Skocz do zawartości

Omnihost- jak sytuacja teraz wygląda?

kaiba

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, to bardzo ważne, ja się opieram na przypomnieniach, przedłużając hosting, zresztą domeny też.

Swoją drogą, ja wierzę w Omnihost mimo wszystko, nie zamierzam sie przenosić, mało tego kupiłbym kolejny hosting u Was, tylko musze miec pewność ze nie bedzie juz wiecej takich mega awarii, bo ogólnie jakieś awarie za taką cenę mają racje bytu, ale granicach rozsądku ;)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To ja poleciałem na rekord - moje konto wygasło 25 grudzień 2010 - jednak działało do dzisiaj.

Całość wyszła dopiero gdy moim oczom ukazał się komunikat:

This account has been suspended.

Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

PS.

A może system powiadomień SMS jak ma masternet? Ja w spam nawet nie wchodzę tylko od razu daję "opróżnij".

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Dziś została rozesłana przez panel DA informacja z prośbą o usunięcie dodawarek z hostingu w szczególności dotyczy to Publikera ! - wyjątek stanowi oczywiście oprogramowanie Omni

Zawieszona została kolejna partia kont więc jeśli ktoś został zawieszony przypadkowo proszę o kontakt.

W poniedziałek można się spodziewać oficjalnej wypowiedzi z naszej strony na temat OmniHOST-a oraz planów zmian jaki zostają wprowadzone.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Panie Kojotek, nie została rozesłana prośba tylko żądanie. Cytuję:

Ostatnio zostało dokonanych kilka zmian w działaniu serwera aby ustabilizować jego pracę czego efektem jest praca bez przerwy czego nie dało się powiedzieć kilka miesięcy temu. Ostatnim elementem zmian jest konieczność usunięcia z serwera OmniHOST kopi publikera oraz innych dodawarek (wyjątek stanowią produkty OMNI)

Prosimy do niedzieli to jest do 29.05.2011 o usunięcie wszystkich programów typu dodawarki w szczególności oprogramowanie publiker i jego bazy! Konta na których będzie znajdował się publiker zostaną zawieszone po wyznaczonym terminie usunięcia"

To chyba jakiś żart. Z jakiej racji ma zostać zawieszone moje konto? Chyba jasna jest polityka użycia zasobów serwera. Co więc Pana interesuje jakie oprogramowanie ktoś trzyma? Jeżeli dodawarki puszczają zbyt dużo zapytań do google to należy także ustalić ramy, a nie banować oprogramowanie.

Kupiłem konto i opłaciłem na pół roku kiedy jeszcze nie było takich głupot w regulaminie. A teraz co? Mam iść z torbami?

@Koperfild - polityka wykorzystania zasobów jest jasna i klarowna nie zmienna od samego początku. Polityka firmy tu jest jasna koniec z przeciążaniem serwera

@IT - błąd panelu twoje konto już dawno działa poprawnie (problem z loginem był dopracujemy to w przyszłości)

@aniec2 - po prostu skończyłem z tolerancją na przeciążanie serwerów gdyż doprowadziło to do takiej a nie innej sytuacji. Hosting WWW to hosting WWW a nie hosting dla dodawarek z bazą tabelami wielkości 1GB

@Koperfild - polityka wykorzystania zasobów jest jasna i klarowna nie zmienna od samego początku. Polityka firmy tu jest jasna koniec z przeciążaniem serwera

Hosting WWW to hosting WWW a nie hosting dla dodawarek z bazą tabelami wielkości 1GB

To świetnie Kojot że polityka twojej firmy jest taka jasna. Najlepiej przenieś się w ogóle do polityki bo tam najlepiej chyba Ci pójdzie!

Jeżeli usługodawca zmienia punkty regulaminu to nie ma prawa zmienić ich bez zgody dla użytkowników którzy korzystają obecnie z usługi. Dociera to do Ciebie? Na jakiej podstawie będziesz kasował ludziom nie przeciążającym serwera konta, no słucham?! Nie możesz sobie nagle stwierdzić że publikera nie wolno. Jeżeli zamierzasz wyrzucić kogoś za swoje polityczne fantazje to musisz go albo poprosić o zaakceptowanie nowego regulaminu i grzeczne wyniesienie się, albo zwrócić koszt poniesionej usługi. Tak to działa!

Jesteś najmniej poważną firmą z jaką się dotychczas spotkałem! Najpierw zostało mi zawieszone konto za zbyt duże użycie zasobów bez żadnego ostrzeżenia na maila, o którym to piszesz w regulaminie. Później nie można się dostać na konto, bo uptime serwera jest chyba poniżej 50%, po czym takie kwiatki robisz! Na prawdę życzę ci jak najgorzej!

Regulamin się nie zmienił ani o milimetr w tej kwestii tak więc nie wiem w czym masz problem jednak na twoją "prośbę" zacytuję Ci fragment z polityki wykorzystania zasobów z którą się zgodziłeś jak zakładałeś konto:

https://www.omnihost.pl/polityka-zasobow.html

2 - W przypadku, jeśli konto użytkownika przekroczy limit 12% przez okres dłuższy niż 5 min konto zostaje automatycznie zablokowane i odblokowanie nastąpi dopiero po usunięciu problemu występującego na koncie

Jak widzisz nie ma tu żadnej wzmianki o mailach po prostu jest natychmiastowa blokada.

oraz:

3 - W przypadku ciągłego wykraczania przez klienta z określonych limitów zużycia serwera konto może zostać zawieszone bez możliwości aktywowania go ponownie i będzie to traktowane jako celowe łamanie regulaminu (w takim przypadku klientowi nie przysługuje prawo do zwrotu należności opłaconej za konto hostingowe)

Jak ma to miejsce w przypadku kont gdzie jest publiker aktywny

Jak sam przyznałeś twoje konto już zostało "ukarane" za takie działania jednak nie pomogło to nic więc .... Czas do niedzieli jest i temat zamknięty

PS: Chyba że wolisz żebym codziennie Ci zawieszał konto za przeciążenie aż zrozumiesz że twój publiker przeciąża serwer i wykracza znacznie po za dozwolone limity - mogę to jak najbardziej dla Ciebie uczynić

Regulamin regulaminem, wiadomo - ale jeśli jakiś niedoświadczony użyszkodnik kupi konto hostingowe, tylko pod coś co ten regulamin łamie (nieświadomie) i do niczego innego konta nie używa, to płaci za nic- bo ma zablokowane konto. Takich osób nie będzie dużo, więc Kojotek_OX - zwróć im należność i problem z głowy, a i reputacja wraz z wiarygodnością pójdzie w górę.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

miz. dokładnie , ja się dziwie ze kojotek tak dulgo tolerował publikery u siebie.

Sa regulamin, jeżeli publiker przyciąga maszynę co szkodzi innym użytkownikom, to niema co dywagować. Pisano to już 1000 razy, Publiker na szared to rano czy późno kończy się wywaleniem.

Jeżeli dodawarki puszczają zbyt dużo zapytań do google

Koperfild puszczać to można bąbelki w wannie, tu chodzi o monstrualne bazy i nieoptymalne zapytanie do niej.

@Łukasz Gugała - niestety każdy kii ma 2 końce i drugim końcem jest to że jeśli ktoś nie umie czytać regulaminów i nie umie się zastosować do tego co jest mu powiedziane i celowo dalej działa w sposób uniemożliwiający poprawne działanie serwera nie ma co liczyć u mnie na jakiekolwiek względy. Przez takich użytkowników jak Koperfild omnihost zyskał taką opinię a nie inną nie przez moje zaniedbania czy też admina (nie liczę tutaj padów dysków na które nikt nie ma wpływu chodź po części publiker i jego mielenie bazy tak naprawdę mieliło po dyskach co na pewno miało bezpośredni wpływ na samą ich żywotność ale to już spekulacje więc nie rozwijam wątku) - jedno zrobiłem źle i teraz to prostuję byłem za bardzo tolerancyjny dla "cwaniaczków" którzy skutecznie wykorzystali moje podejście do tematu.

Każdemu się może zdarzyć przegiąć z limitami i często jest to nie wina samego właściciela konta ale czynników zewnętrznych jak np włamania / dodawarka źle napisana / czy inne boty spamujące w takich sytuacjach nie raz okazuje się że najlepszym rozwiązaniem jest wyłączenie strony na jakiś czas co czynimy niejednokrotnie bez wiedzy samego właściciela konta jednak jeśli wina leży po stronie użytkownika i on nie reaguje na nasze informacje mówi się trudno i trzeba działać. Nie zablokowaliśmy kont użytkowników z publikerem jak mogli byśmy to wykonać zgodnie z regulaminem ale poprosiliśmy o usunięcie tego softu z shared hostingu i zostało postawione "ultimatum" żeby każdy się do tego dostosował.

Sam fakt, że wogóle do tej pory tolerowaliście zabawki w stylu publiker obciążające serwer w 100% wyjaśnia po części jakość tego hostingu. Jeżeli hosting zacznie pracować jak należy to może w końcu coś postawię na tym koncie za ponad 200zł, z którego i tak nic nie skorzystałem.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Regulamin się nie zmienił ani o milimetr w tej kwestii tak więc nie wiem w czym masz problem jednak na twoją "prośbę" zacytuję Ci fragment z polityki wykorzystania zasobów z którą się zgodziłeś jak zakładałeś konto:

https://www.omnihost.pl/polityka-zasobow.html

Faktycznie, nie zmienił się, nie dodałeś zapisu o publikerze. Czyli jak, będziesz kasował nieświadomym użytkownikom konta za własne niepisane reguły?

2 - W przypadku, jeśli konto użytkownika przekroczy limit 12% przez okres dłuższy niż 5 min konto zostaje automatycznie zablokowane i odblokowanie nastąpi dopiero po usunięciu problemu występującego na koncie

A czemu nie zacytujesz tego:

"1 -Każdy klient w wykupionym planie hostowanym otrzymuje określone limity na obciążenie serwera. Limity są liczone dobowo i jeśli limit zostanie przekroczony użytkownik otrzyma od OmniHOST maila z informacją o przekroczeniu limitu i prośbą o optymalizację swojego oprogramowania na koncie hostingowym. W przypadku jeśli problem nie zostanie usunięty przez klienta w terminie 3 dni od dnia wysłania maila konto zostanie zawieszone do czasu usunięcia problemów"

Skoro rzekomo obciążyłem serwer w 12% to chyba powinienem otrzymać wspomniany e-mail przed zawieszeniem konta nieprawdaż?

Przez takich użytkowników jak Koperfild omnihost zyskał taką opinię a nie inną

I jak już wcześniej wspomniałem wina jest wasza - Administratorów, bo to wy jesteście od pilnowania żeby maszyna nie była przeciążona.

Powiedz mi Kojot czy jak przestałby działać Ci internet w domu to obwinił byś sąsiada, który ściąga coś z sieci pełną prędkością, czy dostawcę ISP, który nie umie wywiązać się z zapewnionej przepustowości?

Jak ma to miejsce w przypadku kont gdzie jest publiker aktywny

Jak sam przyznałeś twoje konto już zostało "ukarane" za takie działania jednak nie pomogło to nic więc .... Czas do niedzieli jest i temat zamknięty

Mój problem dotyczył crona, który tworzył na serwerze pliki i dlatego przeciążył maszynę. Ja nie byłem tego świadom, bo nie logowałem się na FTP. A Wy popisaliście się profesjonalizmem nie ustawiając quoty na serwerze.

Obecnie publiker nie przeciąża serwera, bo chodzi tam dobre kilka miesięcy. Czyszczę baze komendą sql raz w tygodniu i optymalizuję i nikt się nie czepiał dotąd ani mi nie zawiesił konta.

Skoro zostaje wprowadzony nowy wpis w regulaminie zabraniający używania adderów żądam zwrotu kosztów za pozostałe opłacone miesiące. Mam do tego prawo jako konsument, bo nie można zmieniać regulaminu bez zgody obecnych klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności