Skocz do zawartości

Zlecenia.przez.net wykonawca nie wywiązuje się z realizacji zlecenia

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zdaje sobie sprawę, że nie jest to forum ani support portalu zlecenia.przez.net jednak mam pewien problem.

Ogłosiłem aukcje, wybrałem zwycięzce, zapłaciłem koledze a on zamiast 1 dniowe czasu realizacji pisze mi nagle, że będzie to trwało 3 dni robocze. Co mnie już okropnie zgotowało. I napisałem, że przecież miało to być w ciągu jednego dnia a on na to, że ok ale to będzie tak na szybko zrobione i w ogóle. Pokusiłem się o nie obcą mi ironiczną riposte w stylu, że kupiłem i oczekuje tego co potrzebuje w określonym czasie, ja nie pisałem oferty za niego.

Czekam już drugi dzień. Jak z tym walczyć?

Jak z tym walczyć? Nie płacić przed wykonaniem zlecenia albo żądać umowy na piśmie lub faktury. Wtedy zawsze znikają oferty typu "50% taniej tylko u mnie" lub "wykonanie od ręki".

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

8 §3

Kwota wpisana w pole "cena" jest wiążąca. Podany przez Zleceniobiorcę termin wykonania wpisany w pole "Termin wykonania" jest wiążący. Jeżeli oferta cenowa lub termin wykonania nie są ostateczne, Zleceniobiorca zobowiązany jest nie wypełniać danego pola, co oznacza wybranie wartości "do negocjacji" zamiast konkretnej kwoty lub terminu wykonania Zlecenia.

Nie wiem, po co ten cytat, skoro wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi o umowę na piśmie. Umowa zawarta w formie licytacji bynajmniej taka nie jest. Zakłada ona tylko termin i cenę wykonania usługi, nic nie mówi o żadnych karach za wycofanie się z niej, za opóźnienia bądź inne przypadki. Słowem - to tylko prowizoryczna próba nadania aukcjom w serwisie jakiejś prawnej formy.

Teraz możesz tylko wystawić komentarz w serwisie lub bawić się w zagadnienia prawnicze (dane kontrahenta masz w zakładce w profilu lub możesz je uzyskać od administracji). Chociaż i tak wiele nie ugrasz, bo nigdzie nie masz zaznaczonej informacji, co grozi wykonawcy za brak dotrzymania terminu.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

na ZPN same dzieciaki są sam kiedyś zlecałem u jakiegoś wielkiego wirtuoza IT skrypt, zapłaciłem z góry i tyle było prawie ze kontaktu, następnie z innego numeru gg zagadałem w sprawie niby innego zlecenia ale żeby podał pesel do umowy to zaczynał się od "93" więc sorry, wcale bym sie nie zdziwił jak by Twoim "wykonawcą" był koleś o nicku "TapMadyl " Agencja Lublin już paru moich znajomych oszukał.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności