Skocz do zawartości

filtr?

dudi64

Rekomendowane odpowiedzi

Na jednej ze stronek mam dziwną ?? ( czy dziwna nie wiem ) sytuacje . Stronka była pozycjonowana głównie na 2 frazy. Anchory w linkach nie były specjalnie zróżnicowane , ale tez nie były tylko pod jedna fraze . Pozycjonowana linkami z innych stron zarówno moich jak i wielu naprawdę dobrych stron tematycznych, katalogi , trochę precli , blast . To w zasadzie wszystko. Na jedna fraze z TOP1 nagle spadło na 7 pozycję . NA druga fraze z TOP2 na 15 . Wiele podstron na swoje frazy były w TOP3 . Tylko że teraz strona główna spadła na pozycję jakie podałem powyżej , natomiast podstrony całkowicie w otchłań. Gdzies na samym końcu wyszukiwania. Linki prowadzące do mnie nie poznikały.

Skoro filtr to czemu spadek o tak niewiele pozycji.. . A gdzie podziały się podstrony. Na 2-3 dni przxed tymi spadkami przyznano tej stronie w narzędziach sitelinki. ;))) . Co z tym robic . Linkowac i czekac , czy olać i robić nowa stronę .

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

U mnie też od wczoraj wyniki szaleją. Jedna stronka spadła na frazę tytułową z top 10 na top 30, druga w ogóle wyleciała gdzieś za top 50 i przeskoczyła z głównej na podstronę. Na innych stronkach miałem jednodniowe spadki -10/+10. Nerwowo się robi :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Moim zdaniem problem polega w blaście.

Z niepotwierdzonych moich obserwacji wynika, że coraz bardziej liczy się regionalizacja linków. Stad spadki i osłabienie działań XR.

Poza tym filtr przy spadku z 1 na 7 pozycję?

Z tego wynika że 99% stron w google ma filtr.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Dlatego napisałem "filtr?" . Ale dlaczego wywaliło wszystkie podstrony.A stały w topach od długiego czasu.A teraz dokładnie wszystkie hen,hen na szarym końcu.

Blast był z serii "kinder blastów " .

No nic czekamy i zobaczymy.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

U mnie też od wczoraj wyniki szaleją. Jedna stronka spadła na frazę tytułową z top 10 na top 30, druga w ogóle wyleciała gdzieś za top 50 i przeskoczyła z głównej na podstronę. Na innych stronkach miałem jednodniowe spadki -10/+10. Nerwowo się robi :-)

Mam dokładnie to samo ;)

mniej znaczy więcej

U mnie jest ciekawa sytuacja. Pozycjonuję 2 strony tej samej firmy. Firma ma w nazwie frazę kluczową w postaci "slowo1 i slowo2". Dlatego fraza pojawia się w title na obu stronach. Strona1 - kilkuletnia domena z pr3, strona2 - całkiem nowa strona.

Ponieważ fraza nie jest zbyt trudna, była na nią tylko lekko pozycjonowana strona1, natomiast strona2 była pozycjonowana na frazę "slowo2 i slowo1" (takie życzenie klienta). Przez dłuższy okres czasu strona1 była w top 10 na pozycjonowaną frazę, a w ostatnich dniach nagle wypadła poza top 300, natomiast do top 10 wskoczyła strona2, w ogóle nie pozycjonowana dokładnie na tą frazę (wcześniej pojawiała się gdzieś w top20-30).

Jest możliwość że google rozpoznało że obie strony są tej samej firmy i "podmieniło" stronę1 na stronę2?

Innego pomysłu nie mam, bo nie było powodów do filtra, a zmian na stronie nie było żadnych w ostatnim czasie. Dodam że jedyne linkowanie wzajemne między witrynami to jeden link w stopce ze strony2 do strony1.

• 2 tygodnie później...

W GWT jest wszytko OK, w kodzie tez się nie dokleiło. Natomiast co jakiś czas do top 10-20 mi wskakują podstrony danej witryny(różne) i wypadają. Na inne frazy nic się nie dzieje,a były nawet bardziej linkowane. Nie wiem już, może trzeba główną bardziej podlinkować na tą frazę, w końcu to była jedna z łatwiejszych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności