Skocz do zawartości

Konto AdSense wyłączone bez ostrzeżenia i powodu?

Homzik

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wiem, ale jakby to było nakłanianie to nie pokazywałbym tego komunikatu tylko Adblockerom tylko wszystkim, a dodatkowo złamał kilka innych zasad AdSense np. nie oddzielił jednostek i spowodował, aby wygladały jak treść :)

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przestań już, zaczyna to się robić nudne. To, co robiłeś, jest zwracaniem szczególnej uwagi na reklamy na stronie i jako takie jest zabronione. Nie ma tu znaczenia, że robiłeś to tylko w przypadku 5% czytelników, po prostu tak było i już.

Aby AdSense odblokowało konto, musi być spełnione kilka czynników:

1) musisz naprawdę mieć świadomość tego, co zrobiłeś źle, a Ty nadal tego nie wiesz albo nie chcesz przyjąć do wiadomości,

2) administrator musi być przekonany, że nie będziesz w przyszłości naruszać regulaminu, a Ty go nawet nie znasz,

3) Google'owi to się musi opłacać -- czyli jeśli miałbyś duże konto, zarabiające dużo pieniędzy, zostałoby prędzej przywrócone, niż konto małe.

1) jak nie wiem, jak wiem ; uważam jednak, że mogłem najpierw dostać ostrzeżenie

2) nie będę, a regulamin czytałem, choć zupełnie nie łączyłem kwestii tego komunikatu ze sprawą AdSense

3) tu też będzie problem

No i to mnie wkurza. Co z tego, że wywalę ten komunikat, wywalę CPMProfit, wywalę kopiowane newsy jak i tak będę miał zablokowane konto? I tak nie wiadomo, kiedy mi odpiszą na apelację oraz czy w ogóle.

Ej co wy mówicie że za zduplikowaną treść można dostać bana..WTF ?.Czyli rozumiem że stawiacie sobie precla i spamerzy walą dodawarkami publikacje itp wstawiacie reklamy i ban ? Dodajecie tekst z wikipediii czy z artlis i ban ? haha...Nie możliwe... Nie można za takie coś dostać bana.

Powód napewno jest inny..

Dokładnie.

np. dostaje informacje do zamieszczenia na stronie o koncercie. Jednak już wcześniej taką identyczną opublikował Dom Kultury i co... moja strona ma dostać bana... bez sensu :rolleyes: Co najwyżej stawki będą skromne ale nie ban.

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności