Skocz do zawartości

różnice w naliczaniu - raporty

infobank

Rekomendowane odpowiedzi

występują różnice w raportach:

- wyświetl płatności - kwota xxx

- raport np. miesięczny - kwota xxx + xxxx

1. skąd się biorą różnice?

2. który raport brany jest do wypłaty?

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Trochę możesz poczytać tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=10615

Ja zawsze na czeku mam kwotę skumulowaną - jak daję szczegółowe statystyki na kanały, to czasami parę centów się gdzieś gubi, ale generalnie nie mam zastrzeżeń. Różnice mogą wynikać z tego, że dodaję/usuwam jakieś kanały lub też z faktu, że google oddzielnie zalicza do statystyk odsłony i kliknięcia.

P.S. Mam za to zastrzeżenia co do opcji szybkiej edycji - trochę się polskie znaki "krzaczą" :)

dzięki, ale to trochę nie to - u mnie różnice między poszczególnymi raportami sięgają do 50$ (w miesiącu)

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

A robisz raport skumulowany, czy na poszczególne kanały? W tym drugim przypadku możliwe jest wyświetlenie tych samych klików kilkukrotnie, ponieważ mogą być np. w kanale URL i w kanale spersonalizowanym.

Ja często łapię się na to, że robię sobie raport i już cieszę się, że dzisiaj tak dobrze idzie, a tu zonk - zaznaczyłem nakładające się kanały - i trzeba wrócić do rzeczywistości :)

Tak raport skumulowany się liczy. W kanałach mogą policzyć Ci np. głowny kanał strony i do tego dodać 3 podkanały które masz zrobione na 3 reklamy które są na tej stronie. Tak to chyba działa, stąd różnica tak jak napisał mchrapka.

GuiStyles.com -serwis z plikami do modyfikacji wygladu pulpitu | blog.guistyles.com - mój blog o desktop modding | coxis.webhop.net - strona o ulepszaniu wyglądu linuxa

w raporcie skumulowanym jest więcej ....

niż na np. dziennym, miesięcznym ...

zobaczymy - w skumulowanym na koniec listopada było ponad 150, zobaczymy czy przyjdzie czek

Ale fakt, faktem niekiedy różnice są dziwne...

A tak w goóle skąd się biorą te różnice - odpada raczej pobiranie danych z różnych Serwerów Googla. To czyżby google aktualizowało każdy rapotr oddzielnie? Też mi się to nie wydaje optymalne...

Polskie Szlaki.pl - społecznościowy portal wycieczek po Polsce

Ale fakt, faktem niekiedy różnice są dziwne...

A tak w goóle skąd się biorą te różnice - odpada raczej pobiranie danych z różnych Serwerów Googla. To czyżby google aktualizowało każdy rapotr oddzielnie? Też mi się to nie wydaje optymalne...

jakto ja rozumiem to tak jak napisałem wcześniej

jeden kanał dla całej strony + pojedyńcze kanały dla tej samej strony

GuiStyles.com -serwis z plikami do modyfikacji wygladu pulpitu | blog.guistyles.com - mój blog o desktop modding | coxis.webhop.net - strona o ulepszaniu wyglądu linuxa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności