Skocz do zawartości

[Oferta] HostingHouse.pl

Kulfik

Rekomendowane odpowiedzi

20plnHOSTING.png

W tym roku z okazji Black Friday mamy coś naprawdę wyjątkowego ?
Od dziś do piątku włącznie możecie zamówić hosting (pakiet brązowy) z dowolną domeną .pl za jedyne 20 zł brutto / rok.
Odnowienie obu usług, jak to u nas - bez haczyków, czyli wg standardowych cen i nie ma obowiązku odnawiania.
Aby skorzystać z promocji należy na końcu zamówienia podać kod rabatowy BLACK23.
Edytowane przez hostinghouse

hosting seo - 19 adresów IP w cenie od 89,99 zł / rok.

tani hosting - konta od 15 zł + VAT / rok, certyfikat SSL, instalator wordpress i autorska ochrona WAF w cenie.

• 1 rok później...

@okazwłoka nie mam pewności ale nazwa chyba kupiła HostingHouse. Na rootnode.pl jest temat "Historia przejęć firm hostingowych"

Nazwa kupiła

• atthost.pl
  • hostinghouse.pl
  • linux.pl (hosting.linux.pl)
  • o12.pl

:D

Edytowane przez Harry
  • Like 1

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Tak, przejęcie było. Już nowa firma informowała, że strony znacznie przyspieszą po migracji serwerów.

Na wykresie pokazali przyspieszenie dwukrotne... ale nie pokazali wzrostu cen 20-krotnych. Co więcej:

BElQyf2oL

Edytowane przez okazwłoka
  • Haha 1
  • Confused 1

Cholera mam w nazwię jedną stronę i jedną domenę niedługo mi powiecie jak stamtąd uciec ;) ja mam jakieś listy pisać czy coś? Bo np w Hostido to zapłaciłem sobie teraz za następne 12 miesięcy (4-5 stron choć się umowa kończy w czerwcu na domeny le wolę przed styczniem) cena znana itd..ale szkoda mi tej strony z nazwy bo tam kurde..linki itd ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

12 godzin temu, okazwłoka napisał(a):

Jeśli macie hosting w w hostinghouse, to sprawdźcie panel klienta.

U mnie podwyżka z 25 zł na 600 zł i z 79 zł na 600 zł.

no to 600 to jest netto, 738 zł brutto 😀 mi było tak dobrze w hostinghouse, że miałem tam 4 hostingi i w sumie kilkanaście stron

o przejęciu dowiedziałem się jakoś w sierpniu i wtedy powoli zacząłem uciekać do innych firm ale taka migracja przy niektórych stronach to było sporo roboty żeby poprzenosić wszystko łącznie z kontami pocztowymi żeby wszystko działało tak jak wcześniej

i tu mnie dziwi polityka nazwy, bo kto zostanie na takim hostingu przy podwyżce z 30zł na 700? raczej mało kto to przełknie

95% klientów ucieknie, może jakiś mały % opłaci zmuszony tym żeby im strona działała jeżeli nie zdążą przenieść

a mogli zrobić "gotowanie żaby" jak cyberfolks które też wykupowało inne firmy hostingowe np hekko, miałem kiedys podobną sytuacje z hekko, przejęło ich cyberfolks i podnosili ceny powoli, co kwartał po kilka-kilkanaście %

teraz tam za jakiś hosting na kilka stron płace te 120 zł chyba kwartalnie i poprostu nie chce mi sie tego przenosić za te pieniądze ale jakby mi taką podwyżke zaserwowali od razu po przejęciu gdzie wtedy serwer w hekko kosztował 50zł/rok to raczej bym uciekł 

Dlatego dziwi mnie co nazwa chce tym osiągnąć. Mogli by podnieść w pierwszym roku nawet do tych 100zł, potem na 200 i wiekszosc pewnie by została ale podwyżki na 740 zł raczej nikt nie zaakceptuje

• Like 1

Tam gdzie cisza łączy ludzi, w rytmie silent disco każdy dźwięk trafia prosto do serca 

W dniu 11.12.2024 o 21:40, Disco_Mariusz napisał(a):

podwyżki na 740 zł raczej nikt nie zaakceptuje

Jak to było przejcie na zasadzie wycięcia konkurencji to nie zależy im. Takie ceny świadczą o przecięciu likwidacyjnym. Tych co tam zostaną zaoferują za jakiś czas darmową migacje do nazwa "w promocyjnej cenie" i pozamiatane. Celem było przecie dobrze płacących klientów. Reszta niech spada.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.