Skocz do zawartości

Czasem właściciele katalogów czynią osobiste wycieczki

Hermetis

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, że czasem w niektórych katalogach seo, admini kasują dane witryny ze względu na swoje prywatne odczucia tematyką, albo konkurencyjne z ich podobną branżą, nie mówię o katalogowaniu czy pozycjonowaniu. Tematyki, które próbowałem w kilku ( nie we wszystkich, to mniejszość) seo katalogach zamieścić, spotkały się ze skasowaniem nawet po paru dniach. Witryny były zgodne z prawem, nie obrażały nikogo. Prawidłowo wypełnione unikalne treści. ( mam specjalnie wyredagowane w edytorze unikalne opisy danych witryn, czasem po parę wersji). teraz nie chce upubliczniać tej durnowatej polityki niektórych seo katalogów. Ale myślę że jeśli nie dostanę logicznej odpowiedzi od adminów do których została wysłana reklamacja ujawnię dany seo katalog. Zwłaszcza że zostały pobrane pieniądze przez sms. Uważam to za złodziejstwo. Bo jeśli któryś miał na prawdę uwagę techniczną, mógł najpierw mi napisać argumenty. Czy ktoś się spotkał z takim rasistowskim podejściem moderacji?

uwazam ze słowem rasistowski pomyliles fora

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak ma się płatny katalog, to wypada podać przyczyne odrzucenia wpisu, ale ogólnie ja tez nie odpowiadam na meile typu: czy dodam, a czemu nie zaakceptowana, a jaki rozmiar buta mam. No ale ja nie mam płatnych ktalogów, a tam gdzie dodaję to nawet jak przyjdzie info czemu nie dodano strony to robie del, del, del :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

przy płatnych wpisach według mnie obowiązkiem jest napisanie powodu - w końcu to jest część moderacji, a za nią właśnie płaci użytkownik.

Przy katalogach tam gdzie jest opcja płatnego wpisu, staram się często pisać maila do właściciela wpisu z prośbą o poprawę - jeśli nie poprawia dopiero usuwam. Wiadomo, jeśli chodzi o te katalogi w których admini mają po 100 płatnych wpisów - tutaj bym zapewne już się w pisanie nie bawił :P .

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Jasne że czyjś katalog, czyjaś decyzja, nikt umowy nie podpisuje. Spodziewałem się masy oburzenia znacznie więcej, "seokatalogowców". Póki co nie napisałem konkretnie, co za katalogi prowadzą specyficzną politykę. Wśród wielu fajnie prowadzonych są i te, które analogicznie powiem- w ogóle nie powinny mieć jakichkolwiek wpisów. Po co im to niech są same w sobie, albo tylko dla znajomych. :P

Słowo "rasistowski" zamieniam na "dyskryminacje" - ok. Owszem zdarza się że coś jest nie tak z wpisem, albo gdzieś wystąpi babol ze strony wpisującego. Ale jeśli ktoś - bo i tak się zdarza wedle swoich tylko znanych kryteriów ( oczywiście pełnym do tego prawem) wykasowuje wpisy, to także wpisujący mają prawo ostrzec innych, żeby nie marnowali przykładowo sms, bo jegomość pan może focha zarzucić i bezprawiem czy swoim prawem głowę ściąć. Właściciel katalogu może wykasować wszystko co mu się podoba, wpisujący ma prawo to ogłosić. Nie generalizuje, bo wiele katalogów jest godnych podziwu i pozazdroszczenia wkładu pracy i funkcjonalności. Ale są i dziwolągi że tak rzeknę i zdania nie zmienię bo trudno w tej sytuacji... Jeśli znów urażęęęę waćpana któregoś to trudno zadosćuczynię kiedyś przy okazji czym popadnie...Pozdrawiam i proponuje nie zamykać tematu, by sprawiedliwość i tu przyblokowała monopol szerzący się niczym pa-zuzu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności