Skocz do zawartości

Prośba o pomoc przy rozmieszczeniu i wyborze reklam.

qbaz

Rekomendowane odpowiedzi

Zmieniłem na reklamę tekstową, ale tak naprawdę nie myślałem, że wstawienie graficznej jest łamaniem regulaminu. Pełno serwisów typu kwejk.pl przeplata obrazki reklamami graficznymi.

Druga sprawa to miałem wrażenie, że reklamy graficzne będą przykuwać większą uwagę odwiedzających, bo najpierw pomyślą, że to gif i zwrócą na nią większą uwagę. Zmieniłem na tekstowe i zobaczymy jak wyjdzie po testach.

• 2 tygodnie później...

Odświeżam temat.

Chciałbym zapytać Was czy reklamy na mojej stronie są nadal bardzo kiepsko ustawione czy po prostu na stronach z rozrywką dużo trudniej jest cokolwiek wynieść?

Podam kilka statystyk.

Dzisiaj do godziny 17:15 dokładnie 794 odwiedzin według adsense i 0 klików w reklamy.

Wczoraj 2232 odwiedzin w tym 4 kliki, ale wychodzi na to, że wszystkie darmowe, bo nie przybyło z tego żadnych pieniędzy.

Proszę o jakieś wskazówki.

@edit

Proszę jeszcze napisać jak to jest z tym przeplataniem obrazków reklamą graficzną. Zabronione czy nie? Jeżeli dodam nad reklamą tekst "Reklama:" to nadal będzie to łamać regulamin?

Ja bym próbował testować. Być może graficzne lepiej się sprawdzą na Twojej stronie, ale tego nie można być pewnym. Generalnie strona jest z rodzaju mało zarabiających (niski ctr) i z tym trzeba się raczej pogodzić. Oczywiście można coś z niej wyciągnąć, ale ja bym się nie nastawiał.

Pozdrawiam

KamilS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności