Skocz do zawartości

Na jaki hosting się przenieść?

Mrj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Aktualnie korzystam z hostingu Netmark.pl, mam do użytku 20% zasobów serwera o konfiguracji: procesor Intel Core i7 920 2,67 MHz 8192 KB cache, 12 GB pamięci RAM.

Zapis w technologii RAID 1.

Według Google Analytics, mam miesięcznie ponad 600tyś odwiedzin, 2mln odsłon.

Niestety hosting nie pozwala na zwiększenie limitu transferu 200gb/mc. Jest to dla mnie za mało więc postanowiłem wyemigrować. Aktualnie w Netmark.pl płacę 540zł Netto, na rok. Więc cena mnie satysfakcjonuje.

Poszukuję serwera dedykowanego. Nie chciałbym czegoś drogiego, skoro strona z powodzeniem działa na 20% zasobach, w wyżej wymienionej konfiguracji.

Mam nadzieję, że dostanę od Was propozycje jakichś firm :rolleyes:

Z góry dzięki za każdą odpowiedź!

Przerobiłem już kilka hostingów i zdecydowanie polecam Linuxpl.com - szybki support, dobre parametry w dobrej cenie, mam tam vps-a juz od 2 lat i chodzi nieprzerwanie. Za transfer płaci się grosze a przy przekroczeniu liczą po normalnej stawce a nie jakiś kosmos. Jest bardzo duża paleta dodatków do serwerów. Z drugiej strony zdecydowanie nie polecam cal.pl - mega formalności odnośnie odzyskania domeny. Podania o kody authinfo wraz z problemami, pomoc techniczna zwykle nie odbiera telefonu i wiele różnych problemów. Ogólnie bardzo źle

Strony WWW Rzeszów - Serwisy, sklepy internetowe, grafika i wiele innych zapraszam :)

Poradnik tworzenia stron internetowych - czytać i komentować :)

Projektowanie ogrodów Kraków

@sliwa007

Mrj prosił o propozycje serwerów dedykowanych a Ty wyskakujesz z VPS i z odzyskawaniem domen...

@Mrj

Na pw posłałem Ci kilka linków. Sam zobacz.

Pozdrawiam.

Gośce mają tez ofertę dedyków, a ja ich polecam i pisze dlaczego więc nie cweluj

Strony WWW Rzeszów - Serwisy, sklepy internetowe, grafika i wiele innych zapraszam :)

Eh... Trochę drogie te dedyki ;) Ale z drugiej strony czy na pewno ich potrzebuję? Teraz, moja strona bez problemu działa na konfiguracji z pierwszego postu. Blokuje mnie tylko transfer 200gb/mc, a przydałoby mi się tak do 300-500gb/mc.

Np ten dedyk: https://serveradmin.pl/Serwer-INTEL-I,f,46,pakiet,15 jest najtańszym dedykiem w ofercie, a ma na prawdę dobre parametry, których nigdy nie wykorzystam. Koszt takiego serwera to 370zł (brutto). Może znalazło by się coś w cenie do 200zł brutto?

Wiem, że kombinuję jak koń pod górę ale kasa to kasa :D

A co myślicie o tej ofercie? https://vps.serveradmin.pl/Serwer-VPS-4,f,47,pakiet,7

nooom linuxpl jedzie chyba na serwerach hetznera, ja mimo wszystko wybralem linuxapl bo zalerzy mi na polskim supporcie. Nie jestem jeszcze mega obiegany w temacie serwera.

sliwa007, wspomniałeś, że masz VPS u linuxpl.com, mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego VPSa? Który to jest ten pakiet oraz jaką masz tam stronę? Chodzi mi o ruch i skrypt. Chyba, że wolisz adres podać ;)

Dzięki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności