Skocz do zawartości

Realizacja zapłaty za teksty

SEM Light

Rekomendowane odpowiedzi

[edit]

co do tytułu oczywiście realizacja zapłaty za teksty - moje przejęzyczenie

Witam,

Dostałem przedwczoraj maila od jednej z nowopowstałych firm hostingowych na naszym rynku

z prośba o napisanie 10 artykułów. Cena za te artykuły jest śmieszna bo było to 14 zł.

Teksty napisałem w 3 godziny i wysłałem je od razu na maila z danymi do przelewu.

Dzisiaj dostałem informacje, że przelewy realizowane są w ciągu pięciu dni

od otrzymania tekstów.

Czy jest to jakoś poparte prawem, czy jest to po prostu własne widzimisię?

Trochę głupi wydaje mi się fakt, że firma hostingowa, której podstawowym działaniem

powinna być szybkość reakcji leci w kulki o tak banalną kwotę jak czternaście złotych.

Wiadomo, że sobie poczekam, nie zależy mi aż tak bardzo, ale chodzi przede wszystkim o sam fakt.

To ma być poważny usługodawca? Chcielibyście czekać na domenę 5 dni?:)

Co o tym myślicie? Rozumiem, że nazwy firmy chyba nie mogę ujawnić? Choć chciałbym

bo dla mnie to jest trochę niepoważne i wolałbym was przestrzec...

wysokiej jakości pokrowce na kolumny i statywy

Skoro nie umawialiście się na konkretną datę przelewu, to nic w tym dziwnego. To firma, więc często są jakieś "problemy z księgowością", "bo muszą coś tam podpisać". Inna sprawa, że zbliża się weekend, więc pewnie więcej jak 5 dni sobie poczekasz.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Jest to jak najbardziej normalne. Zauważ że ktoś może zlecać dużo tekstów, musi mieć czas na sprawdzenie i na wysłanie przelewu. Wiec 5 dni wliczając w tym weekend to normalny termin. W firmach przeważnie terminy za fv to 7 czy 14 dni, wiec co to jest 5 ?

Nigdy nie spotkałem się jeszcze bym musiał czekać pięć dni na realizacje przelewu nawet w przypadku umów,

dlatego nie dopominam się, tylko po prostu jestem ciekaw smile.gif

To załóż firmę, wystawiaj fv z terminem płatności 7/14 dni to będziesz wiedział... :)

To załóż firmę, wystawiaj fv z terminem płatności 7/14 dni to będziesz wiedział... :)

A potem jescze trzeba czekać drugie tyle by płatność odnotowała sie na naszym koncie, człowiek ma farta jak ponaglac nie musi, życie...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Pewno robia tak tez ze wzgledow praktycznych - zbieraja wszystkie faktury, rachunki z calego tygodoni i np. w piatek zawoza do ksiegowej, ona im to rolzicza i sla przelewy.

Jak sie inaczej nie umowiales to sie nie dziw. Poza tym jakbys sam wystawial faktury, czy rachunki to tez bys dawal jakis czas klientowi na ich oplacenie i zapewne tak jak ktos wpsomnial byloby to 7 dni lub 14.

Moze tez dochodzic najprostrze rozwiazanie - wyslanie przelewu poczta, ktory moze 'isc' wlasnie do 5 dni :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czasem musi, i to do tego duże firmy zajmujące się księgowością od kilku dni powinienem mieć przelew na koncie i ciągle słyszę "przelew zatwierdzony ,przelew wysłany, a jak niema tak i niema

masz tu dużo racji, ostatnio dostałem zlecenie od sporej spółki i księgowośc oraz gość ktory mi zlecał zarzekał się że przelew poszedł :) mimo to nie było nic..

telefon do szefa pomógł a okazało się ... że szef miał zrobić przelew ale faktura się zagubiła :( heh

także im większa spółka tym barzdiej się wszystko może pomotac i przelewy wchodzą później..

Kilka dni to normalna sprawa. Weź pod uwagę, że nie jesteś jedynym podwykonawcą oraz fakt, że w firmie zawsze jest sporo spraw do załatwienia.

Nie leci się z jednym przelewem do banku lub zleca dyspozycje elektronicznie. Takie rzeczy często są na stale zaplanowane np. raz dziennie, dwa razy w tygodniu itp.

Jeżeli zależy Ci na szybkiej płatności, pytaj o to i umawiaj się przed podjęciem zlecenia.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności