Skocz do zawartości

Bitcoin

SMYS

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to system dąży do tego, aby wygenerować 21 milionów bitcoinów i wtedy skończy się zabawa w mining. Ale póki co co 10 min rozdawane jest 50 bitcoinów, ale trafiają one do komputerów, które najszybciej coś tam rozwiążą, dlatego jest coraz trudniej, bo ludzie z lepszymi kompami przychodzą :)

Gry na pc to najlepszy sposób na odpoczynek po pracy.

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też nie słyszałem o tym, ale poczytałem i o ile na początku wyglądało to interesująco, to potem przeczytałem m.in.:

Węzły (programiki klientów) które mają włączone generowanie monet próbują z tych otrzymanych informacji o transakcjach obliczyć pewną krótką liczbę przy pomocy funkcji skrótu. Jeśli uda się to węzłowi to rozgłasza to sieci że mu się udało - tworzy blok który rozgłasza to wszystkim podłaczonym węzłą. Weżły te sprawdzają ten blok (tu sprawdzenie jest trywialnie proste). W nagrodę otrzymuje od sieci 50 montet ! Sieć tzn. węzły regulują ilość powstających bloków tak aby powstawało ich około 6 w ciagu godziny (średnio co 10 min powstaje blok - ograniczona inflacja)

Czyli ograniczenia są i jak napisał Carnagge, kto wie ile bloków powstaje na lewo.

Przeczytałem też fajną wypowiedź:

Właśnie odkryłeś o co w tym systemie chodzi - kupujesz wirtualne COŚ za prawdziwą kasę.

Która od razu skojarzyła mi się z:

Dawno, dawno temu, w pewnej wiosce w Indiach pewien mężczyzna obwieścił,

że będzie kupował małpy płacąc po $10 za sztukę.

Wieśniacy, widząc, że małp dookoła jest pod dostatkiem, wyruszyli do

lasu, aby je łapać. Mężczyzna kupił tysiące małp po $10, ale kiedy ich populacja zaczęła się zmniejszać, wieśniacy zaprzestali starań. Mężczyzna zatem ogłosił, że zapłaci za małpę po $20. To sprawiło, że wieśniacy wzmogli starania i znowu zaczęli łapać małpy.

Wkrótce populacja małp jednak spadła jeszcze bardziej i ludzie zaczęli

wracać do swoich gospodarstw. Stawka została podniesiona do $25 , ale małp zrobiło się tak mało, że problemem było w ogóle zobaczyć jakaś małpę, a co dopiero ją złapać.

Nikomu nie udało się złapć i sprzedać małpy za $25. Mężczyzna zatem ogłosił, że kupi małpy po $50 za sztukę!

Ponieważ jednak musiał udać się do miasta w ważnych interesach, jego asystent pozostał w wiosce, aby prowadzić skup w jego imieniu. Pod jego nieobecność asystent zaproponował wieśniakom:

Popatrzcie na tę ogromne klatki i te wszystkie małpy, które skupił. Sprzedam je wam po $25 , a gdy mężczyzna wróci z miasta, odsprzedacie mu je po $50.

Wieśniacy wydobyli swoje oszczędności i wykupili wszystkie małpy. I nigdy więcej nie zobaczyli już ani owego mężczyzny, ani jego asystenta - tylko same małpy.

Witajcie na WALL STREET!

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Z tego co mi wiadomo to system dąży do tego, aby wygenerować 21 milionów bitcoinów i wtedy skończy się zabawa w mining. Ale póki co co 10 min rozdawane jest 50 bitcoinów, ale trafiają one do komputerów, które najszybciej coś tam rozwiążą, dlatego jest coraz trudniej, bo ludzie z lepszymi kompami przychodzą :)

Zabawa skończy się dużo wcześniej, ponieważ co 4 lata obniżana jest nagroda za policzenie o połowę, a trudność tejże zagadki rośnie wraz z przybywającym sprzętem do liczenia.

Pesymista powiedziałby, że już się skończyła.

A odpowiedzią na twoje zdanie jest właśnie wspólne liczenie. Kase dostajesz codziennie, w wysokości odpowiedniej do twojego wkładu. Jeśli będziesz liczył jakimś starym szrotem to dostaniesz 0,01BTC/dzień i na prąd nawet nie zarobisz ;)

Wieśniacy, widząc, że małp dookoła jest pod dostatkiem, wyruszyli do lasu, aby je łapać.

Brawo. To jest najlepsza idea w każdej branży.

Możesz wziąć zlecenie na trudne hasło i się męczyć 10 miesięcy po czym zawiśniesz na 11 miejscu, albo wziąć zlecenie od 'wieśniaka' na hasła, które wskoczą po kilkunastu linkach i zacząć go fakturować na nie małe pieniądze.

W każdym systemie czy to wall street czy cokolwiek innego, będą grube ryby i płotki zwane wieśniakami, na których się zarabia najlepiej. Jeśli znajdziesz system, w którym będą sami wyjadacze, to gwarantuje Ci, że za dużo nie zarobisz ;)

Cała zabawa polega na tym by być po właściwej stronie.

I gwoli ścisłości nikogo nie namawiam do wzięcia udziału w tej zabawie i nie chcę go bronić. Być może cała ta idea padnie za rok. Kto wie.. Ja tylko podjąłem ryzyko gospodarcze inwestując w sprzęt, a wątek tutaj zacząłem z ciekawości czy są tutaj ludzie otwarci na nowe rzeczy, czy raczej tacy, gdy zobaczyli Facebooka i Grupona miesiąc po otwarciu powiedzieli ze to kupa, a patrząc z perspektywy żałują, że nie zrobili klona.

Jeśli to się okaże hitem, będę do przodu, jeśli nie, zostanę ze sprzętem generującym całkiem dużo ciepła :)

SMYS - problem z Twoim przykladem akcji jest nietrafny. Po pierwsze jak ktos ma odpowiednio duzo akcji to moze sobie isc do fimry i zarzadac krzesla prezesa, ale to nieistotne. Istotne jest to, ze akcji jest wypuszcza okreslona pula i decyduje o tym wlasciciel. nikt sobie nie moze generowac samemu akcji, tutaj natomiast jak widac mozna sobie samemu generowac monety.

Co do Twojego przykladu z pozycjonowaniem to nie wiem kto na cos takeigo bys ie zgodzil. To chyba tylko jakies pokemony hadluja miedzy soba realnymi rzeczami za jakies bitki, bo nikt zdrowo myslacy na cos takiego sie nie zgodzi.

Ptaq to najlepiej opisal tym cytatem - "Właśnie odkryłeś o co w tym systemie chodzi - kupujesz wirtualne COŚ za prawdziwą kasę."

Wg. mnie jest w tym jakis walek, bo na bank tworca tego systemu musi na tym jakos zarabiac. To nie jest tak, ze nie ma wlasciciela, bo jednak ktos wylania zwyciezcow i przelewa te bitki, wiec ktos tym zarzadza. Jak ktos prowadzi taki projekt to na pewno na nim niezle zarabia, a pytanie pozostaje nie czy zarabia, tylko w jaki sposob.

Mozliwe jeszcze, ze to co trzeba liczyc jest w jakis sposob wykorzystywane. Nie wiadomo przeciez co jest liczone moze np. sa rozkodowywane w ten sposob jakies hasla itp. Wyrgywa niby najszybszy,a le uzytkownicy nie zweryfikuja, kto jest naprawde najszybszy, wiec juz mogly tysiace komputerow skonczyc zadanie, oni poczekaja, az wszystko co chcieli zostanie 'przeliczone' i dopiero oglosza zwyciezce.

[edit] Oczywiscie nie krytykuje Towjego pomyslu na zarobek. Bo skoro masz kompa i mozesz zdobywac jakies bitki, a je spieniezyc to super. Pod awrunkiem, ze nic na to nie wydajesz (nie liczac czesci do kompa). Mnie po prostu zastawaia cala konstrukcja tego systemu i ukryty w nim sens.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Wg. mnie jest w tym jakis walek, bo na bank tworca tego systemu musi na tym jakos zarabiac. To nie jest tak, ze nie ma wlasciciela, bo jednak ktos wylania zwyciezcow i przelewa te bitki, wiec ktos tym zarzadza. Jak ktos prowadzi taki projekt to na pewno na nim niezle zarabia, a pytanie pozostaje nie czy zarabia, tylko w jaki sposob.

Mozliwe jeszcze, ze to co trzeba liczyc jest w jakis sposob wykorzystywane. Nie wiadomo przeciez co jest liczone moze np. sa rozkodowywane w ten sposob jakies hasla itp. Wyrgywa niby najszybszy,a le uzytkownicy nie zweryfikuja, kto jest naprawde najszybszy, wiec juz mogly tysiace komputerow skonczyc zadanie, oni poczekaja, az wszystko co chcieli zostanie 'przeliczone' i dopiero oglosza zwyciezce.

Na pewno widziałeś u kolegi program do torrentów :) i jak to działa. Odpowiedz sobie kto jest właścicielem tej sieci?

A potem przeczytaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

A tak wygląda przykładowy blok https://blockexplorer.com/block/00000000000...eeac181bbe02499

Tutaj macie ciekawą dyskusję na ten temat: https://prawda2.info/viewtopic.php?t=16354

Dla mnie to wałek jak nic, po prostu jakiś cwaniak znalazł sobie niszę i ją zagospodarował. Tylko patrzeć jak będzie wysyp podobnych pomysłów. :)

Wszystko opiera się za założeniu, że obecne waluty tracą wartość i w końcu nadejdzie chwila kiedy będą bezwartościowe. Problem w tym, że ten cały wirtualny pieniądz swoją wartość opiera/przelicza właśnie w relacji do tych walut... Dzisiaj bitcoin kosztuje 7$, jak dolar padnie to jaką wartość będzie miał bitcoin? :P

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności