Skocz do zawartości

Subdomeny - przekierowanie a konsekwencje.

ddeja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Mam bardzo nietypowe jak dla mnie zagadnienie.

Muszę stworzyć serię subdomen, które będą wskazywały na konkretne adresy URL (przekierowania).

Teraz tak - nie mogę użyć mod_rewrite.

Nie mogę też dokonać odpowiednich ustawień na hostingu, na którym widnieje witryna.

Wymyśliłem sobie, że wykorzystam inny hosting, który posiada odpowiednie narzędzia do stworzenia tej struktury.

Teraz tak mam dwie możliwości -

1. Albo mam jedną domenę + subdomeny i tworzę przekierowania.

2. Albo kupujemy domen tyle ile trzeba i tworzymy przekierowania 301.

A moje pytanie brzmi tak:

Jakie mogą być konsekwencje takiego postępowania jeżeli chodzi o pozycjonowanie w google?

Czy jeżeli miałbym się na coś takiego zdecydować powienien skorzystać z opcji 1 czy może 2?

A może istnieje jeszcze jakiś sposób prócz mod_rewrite - na stworzenie takich zależności?

Za wszelkie rzeczowe odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam.

Zainteresuj się wildcardem.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zainteresuj się wildcardem.

Witam.

Z tego co zrozumiałem, ustawienia wildcard pozwalają na ustawienie dowolnej kombinacji subdomen, z czego za każdym razem nastąpi przekierowanie na domenę główną.

Jeżeli moja interpretacja jest poprawna, to to rozwiązanie nie jest odpowiednie do przedstawionego zagadnienia.

Czy istnieją inne możliwości?

Pozdrawiam.

ddeja nie rozumiałem Cię dokładnie, ale wildcard na domenie kieruje dowolną subdomenę do katalogu głównego domeny. W głównym katalogu możesz za pomocą mod_rewrite zrobić z subdomenami co chcesz.

Sam kiedyś męczyłem ten temat - założeniem dla mnie było subdomena = podkatalog w folderze głównym, nie ma katalogu = nie ma subdomeny i przekierowuje na domenę główną, każdą subdomenę subdomeny (subdomenę 2 rzędu) przekierowuje na najwyższą subdomeny jako foldery subdomeny w folderach masz rozwiązanie i gotowe reguły. U mnie to funkcjonuje, spróbuj sobie wejść na jakakolwiek subodmenę nieistniejącą https://tosiek.pl/ to Cię przekeiruje.

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności