Skocz do zawartości

"Strony przejściowe"

Twarzoneti

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie, o czym wy gadacie. To nie jest witrynka z dwoma podstronkami. To jest serwis, który istnieje 5 lat i ciągle aktualizowany. I nawet jeśli docelowa strona jest uboga w tekst, to jest to część całego serwisu. A jak się czyta wypowiedzi na tym forum i nie tylko, "siła" całej witryny ma znaczenie również na jej poszczególne elementy. Jakie? Pewnie nawet G do końca nie wie :)

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wydaje mi się, że gdyby ta podstrona z kredytami wizualnie znacznie się różniła od całości serwisu to nie byłaby tak wysoko w serpach. Myśle ze jej moc bierze się właśnie z powiązania ze stroną główną, która niewątpliwie jest wartościowa i ma powera.

Zdaje mi się, że google w jakimś tam stopniu porównuje strony ze sobą, pod względem układu może i kolorystyki.

Ciekawa sprawa.

Wydaje mi się, że gdyby ta podstrona z kredytami wizualnie znacznie się różniła od całości serwisu to nie byłaby tak wysoko w serpach.

Tą drogą, to taki onet, wp i inne tego typu podobne były by na wszystko co się tylko rusza w najwyższym top

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

jezusie chrystusie.....

Z jednej strony mamy zielonego chłopaczka który nasłuchał się za dużo mata cuttsa na youtube i wydaje mu sie teraz ze wysokie pozycje dostaje się za "najlepiej dobra, unikatowa, ciekawa" treść a jak coś do tej prawdy objawionej nie pasuje to jest to z pewnością jakiś przekręt pracowników googla albo inny spisek żydokomuny albo masonerii.

"bez udzialu kogos w goolu jest niemozliwy w obecnych czasach" - W obecnych czasach? A czym się różnią obecne czasy od tych nie obecnych?

A tak już sobie przypomniałem! W obecnych czasach liczy się tylko "najlepiej dobra, unikatowa, ciekawa" treść! Dzięki za przypomnienie ;)

Z drugiej strony mamy starych wyjadaczy, którzy zastanawiają się dlaczego strona jest wysoko w wynikach. ;)

Różne kredyty pozycjonuję od 2007 roku i jak zaczynałem to V10 już było +/- w topie. Od tego czasu przeżyło już pewnie z kilka setek spamraportów i gdyby coś było nie tak to dawno by już poleciało.

Wybaczcie, jeżeli kogoś obraziłem ale PiO i tak służy już głównie do pisania głupot więc i tak nikt tego poważnie nie potraktuje :)

Głupoty, głupoty,

że serwis ma mało treści? A po co ma mieć więcej? Kur... jak szukasz kredytu samochodowego to czego szukasz? Encyklopedii gdzie na 1000 stron są opisane rodzaje kredytów czy ofert kredytowych (tak jak jest na v10)? Oczywiście szukasz tego co jest na v10. I moim zdaniem z tego powodu ten serwis nie powinien nigdy dostać kary od G - zawiera to czego internauci szukają!!

Co do szkoleń to ja obstawiam że robi to jakaś agencja seo-wa z Polski. Moim typem tutaj jest ACR vel. K2 search. Jak szukasz szkolenia od takich speców jak Ci którzy robią takie serwisy to gadaj z nimi - z tego co wiem to szkolą.

Ponieważ ogólnie przez ten wątek zainteresował mnie temat kredytów....:D , to przy okazji mogę dodać, że nie potrzeba nawet "Pogromców Mitów", aby stwierdzić, że kontent nie ma znaczenia, oraz nie ma żadnego duplicate content.

WSZYSTKIE strony kredytowe (nie tylko ta o której jest wątek) to jeden wielki brak kontentu i jeden wielki duplikat i wszystkie pięknie są od wielu lat na wysokich pozycjach. Nic tylko je naśladować i kosić kasę :P

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zająłem się 'pracą u podstaw' - czytam podstawowe informacje i porady dla webmasterów...... (kiedyś trzeba się tm zająć...;) ) :

https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=76465

Jednak zasada jest taka, że strony składające się z programów partnerskich nie powinny być wysoko :

".......Witryny zawierające wyłącznie treść stowarzyszeniową wyświetlaną na wielu innych stronach internetowych nie będą zajmować wysokich pozycji w wynikach wyszukiwania Google......" (zaktualizowano 03/20/2011 )

To jakby jest w skrajnej sprzeczności ze stanem obecnym, poruszonym na tutejszym przykładzie.

M

• 3 miesiące temu...

Witam zwracam się do was z pytaniem:

Google ostatnio zbanował moją podstronę:

www.magazynpilkarski.pl/relacje-live.html

Od kilku lat stała ładnie w wynikach na 1 pozycji (pod frazą - relacje live), gdy nagle stwierdziliśmy, że fraza mecze na żywo to lepsza fraza, ale żeby uniknąć spadku w googlach nie tykaliśmy głównego linka, tylko stworzyliśmy nowy:

www.magazynpilkarski.pl/mecze-na-zywo.html , który automatycznie przekierowuje użytkownika do adresu: www.magazynpilkarski.pl/relacje-live.html

po takim zabiegu nasza podstrona: www.magazynpilkarski.pl/relacje-live.html wyleciała z indeksu, a ta nowa nie została jeszcze zindeksowana/bądź została zbanowana

Pytanie do was - czy została zidentyfikowana jako strona przejściowa o ile to możliwe w linkach wewnętrznych. Chyba, że widzicie jakieś inne logiczne rozwiązanie. za odpowiedzi będe wdzięczny. Pozdrawiam

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Zbanowana może być tylko cała strona a nie podstrona.

Podstrona mogła co najwyżej wylecieć z indexu lub złapać filtra.

www.magazynpilkarski.pl/mecze-na-zywo.html przekierowuje na https://www.magazynpilkarski.pl/wyniki-na-zywo.html a nie na www.magazynpilkarski.pl/relacje-live.html

https://www.magazynpilkarski.pl/wyniki-na-zywo.html znajduje się w indeksie

Więc już się trochę z tymi przekierowaniami pogubiłem !!!

hey

mecze-na-zywo.html

przekierowuje na: /relacje-live.html

w przypadku gdy nie ma ustawionych polskich relacji live jest kolejne przekierowanie do

/wyniki-na-zywo.html

czyli do podstrony ktora tresc bierzemy od innego serwisu !!!

czyli nie ban tylko filtr tak?

skoro filtr to za co?

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Trwa to od tygodnia, ale to była jedna z naszych najlepiej prosperujących fraz

więc reaguje szybko

Problem polega na tym, że takie przekierowania są ze względu na ciężar strony, gdybyśmy zrobili jedną podstronę dla relacji live polskich a drugą dla zagranicznych to serwer by był przeciążony. Już teraz zdarza się nam mieć "upadki" serwera, gdy w daną relacje live wejdzie zbyt duża ilość ludzi. Zależy nam na wytłumaczeniu tego filtra, gdyż ruszyliśmy z kopyta nad pozycjonowaniem i optymalizacją, bo 150 tys unikalnych na miesiąc to za mało.

Pomóżcie i piszcie spostrzeżenia, a ja potestuje z przekierowaniami na innych serwisach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności