Skocz do zawartości

Blast 1k profili vs E-weblink

kasztan165

Rekomendowane odpowiedzi

żeby dla 1000 pkt było 8000 pobrań należy poczekać z pol roku ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W 24h przy 200pkt mam 20 pobrań. Jeżeli system zachowuje proporcje to będzie 30x100(24h) = 3k w miesiąc przy 1k pkt. WPL skacze +/- 50%. Co maksymalnie daje 4,5k pobrań. Nie wiem jaki jest współczynnik indeksacji(według YBL) ale nie sadzę żeby to było więcej jak 1:3. Fakt, coś słabo z tymi pobraniami ...

E: W sumie zerknąłem na wykres z majestic i biorąc pod uwagę to że każde pobranie może generować kilka zindeksowanych linków to by się dane zgadzały.

Więc Zgredzie wystarczy poczekać jedynie połowę połowy roku i to w dodatku nie całą ;)

nihil fit sine causa

A czemu zgadujecie skoro kasztan zamiescil screen na ktorym są wszystkie dane:

- 90 dni

- 1k pkt

- 8k pobrań

Wniosek:

1) koszt pobrania = 9pkt (90 dni x 9 = 8100 pobran z 1k pkt)

2) czas potrzebny do wygenerowania 8k pobrań przy 1k pkt to 3 miesiące

3) wpl nie ma nic wspolnego z liczba generownych pobran - jest to parametr mowiacy od jakiej minimalnej liczby punktow pobrania w ogole beda generowane (natomiast koszt pobrania obliczasz jak wyzej).

brzoza: nikt nie zgaduje - przeczytaj wątek ze zrozumieniem - test jest spalony od początku do końca ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No ja głownie pisałam odnośnie wyliczeń Trotyla, a czy test jest spalony czy nie to już tego nie wiem - ale faktem jest że ostatnio wiele dziwnych rzeczy dzieje się w tym systemie np fikcyjne oferty kupna punktow, tak jakby ktoś przeprowadzał jakieś działania Pijarowe aby na siłe pobudzić zainteresowanie systemem.

• 2 tygodnie później...

dodałem nowy projekt

dodano: 19.05.2011

10 fraz każda po 1K punktów eweba, ilość pobrań 2161 dla każdej frazy czyli teoretycznie ~80 pobrań dziennie, po 3 miesiącach daje to ~7200.

Także panowie "fachowcy" nie zgredzić bez sensu tylko

- zajrzeć do panelu jak się z eweba korzysta

- nie pisać głupot na temat narzędzia z którego się nie korzysta i się nie zna

dymna.jpg

Wniosek: 1) koszt pobrania = 9pkt (90 dni x 9 = 8100 pobran z 1k pkt)
1K punktów eweba, ilość pobrań 2161 dla każdej frazy czyli teoretycznie ~80 pobrań dziennie, po 3 miesiącach daje to ~7200.

Czyli koszt pobrania rośnie i wynosi już ok 12 punktów.

Stron przybywa, a koszt rośnie? :P

To nie zalezy ile jest stron w systemie tylko ile jest linkow. Wiecej linkow = wiekszy koszt pobrania, bo brakuje miejsc na ich publikacje. Stron moglo przybyc, ale w tym samym czasie zapotrzebowanie na linki znacznie wzroslo i de facto koszt jest drozszy.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

ten głos to żaden głos :( ciekawe czy opublikują mój comment.

Każdy znawca SEO wie, że backlinki sa puste i nie istnieją ... wiec analiza miliona BL-ek jest bezcelowa.

Jak napisał wędrowniczek: eweba 3ba umieć używać. A test , właściwie wynik testu , z góry był wiadomy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności