Skocz do zawartości

Jagger i gramatyka - teoria ryzykowna

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie do osób posiadających w swoich stronach rożne wersje językowe. Czy zauważyliście może, że Jagger obszedł się z nimi w różny sposób?

Bo mnie własnie oświeciło, że języki gdzie okreslone wyrazy moga mieć więcej form (polski - przypadki, szwedzki - ze względu na rodzajniki określone) ucierpiały bardziej niż strony po angielsku gdzie conajwyżej dojdzie s na końcu. Niby bez sensu, bo przecież w wynikach dla polskich dokumentów i tak inne strony tez są po polsku, a jednak tak poszło. Bez sensu? Mniejsze spadki miały u mnie też strony minimalistyczne, bardzo proste, o niewielkiej ilości treści. Czyli mające mniej wyrazów o podobnej do siebie nawzajem "zawartości literowej".

Na razie sprawdziłem to na małej ilości stron, więc może przyjdzie mi odwołać to spostrzeżenie (na pewno nie dotyczy starszych serwisów).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

OK, a jaki był poziom komplikacji tych stron?

Tak wogole to teraz tez zauwazam, ze od prawie 2 tygodni G zaczęło miec kłopoty z rozpoznawaniem niektórych języków, które wcześniej widzialo normalnie. Tzn. częściej niż wczesniej myli szwedzki z norweskim, a to co wczensiej mylilo dla odmiany widzi jako angielski.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności