Skocz do zawartości

Wyniki wyszukiwania vs. Wyniki uzupełniające

Mygamelab.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, opiszę mój problem na przykładzie mojej strony. Na www.mygamelab.pl zbieram dane o wymaganiach i płynności różnych gier. Póki co mam ponad 1000 podstron z których każda poświęcona jest innej grze, każda ma swój title i metatagi, np. "wymagania sprzętowe Crysis", "wymagania sprzętowe Grand Theft Auto" itp.

Wg Narzędzi dla webmasterów mam zaindeksowane 560 podstron, więc zakładałem że przy wpisywaniu do wyszukiwarki odpowiednich fraz, w wynikach mogą pojawiać się moje strony z puli tych 560. Problem jest taki, że gdy sprawdzę site i przewinę kolejne strony z wynikami to dochodzę do strony 19, a tam informacja:

Aby pokazać najbardziej trafne odpowiedzi, pominięto kilka bardzo podobnych stron do tych 184 już wyświetlonych.

Czy z tego mam rozumieć, ze na 560 zaindeksowanych stron tylko 184 z nich może pojawić się w wynikach wyszukiwania na różne frazy, a przy pozostałych nie ma na to na razie szans??

Pozdrawiam

Wymagania sprzętowe gier - Interaktywna baza z ocenami płynności od graczy.

GG - 5284771

W wyniakch może pojawiać się jeszcze mniejsza ilośc stron niż te 184.

Przyczyną jest prawdopodobnie mała ilość treści na podstronach - podstrony są bardzo podobne, więc google wrzuca je do suplementu. Do tego dorzucając słabe podlinkowanie i mamy receptę na Suplemental Index

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Dzięki za odpowiedź, czyli standardowo wszystko sprowadza się do dalszego pozycjonowania. Czy wychodzenie z wyników uzupełniających to długi proces, tzn tygodnie, miesiące? Zakładam ciągłe pozycjonowanie strony i umieszczanie unikalnych treści

Wymagania sprzętowe gier - Interaktywna baza z ocenami płynności od graczy.

GG - 5284771

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności