Skocz do zawartości

nagły spadek PR

Resurrection

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zanotowałem nagły spadek PR z 4 na 0 . Nie wykonywałem żadnych nerwowych ruchów. Strona uległa zmianie i stworzyłem do niej mapę witryny dla googlebota,zrobiłem trochę przekierowań 301 z nieaktualnych url zapamiętanych przez google na główna stronę. Zaznaczyłem domyślną stronę w narzędziach dla webmastera google tak żeby domena z www i bez była traktowana jako ta sama. ustawiłem domyślną z www bo właśnie ta miała pr4 a bez miała pr0. Nagle dzisiaj zobaczyłem ze domena z www ma PR0. Co mogło się stać?

algorytm Cie odciął. poza tym zielony pasek jest Ci do czegos niezbędny ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

algorytm Cie odciął. poza tym zielony pasek jest Ci do czegos niezbędny ?

Dlaczego tak się stało? ma pewien wpływ na pozycję. Chociaż w słowach kluczowych na których jest już strona wysoko nie zauważyłem spadku(jak narazie). na pewno taka sytuacja nie pomoże mi wyszukać chętnych do wymiany sensownych linków. Jak mogę wpłynąć na poprawę tej sytuacji bo jak na razie nie znam przyczyny więc cięzko coś poradzić? Trochę pokatalogowałem tą stronkę ale wszystko w katalogach z pr4 i wyżej.

PageRank nie ma wpływu na pozycje.

Jezeli wykonywales kosmetyke nie ma to znaczenia dla PR. Możliwe, ze odpłynęły wartościowe linki.

Piszesz, że ustawiłes witrynę z WWW - jeśli do tej pory była widziana bez WWW to moze to jest przyczyną ?

Jeśli nieistniejące linki skierowałes za pomoca 301 na główna ot byćmoze te nieistniejące (skoro były) spowodowały usunięcie PR.

Bez adresu strony teorii jest wiele. Paskiem PR bym sie neiprzejmował tylko pozycją i liczbą wartościowych linków prowadzacych do witryny. jest wiele stron z PR0 wiszacych w top10 i mających kilka lat.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

PageRank nie ma wpływu na pozycje.

Jezeli wykonywales kosmetyke nie ma to znaczenia dla PR. Możliwe, ze odpłynęły wartościowe linki.

Piszesz, że ustawiłes witrynę z WWW - jeśli do tej pory była widziana bez WWW to moze to jest przyczyną ?

Jeśli nieistniejące linki skierowałes za pomoca 301 na główna ot byćmoze te nieistniejące (skoro były) spowodowały usunięcie PR.

Bez adresu strony teorii jest wiele. Paskiem PR bym sie neiprzejmował tylko pozycją i liczbą wartościowych linków prowadzacych do witryny. jest wiele stron z PR0 wiszacych w top10 i mających kilka lat.

Strona została dość poważnie zmieniona(nie jej tematyka ale grafika i struktura),ale miało to miejsce ponad 3-mce temu.Dopiero teraz miałem czas się za to zabrać.Tych błędów indeksowania przez robota(nie odnaleziono 404) było dużo bo cała struktura strony uległa zmianie,więc tych przekierowań trochę mam.Mówisz że taka zmiana strony mogła po takim czasie zaowocować stratą PR ? Linki te najbardziej wartościowe są. Co do ustawienia to ustawiłem na domyślną z www i własnie ona miała pr4 i była bardziej zaindeksowana(chociaż muszę się przyznać że podkatalogowałem tą bez www :) )

no to mas zodpowiedź - wróc do wersji bez www :)

no to mas zodpowiedź - wróc do wersji bez www :)

Czy nie powinno być tak że jak ustawiam z www i bez jako jedną to bez znaczenia którą ustawię jako domyślną powinno zachować większy pr (przeciez to tasama strona)

W moim przypadku ustawiłem domyślną która posiadała większy pr a mimo to wybrało tą która aktualnie jest bardziej podlinkowana i wzwiązku z tym jej pr0.

Gdzie tu logika ?Możesz mi to naświetlić?

Przecież po ustawieniu widoczne są jako jedna więc podkatalogowanie obojętnie której nie powinno mieć znaczenia?

www i bez www to dwa rozne serwisy :)

teoretycznie PR powinien zostać przeniesiony - ale to trochę czasu trwa.

www i bez www to dwa rozne serwisy :)

teoretycznie PR powinien zostać przeniesiony - ale to trochę czasu trwa.

Sprawdziłem na stronce www.digiwebtools.com programem google banned check

i wyrzuciło mi najpierw ostrzeżenie

Warning: file_get_contents(https://www.google.com/search?q=site:https://deber.pl&hl=en&lr=&start=10&sa=N) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 503 Service Unavailable in /home/vnviews/public_html/google_banned.php on line 38

a nstępnie informację, że domena została zbanowana.

tylko za co?

zbanowana raczej nie jest bo przy site:domena pokazuje zaindeksowane strony. Ten programik raczej nie funkcjonuje poprawnie

nie wiem - nie znam strony wiec nei umiem odpowiedzieć - może za duplicate content (zaindeksowane wyniki z www i bez www)

sprawdx innym narzedziem.

edit: a strone ju zznam ;) deber - bana nie ma :)

nie wiem - nie znam strony wiec nei umiem odpowiedzieć - może za duplicate content (zaindeksowane wyniki z www i bez www)

sprawdx innym narzedziem.

edit: a strone ju zznam :) deber - bana nie ma :D

też sprawdziłem nie ma,ale zmiana tego PR mnie boli :-) . Nie lubię jak dzieje się coś a ja nie wiem z jakiego powodu...

wlaśnie a jak sprawdzić czy google traktuje domenę z www a bez jako jedną?

To przekierowanie raczej nie działa. Gdy wpisuje wprzeglądarce nazwadomeny bez www to powinno po otwarciu strony zmienić w pasku adresu z www. Po tym wnioskuje że to przekierowanie nie działa

Popraw mnie jeżeli żle myślę

zminiłem htaccess i teraz funkcjonuje poprawnie.

Pytanie czy samo ustawienie w narzędziach google bez zmiany pliku htaccess powodowało że strony z ww i bez przez google były widoczne jako jedna czy nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności