Skocz do zawartości

linkowanie strony w budowie

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy jest sens w jakiś delikatny sposób linkować adres pod którym widnieje informacja, że strona jest w budowie i zapraszamy wkrótce? Chodzi mi o indeksację domeny po to aby po otwarciu strony nie trzeba było zaczynać wszystkiego powoli od nowa?

Słyszałem taką teorię, że kiedy strona zindeksuję się w Google, to ma przez pewien czas "łatwiej" (wyższe pozycje).

Więc lepiej linkuj stronę, kiedy skończysz stronę. Internauta nie zainteresuję się wielkim napisem "Strona w budowie".

PS nie wiem, czy to prawda ;)

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Słyszałem taką teorię, że kiedy strona zindeksuję się w Google, to ma przez pewien czas "łatwiej" (wyższe pozycje).

Więc lepiej linkuj stronę, kiedy skończysz stronę. Internauta nie zainteresuję się wielkim napisem "Strona w budowie".

PS nie wiem, czy to prawda

Tak, to Fresh Site Bonus :)

Jeżeli strona będzie powstawać przez kilka miesięcy i będzie gotowa ze wszystkimi materiałami po długim czasie, to najlepiej dodać stronę - wizytówkę, która będzie zawierała logo, tekst, jakieś zdjęcie (i słowa kluczowe), i dodać do niej linki, które się długo utrzymają, na przykład z zaplecza.

FSB jest fajne, ale przy długim czasie budowy bardziej moim zdaniem opłaca się postarzanie linków i strony. Choć pewnie nie jedna osoba na tym forum potrafi wycisnąć 200% z FSB :)

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Jak najbardziej jest sens. Zrob strone startowa i opisz w 10 zdaniach o czym bedzie serwis z uwzglednieniem slow kluczowych. Ja tak mam juz kilka domen, jedna to nawet tak stoi od 3 lat i czeka na odkladana realizacje. Dzieki czemus takiemu jej staz juz sie zaczyna naliczac i teraz bede mial domene kilkuletnia, a po drugie nawet przy krotszym okresie oczekiwania takie cos pozwala na rozpoczecie od razu od mocniejszego linkowania z mniejsza szansa na filtr itp.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności