Skocz do zawartości

Wielowątkowa dodawarka do seokatalogów + Xrumer 7 mod

yokokeke

Rekomendowane odpowiedzi

DBC jest przeciążona, bo nie wszyscy producenci softu wypuścili aktualizacje po zmianie adresu konkurencji na de-captcher, poza tym dbc mniej zżera i wg mnie bardziej się opłaca

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Buzu, dzięki za info. Mam pytanko odnośnie współdziałania z xrumerem - to jest pełen automat, czy trzeba każdy obraze z osobna klikać, a xrumemer rozpoznaje? Jakoś nie bardzo jarzę jak to działa, a taka opcja najbardziej by mnie interesowała. Macie jakieś doświadczenia w połączeniu z xrumerem?

Brawo za system raportowania, nareszcie można zaznaczać błędy które chcemy poprawić i wyeksportować adresy do pliku txt.

z błędów i dziwnych zachowań jakie rzucają mi się w oczy:

- wszystkie comoboxy masz z opcją wpisania czy też zmiany - czy nie lepiej zrobić, skoro i tak wszystko wczytywane jest z bazy, jako read only ?

- nie działają sortowania na wszystkich datagridview, nie jest to potrzebne na wszystkich ale połowie tabel / gridów by się przydało

- podczas szukania podkategorii w oknie baza katalogów, program po Enterze powinien je dodawać, teraz to nie działa i trochę utrudnia.

- o co chodzi z tymi trybami pracy ?

Moja sugestia to zrobiłbym opcję z okna w którym są raporty, że po kliknięciu na dany link ładuje się strona z odpowiednią podkategorią do danego projektu i wypełnionymi polami, a pola, które są nadmiarowe user musi sam uzupełnić.

Czy będzie gdzie kiedyś opis aktualnej wersji co jest do czego i jak to działa, co zostało wprowadzone?

Program się rozwija dość szybko ale dla prostego usera nie wiadomo o co tam chodzi :D

Nowa beta do ściągnięcia w panelu, kilka głupich błędów się wdarło - już poprawione, pracuję jeszcze nad kilkoma rzeczami.

Andddrew: domontowałem sortowanie kolumny podkategorii. Mam nadzieje, że o tą chodziło bo nigdzie indziej chyba to się nie przyda?

Zauważone błędy.

1. Sortowanie - nie tylko o to mi chodziło. To tez jest fajne dzięki! Ale bardziej chodziło mi o sortowanie po podkategorii z lewej strony panelu. Bo teraz daje np bez ścisłego wyszukiwania "katalog" to mi wrzuci wszystkie katalogi. Ale też turystyczne, biznesowe itp. No i teraz mam bazę 1000 katalogów i musze tym suwakiem śmigac w tą i z powrotem, a tak by się zrobiło sort i siup

2. Nie ma proxy - nie wiem czy to zamierzone, ale brakuje mi tego. Jak dodajesz większą ilość wpisów, to wolę to robić z różnych ip.

3. Nowy edytor projektu - Tatmten stary byl dużo wygodniejszy i czytelniejszy, ale to może kwestia gustu.

4. Raporty - są SUPER. Ale mają jeden felefer - nie można z nich nic skopiować - wszystko przez eksport - a to pracochłonne i tworzy dużo plików. Tak to cyk Ctrl + C i wrzucam z powrotem katalogi do obróbki, po usunięciu błędów z projektu

5. System czasem się zawiesza i nie pobiera captch, tylko czeka na ręczne wpisanie. Czasem wystarczy raz zrestartować aplikcję i działa, czasem trzeba próbować kilkukrotnie.

Ogólnie super program, warty swoich pieniedzy a i więcej :D Dodałbyś tylko wiele kategorii i w ogóle byłby luzik

Dziękuję wszystkim za wszelkie uwagi i sugestie.

djurek: help jest w przygotowaniu, przyznaję się bez bicia, że miało to być dawno już zrobione, ale od kiedy weszła koncepcja przepisania całego softu od nowa (sqa 2), nie było już sensu pisać helpa dla starej wersji. Pełen opis funkcji i faq będą niebawem.

Buzu, KNS, ok przekonaliście mnie ;) domontuję tą funkcję. Myślę, że do tygodnia uda się to zrobić

ken: tak, dodajesz najpierw xr. Wchodzisz w raport, eksportujesz linki dla których jest "źle przepisany token" i dodajesz do listy dodawania. Wtedy ustawiasz OCR->manualny i można wpisywać obrazki.

Andddrew:

1. Tak już zrozumiałem, dopisane do listy do zrobienia

2. Proxy w przygotowaniu

3. z tym edytorem to jest podział - część woli stary część nowy, chyba trzeba by zrobić 2 wersje żeby zadowolić wszystkich:)

4. Dopisane do listy do zrobienia

5. Nie bardzo rozumiem jak to możliwe. W groupboxie OCR wybierasz sposób rozpoznawania (wpisywanie - manualne, xr, dbc)

zamulek: dzięki za info, sortowanie zrobilem na razie tylko do podkategorii. Tryby pracy jak sama nazwa mówi, dodawanie, indexacja, rejestracja :P

Serwer chyba zaliczył zwiechę, nie ma jak pobrać nowej wersji

Błąd 324 (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): Serwer zakończył połączenie bez wysyłania jakichkolwiek danych.

Edit: juz ok ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności