Skocz do zawartości

Wielowątkowa dodawarka do seokatalogów + Xrumer 7 mod

yokokeke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 426
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Wrzuciłem właśnie nową paczkę. Do pobrania sqa 2 beta 2. Kilka nowych rzeczy i sporo poprawionych błędów

Nowości / zmiany:

- Dodawanie do 3 podkategorii

- nowe okno wyboru podkategorii z bazy

- zmiany w strukturze plików bazy katalogów (konieczna ponowna indeksacja - beta2 nie obsługuje baz z wcześniejszych wersji)

- poprawiony błąd ścieżki

- poprawiona skuteczność indeksowania (odczytuje więcej szablonów)

- checkbox "zachowaj ustawienia katalogu" (indeksacja) został zamieniony na: "pomiń istniejące". Podczas indeksacji jeśli jest zaznaczony, soft pomija katalog jeśli jest już w bazie. Szczególnie przydatne jeśli indeksujemy katalogi na słabych hostingach, które często zaliczają wysypkę.

- poprawiony błąd w wybieraniu grupy. Tymsamym problem z dodawaniem z multikodem rozwiązany.

- zmiana w kolejności wybierania domyślnej grupy. Jeśli nie wybrano nazwy grupy, lub jest pusta soft znajduje najpierw tę która zawiera słowo "darmowy" jeśli nie ma, wybiera domyślną (zawiera "selected").

- okno bazy katalogów ładuje się tylko raz. Każdym następnym razem jeśli nie wyłączymy programu okno otwiera się błyskawicznie i ma zapamiętane ustawienia.

Jak jesteśmy w trybie indeksacji - to jak dodajemy z kliku plików tekstowych to nie są one łączone tylko jest dodawany z ostatniego pliku.

Po zakończeniu idneksacji i dodaniu linków z nowego pliku nie zeruje pozycji w katalogach "do indeksacji" i dodaje tylko "od ostatniej pozycji" do "ilość wpisów w pliku" np. dodajemy z pliku 100 katalogów, dodajemy nowy plik z 300 katalogami i dodają nam się od 101 do 300 z ostatniego pliku.

Przy dodawaniu z istniejącej bazy do indeksacji trzeba wybrać kategorie w katalogu i zamiast zapisać w nowej bazie adres katalogu zapisuje adres do wybranej kategorii.

Mam około 150 katalogów dla których program nie jest w stanie pobrać kategorii, podesłać Ci liste do sprawdzenia?

Druga rzecz nadal nie ma sortowania po kategoriach przy dodawaniu, dodaj to please.

poprawiłem właśnie jeszcze jedną ścieżkę, nowa paczka do pobrania, wystarczy skopiować sqa.exe (sqa 2 beta 2)

Andddrew: podeślij, trzeba przejrzeć :D to sortowanie musisz poczekać, na razie ważniejsze rzeczy na tapecie

z tym odczytem z bazy to nie ma tragedii, bo wczytuje się tylko raz. Później już błyskawicznie przy każdym kliknięciu. Pliki bazy są większe bo więcej danych przechowują, zoptymalizuję to w wolnej chwili, na razie muszę Wam ten tutorial spisać.

WebReklama: dzięki, popatrzę na to

Fajnie by było jak by przy "dodaj z bazy" nie zapamiętywało poprzednio wybranych kategorii, albo dodaj przycisk "usuńwszystkie wybrane kategorie". Bo jak się robi pare projektów jeden pod drugim to Ctrl + A nie działa wiec trzeba zaznaczać "Shoft + End" + prawy i "wyczyść".

Wiecej jak zaczniemy programikiem orać :)

Tutek by się przydał bo po 1 wersji to wchodzę i nie wiem czego się chwycić aby wybrać kategorie. Wystarczy godzinkę poświęcić aby krótko napisać co się i kiedy robi - wszystkim nowym nabywcom zwłaszcza to pomoże podjąć decyzję.

Skuteczne pozycjonowanie w Google. Promocyjna oferta na pozycjonowanie stron.

wrzuciłem nową pakę sqa 2 beta 2 - jest nowa reguła dla indexowania. Łapie sporo katalogów z którymi wcześniej był problem.

mindryl: chciałbym wyjaśnić kwestię supportu. Z supportem wszystko ok, odpisuję w miarę szybko (zwykle w tym samym dniu). Jeśli komuś nie odpisałem, proszę się nie gniewać tylko napisać jeszcze raz, bo najwidoczniej przeoczyłem/zapomniałem.

InterPR: w godzinkę to może nie:) najtrudniej chyba to wymyśleć co tam ma być bo z punktu widzenia twórcy wygląda na wydaje się jasne:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności