Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie katalogowania.

Luktoja

Rekomendowane odpowiedzi

PR katalogu niema żadnego znaczenia, wartość katalogu liczę się wiekiem domeny, wiekiem i ilością(jakością) linków, ilością stron zindeksowanych.

PR strony głównej katalogu niema nic wspólnego z PR podstrony na której wyląduje twój wpis

Zamiast patrzeć na pagerank wpisy lepiej podlinkować w preclach, innych katalogach np. webmini czy poprzez systemy wymiany linków itp.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

1. Raczej tak, jeśli później postarasz się o podlinkowanie wpisu.

2. Oba warto.

3. Najlepiej oba, są katalogi gdzie jest mało wpisów ale jakościowych, są taki mocno podlinkowane i mają w cholere podstron.

Przy katalogowaniu weź opcję - najpierw mocne darmowe, jak się skończą i będzie mały efekt to płatne.

Warto byś pamiętał, że wpis w katalogu to nei wszystko - warto go podlinkować i wzmocnić.

Czyli co nie patrzeć na PR katalogów i linkować gdzie się da? Ich PR ma aż tak małe znaczenie?

Jeszcze mam pytanie o system wymiany linków. Czy bardziej się opłaca bawić się w coś takiego jeśli ma się stronkę z niskim PR=0/2 czy z wyższym PR=3/5?

Czy warto korzystać z katalogów, które wymagają zamieszczenia linka zwrotnego? Jeśli tak, to rozumiem, że najlepiej by było, żeby katalog miał wyższy PR od mojego? Czy to nie ma znaczenia?

kolryb29 - co rozumiesz przez podlinkowanie wpisu? (ptk 3)

A i jeszcze ponawiam pytanie odnośnie ilości podstron. Co jest ważniejsze dla Google, ile moja strona ma podstron czy PR mojej strony?

Czyli co nie patrzeć na PR katalogów i linkować gdzie się da?

Nie gdzie się da. PR nie jest już istotny, jest on wskazówką.Patrz także na Yahoo BL, oraz autorytet domeny i podstrony.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Czyli co nie patrzeć na PR katalogów i linkować gdzie się da? Ich PR ma aż tak małe znaczenie?

Jeszcze mam pytanie o system wymiany linków. Czy bardziej się opłaca bawić się w coś takiego jeśli ma się stronkę z niskim PR=0/2 czy z wyższym PR=3/5?

PR został właściwie zdeklasowany. Dobrym stronom jest odbierany, przydzielany WP z wpisami: "Witam Wordpress". PR jeśli powinien mieć dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie to możesz go ustawić na ostatnim miejscu w hierarchii.

Czy warto korzystać z katalogów, które wymagają zamieszczenia linka zwrotnego? Jeśli tak, to rozumiem, że najlepiej by było, żeby katalog miał wyższy PR od mojego? Czy to nie ma znaczenia?

Co Ty z tym PR? Omijaj katalogu, które wymagają linków zwrotnych.

kolryb29 - co rozumiesz przez podlinkowanie wpisu? (ptk 3)

Wpis, tj. podstrona jeśli jest podlinkowana to znaczy, że prowadzą do niej bezpośrednie linki. Ciężko inaczej to wytłumaczyć. Jeśli sam podlinkujesz swój wpis w katalogu, zyska większą moc i nie zostanie zakopany pod setkami innych - Google będzie na niego częściej wpadało co ma przełożenie na pozycję Twojej strony docelowej.

A i jeszcze ponawiam pytanie odnośnie ilości podstron. Co jest ważniejsze dla Google, ile moja strona ma podstron czy PR mojej strony?

Dla Google nie jest ważna ilość Twoich podstron ani PR. Liczy się jakość, ilość łączy i odpowiednia optymalizacja kodu.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności