe. Dziwny jest ten swiat....

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

A jeśli chodzi o cenzurę for internetowych, to chodziło o to, aby osoba pisząca posty/komentarze, takie jak np. ten

Tusk, śmieciu. Przyznaj się swoim ograniczonym umysłowo wyborcom, że jesteś sprzedawczykiem żydowskiej finansjery. Oni i tak nie zrozumieją. (pierwszy komentarz z filmiku, który podesłał Aikmar)

odpowiadała za nie. Ja też nie jestem zwolennikiem rządu Tuska, ale takich rzeczy nie odważyłbym się napisać publicznie. Czas, aby ludzie brali odpowiedzialność za swoje słowa.

gdzieś zaginęła...

@Erbit Co to znaczy kibol? To jest słowo wymyślone na cele propagandowe. Kiedyś używało się słowa "pseudokibic" i było w miarę jasne, że chodzi o osoby bijące się na meczach. A do worka "kibol" wrzuca się teraz kogo media chcą. Dopingujesz na meczu?= jesteś kibolem=bandziorem. Wywieszasz polityczne transparenty=kibol=bandzior - do więzienia.

Dzięki temu, że to słowo nie ma specjalnie żadnej definicji media mogą sobie przedstawić każdego jako bandziora, który gwałci, pali, morduje:)

Nie chcą cenzurować tylko zwalczyć chamstwo, bo jak mniemam temat ten założyłeś po akcji z Sikorskim, na którego temat (niezależnie czy się go lubi czy nie) niektóre komentarze w necie są poniżej wszelkich granic i norm. To nie cenzura a dochodzenie swoich praw i obrona własnej godności.

Co do forum faktu, no zamknięte bo czyszczą syf i myślą jak rozwiązać problem. To nie Sikorski zamknął to forum, tylko sam wydawca.

W naszym kraju "wolność słowa" jest troszkę za często mylona z przyzwoleniem na chamstwo, wyzwiska i oszczerstwa....

Mysle, ze takie akcje beda co raz czesciej. Tak jak mowi moskit trzeba odgraniczyc wolnosc slowa od ponoszenia odpowiedzialnosci za wlasne slowa. Niektorzy mysla, ze w internecie moga sobie pisac co popadnie i robic co chca i nie poniosa za to odpowiedzialnosci i wlasnie niektorzy przeginaja juz tak bardzo, ze zasluguja na poniesienie za to konsekwencji.

Cala sprawa mysle, ze jest pozytywna, bo pozniej jakies pokemony zanim zaczna flame na jakims forum moze sie zastanowia dwa razy, czy za swoje ostre slowa nie poniosa odpowiedzialnosci.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Trochę off, trochę a propos

Właśnie przeczytałem w Polityce artykuł o polskim rynku internetowym, który przeżywa prawdziwy boom, ale analitycy przewidują że jeśli polski rząd dalej będzie tylko utrudniał, zamiast pomagać jak to się dzieje w krajach rozwiniętych, to dużą część polskiego sektora opanują firmy zagraniczne.

Nie zgodzę się z niektórymi... Niech każdy pisze co chce, pisze na własny rachunek. Jeśli jakiś nierób bawiący się w polityka poczuje się urażony to może na drodze cywilnej dochodzić swoich praw. Można namierzyć internautę i niech płaci. Proste.

P.S. Nie jestem zwolennikiem żadnej opcji ale przypomnijcie sobie kto krzyczał o cenzurze, zamachu na demokrację itp... Tak się boicie Kaczora a teraz jest większy cyrk niż kilka lat temu. Już nie mogę się doczekać wyborów i tych bredni o wyciąganiu ludzi o 5 rano z domów... Sorry, przecież podobną akcję mieliśmy wczoraj. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności