Skocz do zawartości

floaty i automatyczne szerokości dla divów

joketown

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką sytuację:

<div id="container">

<div id="sidebar">Menu</div>

<div id="content">Body</div>

</div>

Divy wewnątrz mają ustawiony floaty na left, aby były widoczne obok siebie. standard. Chcę, aby w przypadku gdyby sidebar miał 200px szerokości, a content np. 2000px to div "content" nie spadałby pod sidebara, a był dalej obok (w przeglądarce scroll poziomy mi nie przeszkadza). Jak to zrobić, bo ciągle ten content mi spada pod menu?

Wiem, że mogę na sztywno przypisać width do sidebar (np 300px) i dla contentu (np 1700px), a dla diva nadrzędnego sumę i wtedy jest ok, ale to mnie nie urządza, bo nie chcę by wszystkie strony miały taką szerokość, a jedynie to, których dane w divie content tego wymagają. W pozostałych przypadkach divy powinny się automatycznie dostosowywać do szerokości monitora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności