Skocz do zawartości

prawdopodobny włam na serwer

bruny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem, na calym moim serwerze we wszystkich katalogach, kazdy plik php dostał dopis do pierwszej linki,

przekierowujacy na inna strone, hosting twierdzi ze to nie ich problem, mam tam kilka stron i przejscie kazdego pliku php i usuniecie tej lini to pewnie dwa dni pracy, ma ktos moze jakies narzedzie do czyszczenia tego typu rzeczy ? dodam ze nie wystarczy usunac pierwszej linii,

poniewaz jest to dopisanie do pierwszej linii, ale mysle ze kod jest wszedzie taki sam , wiec zamiana na puste pole by wchodzila w gre

pozdrawiam i dzieki za wszelkie wskazówki

to nie jest włam na serwer (i słsuze ISP to olewa) tylko włamanie:

- poprzez program FTP (zapamiętane hasła)

- poprzez skrypt ktorego uzywasz na swoim koncie

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ten skrypt do usuwania bom może Ci się przydać, wystarczy że podmienisz funkcję removeBOM() - tylko uważaj to zmodyfikuje wszystkie pliki na FTP wiec zrób sobie backup!

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności