Skocz do zawartości

Prośba o audyt SEO

Rekomendowane odpowiedzi

tak na szybko,

• przydałby się odchudzić trochę kod strony, wywalić niepotrzebne zakomentowane linie
  • nazwy zdjęć produktów z tego co widzę nie są generowane, więc lepiej dodawać nazwy produktów jako nazwa grafiki nazwa.jpg (chociaż chyba są)
  • przekierowanie z /index.html (index.php) na domenę główną
  • popraw stronę błędu 404, bo to co jest teraz to za mało
  • przeskanuj stronę programem Xenu w celu wyszukania błędnych linków - usunąć je/przekierowanie 301
  • jestem w produkcje a mam Znajdujesz się: Strona główna :}
  • fajnie że są artykuły, ale trzeba by poprawić ich formatowanie
  • ... i linkowanie wewnętrzne
  • HTTP Requests - 77 jak dla mnie za dużo, można to zminimalizować np. optymalizując ilość zapytań do JavaScript
  • myślę, że z obrazków również da się jeszcze zejść z wagi
  • w ogóle przy widoku produktów, można by w jakiś sposób podziałać z linkowanie do innych produktów, bo teraz ta strona nie jest wykorzystana, tak jakby mogła być, w kwestii SEO jaki pod Usera
  • przy produktach pusty alt=" "
  • przy logo jest treść w alt, ale można by tam dać coś jeszcze - logicznego, tak samo jak i nazwa
  • dział Pomoc jest bez sensu zrobiony, treść tematów pomocniczych wrzucona jest w miejsce kategorii, ktoś może tego nawet nie zauważyć i wq...ny opuścić stronę :}
  • podstrony Zarejestruj, Zaloguj, Koszyk zabroniłbym indeksowania tych podstron
  • i ... '<a href="index.html">' po kliknięciu w logo ma nas prowadzić do STRONY GŁÓWNEJ (www.2soczewki.pl) a nie tak jak teraz do www.2soczewki.pl/index.html !

@tapir. - wielkie dzięki za wyczerpujące rady.

@qlwik - nie wiem co miał wnieść twój post do pytania. Ja nie pytałem jak pozycjonować. Poza tym najpierw dobrze zanalizuj stronę a potem pisz, że jest pozycjonowana tylko rotacyjnie bo to jest nie prawda. 80 procent linków jest stała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności