Skocz do zawartości

Novem a kilka reklam tej samej wielkości

Homzik

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączyłem do programu Novem.pl i tak się zastanawiam czy mogę na stronę wstawić kilka reklam tej samej wielkości? Novem każe pobrać kod emisyjny i zastanawiam się czy jeden kod nie jest równoznaczy z wyświetlaniem reklam w jednym rozmiarze?

Rozumiem, że w miejscu wklejenia kodu na stronie będą losowo wyświetlane reklamy ze wszystkich programów do których dołączyłem?

Czy jest jakiś limit bannerów (a'la 3 jednostki w AdSense), jakie mogę wstawić na stronę?

Pytania być może infantylne, ale dość istotne, z góry dziękuję za pomoc.

Hej.

Postaram się pomóc na ile będę mógł.

Jeśli pobierzesz 1 kod do wszystkich reklam to będzie Ci wyświetlać reklamy 1 wielkości i będą one się zmieniać co jakiś czas np co odświeżenia strony( nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie) mi często właśnie przy odświeżaniu się zmieniały. Możesz np pobrać kilka kodów do wszystkich reklam różnego rozmiaru i wtedy wklejać gdzie jaki Ci pasuje.

Jeśli chcesz aby w danym miejscu była tylko 1 reklama musisz pobrać dla niej uniwersalny kod (jeśli będziesz chciał mogę napisać jak to zrobić) ja trochę czasu spędziłem zanim doszedłem jak to zrobić a pomoc w novem tak średnio mi to tłumaczyła.

Co do limitów to chyba teoretycznie, a jakie ilości byś chciał umieścić? Ja mam chwilowo na 1 stronie chyba z 15 i na razie nic nie piszą.

Jeśli byś miał jeszcze jakieś pytania to daj znać.

Czyli jezeli promuje np. programy Playa i PKO BP to wstawiam reklamy dokladnie tych programow w miejscu, ktore mi pasuje? Czy wstawiam kod reklam np. 300x250 i Novem wyswietla mi raz reklame Playa, a raz PKO BP? Pytam ogolnie, bo chcialbym na stronie miec wyswietlane 3 bloki 300x250 zeby w kazdym byla inna reklama - jest to mozliwe? Ewentualnie czy jest mozliwe aby byly wyswietlane reklamy w dwoch blokach 468x60?

Możesz sobie wybrać konfigurację jaką tylko chcesz(zwykle)

Jeśli masz pko i play to możesz mieć te reklamy z ogólnego kodu wtedy na przemian Ci się wyświetlają rozmiar sobie sam wybierasz. Możesz także osobno dla play osobno dla pko wybrać indywidualny kod wtedy musisz dać stwórz nową pulę osobno dla każdego jak chcesz mogę Ci napisać dokładnie jak pobrać kody osobno dla każdego i wtedy rozmiary też sobie wybierasz. Tak że wszystko zależy od Ciebie przy odrobienie wprawy jakie chcesz reklamy wyświetlać jakich rozmiarów itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności