Skocz do zawartości

"Strony przejściowe"

Twarzoneti

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycje w menu to subdomeny, więc nie przenosi do zewnętrznych stron.

Ja tam się odważyłem kliknąć pierwszy lepszy link "DB Kredyt" i otworzyło się okienko innej domeny niż v10. Dla mnie mistrzostwo świata ten serwis : top1 na ciężką frazę , duży PR . Szacunek dla właściciela, ze to potrafił zrobić. To nie żaden konkursik - kto na chwilę jest pierwszy.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja tam się odważyłem kliknąć pierwszy lepszy link "DB Kredyt" i otworzyło się okienko innej domeny niż v10.

To nie jest menu. Zobacz wyżej:

* V10 główna

* |

* Video

* |

* Forum

* |

* F1

* |

* Rajdy

* |

* Amerykany

* |

* 4x4

* |

* Tuning

* |

* Motocykle

* |

* Motorsport

* |

* Eko

* |

* Flota

* |

* Gry

* |

* RC

* |

* Firmy

* |

* Narzędzia

* |

* Prawo

* |

* Facet

Moim zdaniem wszystko jest w porządku.

Skoro to nie jest strona przejsciowa, to moze inne pytanie.

Czy ta strona (i mase innych poddomen tej domeny z site=1) jest strona z kontentem stanowiacym wedlug Google duza wartosc ? Czy o taka zawartosc chodzi Matowi Cuttsowi i innym Goglarzom ? Czy taka zawartosc promuje algorytm Googla ?

Czy strona bez tresci i zawartosci w topie to mistrzostwo swiata jak pisza tu niektorzy, czy moze jakis wiekszy walek - kolesiostwo z ominieciem pewnych regul ?

I jeszcze raz powtórzę - są również podstrony w obrębie domeny głównej.

Pokaz jedna podstrone, ktora sie rozpoczyna adresem - https://www.kredyty-samochodowe.v10.pl/ i nie jest to index.php, bo nie moge takowej znalezc.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czy strona bez tresci i zawartosci w topie to mistrzostwo swiata jak pisza tu niektorzy, czy moze jakis wiekszy walek - kolesiostwo z ominieciem pewnych regul ?

Po prostu właściciel tej domeny zna się na SEO ;)

Pokaz jedna podstrone, ktora sie rozpoczyna adresem - https://www.kredyty-samochodowe.v10.pl/ i nie jest to index.php, bo nie moge takowej znalezc.

Tak jak napisano, subdomeny są podstronami ;)

E:l

nihil fit sine causa

Po prostu właściciel tej domeny zna się na SEO ;)

Tak to jest 'tylko w Erze'.

Mega serwis oparty na dziesiatkach poddomen polinkowanych miedzy soba bez zawartosci tylko z progrmamami partnerskimi stale utrzymujacy sie w topach najmocniejszych fraz - bez udzialu kogos w goolu jest niemozliwy w obecnych czasach.

Carnagge - dyskusja typu strona-podstrona-subdomena do niczego nie prowadzi i jest jałowa. To że jest wypozycjonowane na podstronę/subdomenę to żadne zdziwienie, bo jak sądzę też linkujesz do podstron. A jeśli to uważa się za jakiś rodzaj dziwnego przypadku, bądź - jak chce Twarzoneti - jakiegoś megaprzekrętu, to oznacza, że zamiast snuć spiskową teorię dziejów raczej powinno się przeanalizować ten przypadek. Również dla zweryfikowania lub zmodyfikowania twierdzenia, że dla G domena i subdomena to całkiem inne i kompletnie autonomiczne twory.

I dalej będę się upierał w twierdzeniu, że choć oparty na subdomenach, to serwis cały czas zachowuje spójność wizualną, merytoryczną i wszystkie subdomeny wywodzą się z jednej nadrzędnej domeny. Nie prowadzą do treści z zewnętrznych lokacji. Może więc to ma znaczenie jednak...

No i łaskawie zauważcie i nie dziwcie się aż tak bardzo wysokiej pozycji - serwis istnieje od 2006 roku. Ponadto przez dużą ilość zamieszczanej tam treści serwis musi mieć swoją "moc". Bo to jest serwis a nie stronka jakaś i jak zauważyłem - nowe treści się ciągle pojawiają, również i dzisiaj.

Ja tam uwazam, ze jest wszystko ok. Wszystko zalezy od dobrego SEO i mozna nawet z site=1 wskoczyc do top1. Tylko nie piszcie, ze serwis ma podstrony w formie subdomen, bo to jest wielka bzdura. Podstrona to nie subdomena. Oczywiscie w tym przypadku Google dobrze wie, ze te wszystkie subdomney sa spojne i skladaja sie na jeden serwis, jednak to nie zmienia faktu, ze na 1 miejscu jest strona bez podstron.

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No to się rozumieliśmy ;) Ja też uważam, że wszystko jest ok i zgadzam się z Twoją opinią.

A dla autora tego wątku: patrzysz bardzo pobieżnie i - mam prawo tak sądzić - nie potrafisz tego przeanalizować normalnie, bo albo brak wiedzy albo brak chęci, by się do tego przyłożyć. Nie ma w tym żadnego przekrętu (bo że niby G mam wchodzić układ z jakimś drobnym użytkownikiem? ;) a niby po co i co z tego ma? ), a raczej kilka lat pracy przy serwisie i pewnie odpowiednia wiedza seo.

mozna nawet z site=1 wskoczyc do top1.

Pewnie, ze mozna, tylko na stronie musi byc jakas tresc - najlepiej dobra, unikatowa, ciekawa - wedlug tego co wszedzie glosi niejaki Matt. A moglbys na tej wskazc jakakolwiek tresc poza obcymi iframe ? Jak strona bez tresci moze byc w ogole w wynikach ?

Nie ma w tym żadnego przekrętu (bo że niby G mam wchodzić układ z jakimś drobnym użytkownikiem? :)

Kto mowi o takim ukladzie. Sadzisz, ze odpowiedni pracownik Googla nie moze naznaczyc zarowno negatywnie jak i pozytywnie jakiejs domeny ?

Spytam jeszcze raz : Gdzie jest tresc omawianej witryny ?

Po prostu właściciel tej domeny zna się na SEO !!!

Ten właściciel powinien organizować szkolenia - jeśli jeszcze tego nie robił. Jak wszelkie do tej pory olewałem to na to bym się wybrał. Chociaż raczej woli pewnie dla siebie zostawić tajemnicę........

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jak bedziesz sluchal Matt'a z Google to za daleko w SEO nie zajdziesz !!! To co on mowi, a to co sie dzieje w SERPach to zupelnie dwie inne sprawy.

Ja tez mam strone z zupelnie pusta jedna strona (czysty plik index). Zostala troche podlinkowana i wskoczyla do top3 na kilka interesujacych fraz. Co prawda fraza nalezaca do latwych, ale to pokazuje, ze mozna zuplenie bez tresci trafic do topu i sie tam utrzymac. Obecnie moja stronka jest tam juz z 2 mc - mialem robic serwis, podlinkowalem domene i jednak odpuscilem, a ta wskoczyla na pozycje.

mam strone z zupelnie pusta jedna strona (czysty plik index)..........to pokazuje, ze mozna zuplenie bez tresci trafic do topu i sie tam utrzymac.

To w pewien sposób pokazuje jak bardzo liczy się dla G unikalna treść ;)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności