Skocz do zawartości

Blast 1k profili vs E-weblink

kasztan165

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem Was Panowie, gdzie jest Wasz obiektywizm?? Piszecie że 1000 profili dla Blasta to 'pierdnięcie'. Czym jest jednak 1000pkt w weblinku przy pozycjonowaniu strony?

Ale 1000 profili to nie jest blast.

Rozumial bym to tak, że mając pewnosc, ze cos jest skuteczne i daje TOP1-10 po 1000 linków ( i tylko wtedy), ty robisz 999 i mowisz ze metoda jest gorsza od innej.

Testy sa potrzebne, ale bez analizy wiele osob moga zniechecic do dalszych dzialan.

O_o

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Wedrowcze - lepszy kiepski test niz zaden - do tej pory nie czytalem zadnego z Twoich testow - chetnie cos zobacze.

Ok namówiłeś mnie;) Odpalam test eweba, w weekend założę nowy temat.

W skrócie: domena z początku zeszłego roku, BL na poziomie ~120, PR 1, zgłoszona ~pół roku temu do ~100 katalogów.

10 fraz, 1K na każdą frazę, wyników sensownych spodziewam się w ciągu miesiąca. Frazy branżowe regionalne (branża miasto itp).

Mam kilkadziesiąt tego typu domen (PR jednak w 95% to 0), w weekend postaram się to ogarnąć i wrzucić test na kilka żeby był w miarę wiarygodny.

Ciekaw jestem, czy wyniki się powtórzą - wcześniej testowałem to na 80 domenach, sukces (top10) w dużym stopniu - 75 domen miało średnio 7 fraz z 10 na top 10.

edit: bidnie z czasem, sam test odpalony w wersji bardzo prymitywnej (10 fraz 1K eweba/fraza, monitoring pozycji odpalony), jak się ogarnę to test rozbuduję i wrzucę :D

dymna.jpg

• 2 tygodnie później...

Dla leniwych zestawienie przyrostu linków do obu stron:

c4914c02.jpg

Jedno moje małe ale niby test rozpoczął się pierwszego marca jak podaje sam autor jednak przyrosty linków mówią zupełnie coś innego i jak dla mnie jest to zwykła hmmm "ściema" z tym testem i jest to koleiny test nic nie wnoszący do tematu SWL vs xRumier.

Może niech się sam autor wypowie na ten temat - wykresy są od 1 maja do dziś

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Veal - czytaj ze zrozumieniem co jest pisane tutaj bo jest to wałek nic więcej. Kolega twierdzi że test wystartował 1 marca 2011 a wykresy pokazują że to bzdury tak więc zapewne mamy tutaj do czynienia z 301 z marca na domenę podaną w maju i na tą domenę w maju podaną publicznie przyłożył 1k pkt z e-weba żeby udowodnić że 1k pkt jest więcej warte i można wybić za pomocą tylko 1k pkt fajną frazę w TOP 10

EOT z mojej strony

PS:

IT sorry ale nie czytałem postów tylko od razu zobaczyłem że to ściema i tyle - tak więc zgadzam się z Tobą w 100%

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Veal - czytaj ze zrozumieniem co jest pisane tutaj bo jest to wałek nic więcej. Kolega twierdzi że test wystartował 1 marca 2011 a wykresy pokazują że to bzdury tak więc zapewne mamy tutaj do czynienia z 301 z marca na domenę podaną w maju i na tą domenę w maju podaną publicznie przyłożył 1k pkt z e-weba żeby udowodnić że 1k pkt jest więcej warte i można wybić za pomocą tylko 1k pkt fajną frazę w TOP 10

EOT z mojej strony

PS:

IT sorry ale nie czytałem postów tylko od razu zobaczyłem że to ściema i tyle - tak więc zgadzam się z Tobą w 100%

Obrazek który wkleiłeś jakoś nie potwierdza twojej tezy, wrzuć obrazek z widoku historycznego żeby zobaczyć moment w którym zaczeły pojawiać się linki.

Dla niedowiarków:

20110601-58ke-84kb.jpg

Choć pewnie niektórzy i tak powiedzą że to photoshop.

Ps.

Nie było żadnej 301, co niektórym trudno uwierzyć że taki efekt daje 1k pkt eweba.

rkaszta.png

Ja tam nie wnikam w to czy gość mówi w tym przypadku prawdę ale ja sam u siebie widzę efekty e-weblinka. Od 3 miesięcy mam 3.5tys pkt przyłożonych na 1 frazę i efekt jest świetny bo mam 3 miejsce a fraza jest średnio konkurencyjna.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności