Skocz do zawartości

Reklamy zagraniczne na PL stronie

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zauważyłem że bardzo wiele reklam nie pasuje. Wyświetlają się na polskich serwisach reklamy zagraniczne. Nie tylko u mnie ale na wszystkich badanych stronach coraz więcej jest reklam zagranicznych.

Co może być przyczyną, zobaczcie czy was nie jest tak samo. Taki stan jest od kilu dni. Niektóre strony mają PL dobre a inne zagraniczne lub złe dopasowanie ogólnie.

Czy ktoś może zna przyczynę?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

chyba dla innych też...

też tak mam w jednostkach linku, a nie chodzę po żadnych zagranicznych serwisach, więc jest to dość dziwne. Co z tego, że może lepiej płatne za klik, a kto to kliknie??, jeszcze angielskie to pół biedy, ale jakieś dziwne inne języki to już lipa...

na wyświetlenie reklam składa się też to co ostatnio wyszukiwałeś, jakie strony odwiedzałeś... Do każdego dopasowują się indywidualnie.

Kiedyś ktoś w tym dziale pisał też o problemach z zagranicznymi reklamami, jeżeli w tekście występują słowa w innych językach i są to np akurat słowa kluczowe jakiejś kampanii to jest zawsze jakieś prawdopodobieństwo, że właśnie to się wyświetli.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

nic z tych rzeczy.

To wynika czytałem z portu łączenia się z danego ips. To nowy wymysł adsense.

Teraz czy masz stronę w polskim języku i przeglądasz tylko polskie strony to i tak wiele osób u ciebie będzie widziało reklamy zagraniczne przez co nie kliknie - bo takie ips ma dostawca internetu czyli zagraniczne.

To mi odpisała pewna osoba i chyba najbardziej się zgadza. Bo jednak na różnych dostawcach netu wyświetlają się różne reklamy.

Co testowałem już kilka razy bez żadnej personalizacji wyszukiwarki.

Wynika na to że Adsense Google zrobiło coś nowego - też to przekłada się na popularny temat który założyłem "Mniejsze zarobki czy to czasowa zapaść "

może ktoś zrobi też testy i poda wyniki

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Problem w tym, że wchodząc w tym samym czasie na stronę wydawcy z różnych dostawców internetu (ten sam komputer) wyświetlają się dla tk telekom reklamy jak najbardziej dopasowane a dla tp sa reklamy angielskie z polskimi ale zupełnie nie trafionymi - więc zależy to od dostawcy w jakiś sposób.

Dodatkowo reklamy niedopasowane i angielskie wyświetlane są wyłącznie w bloku reklamowym, natomiast w linkach reklamowych bez względu na dostawce internetu reklamy zawsze się dopasowują. Dziwne.

Tak jak pisze wyżej waserx

Tutaj nie ważne jakie macie strony reklamy i tak mogą być niedopasowane. I wpływa na to dostawca netu a nie kontekst strony. Testowałem to już kilka razy bez personalizacji. Stąd też mniejsze zarobki większości z nas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności